Οικονομικές ελαφρύνσεις και επίσπευση υποβολής δηλώσεων στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Στιγμιότυπο από τη Γ.Σ. της ΕΠΣΘ την Παρασκευή 12/6
Όπως τονίστηκε στην Τακτική Γενική Συνέλευση, που έγινε την Παρασκευή στο Αχίλλειο

Η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΘ έγινε με μεγάλη συμμετοχή την Παρασκευή (12/6) στο κινηματοθέατρο “Αχίλλειο” κι όχι στα γραφεία της Ένωσης, που παραμένουν κλειστά από τις 10 Μαρτίου λόγω κορωνοϊού, αλλά και δεν είναι τόσο ευρύχωρα, ώστε να τηρηθούν οι υγειονομικοί κανόνες και οι αποστάσεις, κάτι που συνέβη χθες. Για τη Γ.Σ. είχαν ενημερωθεί βεβαίως εγκαίρως τα σωματεία, αλλά δεν είχε υπάρξει επίσημη ανακοίνωση στο σάιτ της ΕΠΣΘ με απόφαση του Δ.Σ.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος κ. Λασκαράκης αναφέρθηκε στη σκέψη της Ένωσης, που είναι πολύ πιθανό να υλοποιηθεί, για πραγματοποίηση των δηλώσεων συμμετοχής όχι ως τις 16 Αυγούστου, όπως πέρσι, αλλά νωρίτερα (από τις 15 Ιουλίου ως το τέλος Ιουλίου το πιθανότερο), έτσι ώστε να υπάρξει καλύτερη οργάνωση για τη νέα σεζόν. Εξάλλου, οι δηλώσεις θα κρίνουν ποια θα είναι η μορφή της νέας Β’ ΕΠΣΘ, εφόσον εκτός απροόπτου θα καταργηθεί η Γ’ ΕΠΣΘ και θα υπάρχουν δύο τοπικές κατηγορίες, με την πρώτη να έχει 16 ομάδες.

Αν ο αριθμός των ομάδων είναι τέτοιος που μπορεί να διεξαχθεί η δεύτερη κατηγορία σε έναν όμιλο, τότε δε θα χρειαστεί να χωριστούν οι σύλλογοι σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, κάτι που συγκεντρώνει πολύ λιγότερες πιθανότητες.

Με ικανοποίηση άκουσαν οι εκπρόσωποι των ομάδων τον Περικλή Λασκαράκη να μιλά για οικονομικές ελαφρύνσεις σε ό,τι αφορά τα έξοδα διαιτησίας (δύο δωρεάν διαιτησίες σε αναμετρήσεις που θα επιλέξουν οι ομάδες, αλλά και μείωση της αμοιβής των διαιτητών για την Α’ ΕΠΣΘ στα επίπεδα της περσινής Β’ ΕΠΣΘ και της Β’ Τοπικής στα επίπεδα της περσινής Γ’) και τις δηλώσεις συμμετοχής (οι ομάδες δε θα κληθούν πιθανότατα να πληρώσουν τα παράβολα των 100 ευρώ), αλλά και για προσπάθεια από την πλευρά της ΕΠΟ να εισηγηθεί στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη την απλοποίηση των διαδικασιών για την ένταξη των συλλόγων στο “Μητρώο Αθλητικών Σωματείων” της Γ.Γ.Α.

Επίσης, τονίστηκε ότι η έναρξη της σεζόν με το Κύπελλο πρέπει να γίνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τον κορωνοϊό, ενώ νωρίτερα, στο τέλος Αυγούστου, είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να γίνει.

Ο κ. Λασκαράκης σε ό,τι αφορά τα υγειονομικά μέτρα που ενδεχομένως χρειαστούν τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν επισήμανε ότι είναι κάτι που δεν εξαρτάται από την ΕΠΣΘ.

Στην ανακοίνωσή της για τη Γ.Σ. η ΕΠΣΘ τονίζει:

“Ομόφωνα εγκρίθηκε ο Διοικητικός & Οικονομικός απολογισμός για το έτος 2019 της ΕΠΣ Θεσσαλίας, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12/6/2020. Επίσης ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ & Ταμίας της ΕΠΟ κ. Περικλής Λασκαράκης παρουσίασε ένα πρόγραμμα οικονομικών ελαφρύνσεων για τα Σωματεία – Μέλη της ΕΠΣΘ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, μέτρα τα οποία κρίθηκαν ομόφωνα άκρως θετικά για την επιβοήθηση της βιωσιμότητας των Ερασιτεχνικών Σωματείων, ύστερα και από τις δεδομένα αρνητικές οικονομικές συνέπειες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού”.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.