Οι δηλώσεις Βοσνιάδη-Βούζα: Το άγχος της Νίκης και οι δυνατότητες του Ολυμπιακού Βόλου

Τι είπαν για λογαριασμό των παικτών Τσουκαλάς και Σκοπελίτης

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αλλά προβληματισμένος από τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει η Νίκη Βόλου, ειδικά με κρούσματα κορωνοϊού, φάνηκε ο προπονητής της, Αλέκος Βοσνιάδης, μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Από την άλλη ο ομόλογός του στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου, Βασίλης Βούζας σημείωσε ότι αν η ομάδα του δεν κυνηγούσε στο σκορ από το πρώτο μέρος, η εξέλιξη του αγώνα μπορεί να ήταν διαφορετική.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Χαρακτηριστικά, ο Αλέκος Βοσνιάδης σημείωσε: «Σε ένα ντέρμπι τρεις βαθμοί…. Ξέρουμε τη σημασία του παιχνιδιού για τον κόσμο προετοιμαστήκαμε για το παιχνίδι αυτό. Ήμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, προηγηθήκαμε αλλά λίγο αγχωθηκαμε στη διάρκεια του αγώνα. Δεν ήμαστε ήρεμοι όταν είχαμε την κατοχή για να μπορέσουμε να βγάλουμε κι άλλη φάση και να τελειώσουμε. Αυτά που μας έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα δικαιολογούν και το άγχος. Σε εννέα μέρες η ομάδα έπαιξε τέσσερα παιχνίδια με σχεδόν 11-12 παίκτες, με όλους να λείπουν. Η ομάδα πήρε τη νίκη και ανέβηκε βαθμολογικά απέναντι σε έναν αντίπαλο που ξέρουμε όταν κερδίζουμε τι σημασία έχει η νίκη. Συνεχίζουμε ήρεμοι και γρήγορα να ξεπεράσουμε τα τεράστια προβλήματά μας. Είμαστε μία ομάδα που πέρασε τα πάντα. Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στην καριέρα μου, με 25 μέλη της ομάδας, κάποια δεύτερη και τρίτη φορά να περνούν κορωνοϊό. Παίκτες κάθε μέρα να μας φεύγουν, την ημέρα του αγώνα να φεύγουν 1-2, να αλλάζουμε σχέδια».

Από εκεί και πέρα αναφέρθηκε και στο τι ακολουθεί, με μηνύματα και προς τον κόσμο. «Σ’ αυτήν τη δύσκολη κατάσταση θέλαμε τον κόσμο δίπλα. Να ξέρει ότι εμείς και η διοίκηση προσπαθούμε να φτιάξουμε μία ομάδα την οποία πραγματικά ν’ αγαπάει ο κόσμος. Εδώ δεν ήρθε κανείς με διάθεση να κοροϊδέψει. Όσοι μένουν δίνουν τη μάχη τους. Παρά τις πολλές παραστάσεις, βλέπετε πόσο εστίασαν και πόσο πάθος είχαν για να πάρουν το αποτέλεσμα. Η ομάδα είμαι σίγουρος ότι για φέτος θα πιάσει τον στόχο της και θα μπορέσει να είναι στο γκρουπ των ομάδων ψηλά. Χρόνο με τον χρόνο να φτιάχνουμε και την οργάνωσή μας και το λέω για να το ακούει πολύς κόσμος, και θα γινόμαστε καλύτερη ομάδα».

