Οι φόβοι του Ολυμπιακού Βόλου για το ΕΑΚ

Μπαίνει σε σειρά και πάλι η προετοιμασία

Έχοντας εκφράσει ήδη τη θλίψη της για τις συνέπειες που προκάλεσε το κύμα της κακοκαιρίας τις προηγούμενες ημέρες, η σκέψη της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου ήταν και στο γήπεδο του ΕΑΚ, έχοντας μόλις προλάβει να κάνουν τις βασικές εργασίες στον αγωνιστικό χώρο, φοβούμενοι για την κατάσταση που θα αντίκρυζαν…

Δεν ήταν άλλωστε και λίγη η βροχή που έπεσε στην πόλη του Βόλου, αφού στις 5 του μηνός, καταγράφηκε βροχόπτωση 450 mm(!) και άλλα 121 mm την επόμενη ημέρα. Συνολικά, 571 mm, περισσότερο από μισό μέτρο νερού(!) έπεσε στην πόλη του Βόλου, και με τον λόφο της Γορίτσας να κατεβάζει και νερό και φερτά υλικά, ήταν δεδομένος ο φόβος των ανθρώπων της ομάδας για τον αγωνιστικό χώρο του ΕΑΚ και όχι μόνο, αφού μόλις φέτος οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στο σπίτι τους, μετά από κάμποσα χρόνια. Έχοντας άλλωστε κάνει εργασίες ήδη, και αναζητώντας ακόμη και γήπεδο για προπόνηση το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προτού υπάρξει συμφωνία με τον Δήμο Βόλου για χρήση του ΕΑΚ, η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν ήθελε να δει ότι χρειάζονται εκ νέου βήματα από την πλευρά της.

Τελικά, φαίνεται ότι τα χειρότερα αποφεύχθηκαν. Αφού ο αγωνιστικός χώρος δεν επηρεάστηκε σημαντικά από τις έντονες βροχοπτώσεις, με λίγη προσοχή για να μην προκληθούν ζημιές (η υγρασία παίζει ρόλο τόσο στην κατάσταση του χλοοτάπητα όσο και στο χώμα), και αφού η πρεμιέρα του πρωταθλήματος αναβλήθηκε για μία εβδομάδα, οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Γι’ αυτό και πλέον στράφηκαν στο να διεξάγονται προπονήσεις εκεί και όχι πλέον στο γήπεδο του Σαρακηνού που η ομάδα χρησιμοποιούσε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, και το οποίο διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα.

Oπότε, όλα δείχνουν ότι το παιχνίδι με τον Αίαντα Σούρπης για τη δεύτερη αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ, θα διεξαχθεί κανονικά στο ΕΑΚ Βόλου. Από εκεί και πέρα, με την επιστροφή στις προπονήσεις και παικτών που επλήγησαν από τη θεομηνία, η προετοιμασία μπαίνει σε μια σειρά και πάλι.

Ερώτημα παραμένει αν θα διεξαχθεί φιλικό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από πλευράς «ερυθρόλευκων», ενώ από την άλλη, όπως όλες οι ομάδες, και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δηλώσει ημέρα προτίμησης για τους εντός έδρας αγώνες. Ωστόσο θα πρέπει να βρεθεί φόρμουλα, ώστε να μην συμπίπτουν χρονικά με αναμετρήσεις που θα διεξάγονται στο βοηθητικό του ΕΑΚ, όπως αυτές που θα δίνει ο Τοξότης, προκειμένου να μην… ακούγονται ταυτόχρονα σφυρίγματα διαιτητών που μπορεί να μπερδέψουν τους ποδοσφαιριστές!

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.