Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ αν προκριθεί στους ομίλους του CL

Οι 29 από τις 32 ομάδες των ομίλων του Champions League είναι γνωστές πλέον κι αν η ΑΕΚ γίνει η 30ή, γνωρίζει από τώρα ποια μεγαθήρια μπορεί να αντιμετωπίσει και ποιες ομάδες θα αποφύγει στην κλήρωση της Πέμπτης.

Η κλήρωση των ομίλων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (19:00) και η ΑΕΚ με μόλις 11,000 βαθμούς, θα τοποθετηθεί στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Οι ελπίδες για μια καλή κλήρωση από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας είναι ελάχιστες. Ήδη γνωρίζουμε τη σύσταση των δύο πρώτων και πιο δύσκολων γκρουπ που περιλαμβάνουν και τις περισσότερες ομάδες μεγαθήρια.

Στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας τοποθετούνται αυτομάτως οι κάτοχοι των περσινών Champions League και Europa League, μαζί με τις πρωταθλήτριες ομάδες των κορυφαίων πρωταθλημάτων στην κατάταξη της UEFA, η Μάντσεστερ Σίτι και η Σεβίλη και από εκεί και πέρα στο ίδιο γκρουπ υπάρχουν Μπαρτσελόνα, Νάπολι, Μπάγερν, Παρί, Μπενφίκα και Φέγενορντ.

Το 2ο γκρουπ δυναμικότητας είναι το πρώτο στο οποίο παίζει ρόλο μόνο η βαθμολογία κάθε συλλόγου στην UEFA και η Ρεάλ είναι επικεφαλής ενώ ακολουθούν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ίντερ, Ντόρτμουντ, Ατλέτικο, Λειψία, Πόρτο και Άρσεναλ.

Στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας υπάρχουν δύο εκκρεμότητες. Οι Σαχτάρ, Ζάλτσμπουργκ, Μπράγκα, Μίλαν, Λάτσιο και Ερυθρός Αστέρας είναι οι βέβαιες και απομένει ο νικητής του ζευγαριού της Ρέιντζερς με την Αϊντχόφεν που θα αναδειχθεί την Τετάρτη, καθώς και ο νικητής του Ράκοβ – Κοπεγχάγη (επίσης Τετάρτη) και ανάλογα το αποτέλεσμα θα κριθεί και το μέλλον της Γιουνγκ Μπόις.

Στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, η ΑΕΚ γνωρίζει από την Τρίτη ότι θα αποφύγει τις Ρεάλ Σοσιεδάδ, Γαλατάσαραϊ, Σέλτικ, Νιούκαστλ, Ουνιόν Βερολίνου, Λανς και περιμένει τους αγώνες της Τετάρτης για να συμπληρωθεί το παζλ.

Sport24.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.