Οι προτάσεις Κυριακόπουλου και Φαρμάκη στον πρόεδρο της ΕΟΚ

Πραγματοποιήθηκε χθες (15/9) το απόγευμα τηλεδιάσκεψη της ΕΟΚ με τα σωματεία της ΕΣΚΑΘ με μοναδικό θέμα την αξιολόγηση της κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί στην Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Λιόλιος άκουσε τα προβλήματα των θεσσαλικών ομάδων, ενώ από τη Μαγνησία τον λόγο πήραν ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, κ. Κυριάκος Κυριακόπουλος, και ο πρόεδρος του Ιωνα, Στέφανος Φαρμάκης.

Ο κ. Κυριακόπουλος τόνισε στο magnesiasports για την παρέμβαση που έκανε: «Αναφέραμε ως Ολυμπιακός Βόλου ότι οι ειδικές συνθήκες πλέον στον νομό Μαγνησίας καθιστούν πολλαπλά δυσκολότερη τη στήριξη των φίλων του συλλόγου, γιατί οι προτεραιότητές τους έχουν αλλάξει κατεύθυνση.

Κατά συνέπεια, θα οδηγηθούμε σε μία πολύ πιο σφιχτή οικονομική διαχείριση, με στόχο μία αξιοπρεπή παρουσία.

Ετσι, τονίσαμε πως προσδοκούμε στη βοήθεια της Ομοσπονδίας, η οποία επέδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και άμεσα υποσχέθηκε την απαλλαγή εξόδων για τις διαιτησίες και τις γραμματείες για τον πρώτο γύρο.

Ζήτησαν απ’ όλες τις ομάδες να καταγράψουν τις ζημιές τους και η Ομοσπονδία δεσμεύτηκε ότι θα μιλήσει με κεντρικούς χορηγούς για τη χορήγηση αθλητικού υλικού.

Η Ομοσπονδία δήλωσε ότι θα είναι δίπλα μας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει να κινηθεί, γιατί για θέματα που εξαρτώνται από το υπουργείο δεν μπορεί να δεσμευτεί, ενώ άνθρωποι της ΕΟΚ θα είναι παρόντες και σε αγώνες των θεσσαλικών ομάδων.

Αναφέραμε ακόμη ότι μέσα από το Μητρώο, που είναι μία πλατφόρμα αξιολόγησης των ομάδων, παίρνουμε χρήματα κάθε χρόνο ως μερίδιο από το στοίχημα. Εκεί μπορεί το κράτος να παρέμβει κι αυτό το ποσό να το ενισχύσει από άλλους πόρους για την κάλυψη πραγματικών αναγκών, όπως είναι οι μετακινήσεις, για τις οποίες η ΕΟΚ δεν μπορεί να συμβάλει.

Γενικότερα, θέλω να τονίσω ότι ήμασταν σε απόλυτη σύμπλευση με τους άλλους συλλόγους της πόλης».

Από τη μεριά του ο Στέφανος Φαρμάκης επεσήμανε στο magnesiasports: «Επειδή η συζήτηση ξεκίνησε με τα προβλήματα που έχουν οι ομάδες στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν, ανέφερα πως το σχολικό κλειστό του Μουρτζούκου που προπονούνται τμήματα της ακαδημίας μας, πλημμύρισε.

Στη συνέχεια έκανα δύο προτάσεις, να καλύψει η ΕΟΚ το κόστος των διαιτητών και των κριτών και τις μετακινήσεις τους στα τοπικά πρωταθλήματα και να αυξηθεί η χρηματοδότηση που παίρνουμε από το στοίχημα.

Ο κ. Λιόλιος μας απάντησε ότι θα χορηγήσει στα σωματεία αθλητικό υλικό. Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην πρότασή μου, ο κ. Λιόλιος δεσμεύτηκε ότι στον πρώτο γύρο τουλάχιστον θα καλύψει τα έξοδα για διαιτητές και κριτές και ότι μετά θα ξανασυζητήσουμε για τον δεύτερο. Το ίδιο δεσμεύτηκε και για τις εθνικές κατηγορίες, εκεί που τα έξοδα αυξάνονται».

Στη συζήτηση συμμετείχε από πλευράς Νίκης Βόλου και ο Βάιος Σταυρόπουλος, που λόγω τεχνικού προβλήματος απέστειλε γραπτά τις προτάσεις της Νίκης, η οποία ζήτησε κάλυψη των εξόδων για διαιτησίες, τουλάχιστον μείωση των παραβόλων μεταγραφών, παράταση στη μεταγραφική περίοδο, χορήγηση αθλητικού υλικού και έξτρα χρηματοδότηση από το στοίχημα.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι τη Δευτέρα (18/9) θα υπάρξει πιο αναλυτική γραπτή ενημέρωση προς όλες τις ομάδες της Θεσσαλίας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.