«Όλα καλά» λένε τώρα στο μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου

Μετά το ΔΣ του Ερασιτέχνη για την ομάδα Ανδρών

Διάφορα θέματα είχε προς συζήτηση το ΔΣ του Ολυμπιακού Βόλου, με το τμήμα του μπάσκετ να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφού τα τελευταία 24ωρα υπήρχαν διάφορες αναφορές περί προβλημάτων που έχουν προκύψει που μπορεί να αποδεικνύονταν ανυπέρβλητα, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη συμμετοχή της ομάδας στη Β’ Εθνική, με μέλη του Ερασιτέχνη τελικά να σημειώνουν ότι δεν θα έρθει στο προσκήνιο.

«Προχωράμε όλοι μαζί» ανέφεραν, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν θεσμικές αλλαγές, με τον Νίκο Ρούμπο να διατηρεί το μάνατζμεντ, και τον Αντώνη Μυριτζή να παραμένει στη θέση του τεχνικού διευθυντή, όπως υποστηρίζουν τουλάχιστον μέλη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου. Οι αποφάσεις όμως θα παίρνονται από τον Ερασιτέχνη, που θα ασκεί τη διοίκηση, με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Κυριάκο Κυριακόπουλο να είναι ο «επιτηρητής» του τμήματος και της ομάδας μπάσκετ Ανδρών, και το σχήμα διαχείρισης της ομάδας να ενισχύεται με νέα άτομα να αποκτούν ρόλο και επισήμως και όχι απλά να εμφανίζονται χωρίς αρμοδιότητες. Ήδη μάλιστα κάποια άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον προκειμένου να πλαισιώσουν την προσπάθεια, για να οργανωθεί καλύτερα και η καθημερινότητα. Άλλωστε, ήδη από την τελευταία χρονιά είχαν εκφραστεί παράπονα για τη λειτουργία της ομάδας σε καθημερινή βάση, και αυτά τα παράπονα θα πρέπει να βρουν απαντήσεις μέσω λύσεων…

Συζητήσεις για το ρόστερ

Από εκεί και πέρα, ο Ερασιτέχνης αναλαμβάνει την οριστικοποίηση των συμφωνιών με παίκτες, με κάποιους μάλιστα να υπάρχει ήδη συμφωνία, έστω και προφορικά.

Ο Κριστ Γουάμπα για παράδειγμα είχε ήδη συμφωνήσει να παραμείνει στην ομάδα, ενώ το χάσμα με τον Αντώνη Γκοντόπουλο μοιάζει αγεφύρωτο. Από την άλλη, ήδη υπάρχει συμφωνία και με τον Λαρισαίο πλέι μέικερ Κώστα (Ντίνο) Πασχάλη, ύψους 1.90 μ., που αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική για τη Νίκαια 2012, ενώ έχει αγωνιστεί και με τον ΓΣ Αμπελώνα Λάρισας. Δεν έχει ξεκαθαρίσει από την άλλη ποιοι από τους παίκτες που ήταν στην ομάδα την τελευταία χρονιά θα παραμείνουν, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει μια… γενναία εκκαθάριση, ενώ είναι γνωστό ότι οι Παρασκευάς, Σιμάκης, Ίλτσογλου, Αγκρής και Αναγνωστόπουλος μέχρι στιγμής αποτελούν παρελθόν. Αυτό και μόνο δείχνει ότι η ομάδα χρειάζεται σημαντική ενίσχυση σε όλες τις θέσεις.

Μάλιστα, αν και οι τελευταίες ημέρες μοιάζουν να ήταν περιπετειώδεις για την ομάδα μπάσκετ Ανδρών του Ολυμπιακού Βόλου γίνεται αναφορά σε μεταγραφικές προσθήκες-έκπληξη για την ομάδα, με τον στόχο της παραμονής στη Β’ Εθνική να παραμένει ως ο βασικός. Βέβαια με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών και με κάμποσες ομάδες να πέφτουν από κάθε όμιλο, οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να παλέψουν αρκετά για να πετύχουν και πάλι την παραμονή και το δίδυμο Γκουγκουτούδη-Τζούμα έχει αρκετή δουλειά μπροστά του.

Για όλα αυτά πάντως, ανακοίνωση από την πλευρά της διοίκησης του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου αναμένεται αύριο Πέμπτη, ενώ Παρασκευή 15/07 θα γίνουν και συζητήσεις με παίκτες, όπως αναφέρουν τουλάχιστον μέλη της διοίκησης.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.