Τέλος τόνισε ότι: «Η νίκη είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Παναγιώτη Αθανασίου και στο παλικάρι του που ήρθε χθες, μας μίλησε και μας συγκίνησε, ζητώντας τη νίκη για τον πατέρα του. Αφιερωμένη είναι και σε έναν φίλο μου που τον αγαπώ πολύ, τον Γιώργο Μαστρογιάννη και ξέρω τι χαρά πήρε και να συνεχίσει να είναι δυνατός και να δίνει τη μάχη του, κάνοντάς τον εμείς χαρούμενοι».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Βούζας δήλωσε: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι, αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων. Μπορεί να μην έγιναν πολλές φάσεις, αλλά είχε δυναμισμό. Ήμασταν κακοί στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο μπήκαμε με περισσότερες απαιτήσεις στο παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ένα τέρμα αλλά δυστυχώς καλούμαστε να λύσουμε πολλά προβλήματα λόγω και κρουσμάτων κορωνοϊού. Έχουμε νέους παίκτες που έρχονται κάθε μέρα και προσπαθούμε να τους ενσωματώσουμε. Η ομάδα προσπάθησε να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο και περιόρισε σε παθητικό ρόλο τη Νίκη. Στο τέλος δεν πήραμε κάτι ίσως γιατί δεν είχαμε και την τύχη με το μέρος μας. πρέπει να ξεκινήσουμε να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα για να βγει η ομάδα από την κατάσταση που είναι. Η Νίκη το ήθελε πιο σωστά το παιχνίδι, πέτυχε ένα γκολ και προσπάθησε να διαφυλάξει το αποτέλεσμα. Εμείς χρειαζόμαστε πολλή δουλειά και καινούργια νοοτροπία. Ελπίζουμε να ολοκληρωθούν οι προσθήκες και να ξεκινήσουμε να χτίζουμε μια νέα ομάδα με άλλη ταυτότητα και επιδιώξεις. Η ομάδα αντέδρασε στο δεύτερο μέρος, και αν δεν κυνηγούσαμε στο σκορ θα ήταν ίσως διαφορετική η εξέλιξη και η τελική έκβαση του παιχνιδιού».

Ο Βασίλης Βούζας συνέχισε λέγοντας: «Εφόσον ολοκληρωθούν έως το τέλος της εβδομάδας οι μεταγραφές ελπίζω να δουλέψουμε πιο ήρεμα και με μεγαλύτερη διάθεση για να χτίσουμε την ομάδα. Δεν είχαμε τις λύσεις που χρειάζονταν. Προσπαθήσαμε να «κλέψουμε» το παιχνίδι, ενώ η Νίκη έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά, πετυχαίνοντας το γκολ και καλύπτοντας τα νώτα της, προσπαθώντας να παίξει πίσω από τη μπάλα με αντεπιθέσεις. Ρισκάραμε, με αρκετούς επιθετικούς μέσα στο παιχνίδι, αλλά ίσως η ικανότητα της άλλης ομάδας, γενικά η δική μας απόδοση δεν ήταν αυτή που θα μας επέτρεπε να πάρουμε κάτι διαφορετικό. Συνεχίζουμε, έχουμε τις ικανότητες και τις δυνατότητες η ομάδα να πάει καλύτερα. Αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά απ’ όλους».

Οι δηλώσεις των παικτών

Από πλευράς ποδοσφαιριστών της Νίκης Βόλου, ο σκόρερ Σταύρος Τσουκαλάς δήλωσε: «Περιμέναμε πολύ το ντέρμπι, έχοντας μεγάλη προσμονή μετά την τελευταία ήττα και το αντιμετωπίσαμε με τεράστιο πάθος και ψυχή. Δεν ήταν από τα πιο παραγωγικά μας παιχνίδια, αλλά αυτό δείχνει και τη δύναμή μας, γιατί αν δεν παίζεις πρέπει να κερδίζεις. Αυτό το παιχνίδι έπρεπε να κερδηθεί και εύχομαι να είναι αφετηρία για να κάνουμε το σερί που θέλουμε από εδώ και πέρα. Εμείς θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο γιατί στα δύσκολα αποτελέσματα ήταν δίπλα μας. εγώ έβαλα το γκολ αλλά δεν παίζει ρόλο, γιατί η ομάδα κέρδισε. Πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι και να δούμε ποιοι παίκτες είναι έτοιμοι γιατί είχαμε και κάποιους μικροτραυματισμούς».

Για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου ο αρχηγός της ομάδας Φίλιππος Σκοπελίτης σημείωσε: «Ήταν ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα για εμάς που στο ντέρμπι μετράει περισσότερο. Δεν θέλω να δικαιολογηθώ αλλά είχαμε κάποιες απουσίες με τραυματισμούς και κάποιες επιπρόσθετες πριν το παιχνίδι. Δεν εκδόθηκαν και κάποια δελτία παικτών που είναι ήδη στην ομάδα και θα μπορούσαν να παίξουνε. Ωστόσο εμείς πρέπει να δούμε τι φταίει, να δουλέψουμε και να βρούμε χρόνο τώρα που αλλάξαμε προπονητή, για να βγούμε από αυτήν τη δύσκολη θέση που είμαστε, γιατί έχουμε περάσει και δυσκολότερες στιγμές με τον Ολυμπιακό Βόλου και είμαι σίγουρος ότι θ’ ανακάμψουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.