Όλοι ένοχοι για τη δολοφονία Καμπανού

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ενώ μετά την απόφαση του δικαστηρίου επικρατεί ένταση στην αίθουσα.

Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου. Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης υπήρξε ένταση στο δικαστήριο από την πλευρά των κατηγορούμενων, με τη δίκη να διακόπτεται για μερικά λεπτά.

Η έδρα συμφώνησε με την πρόταση της εισαγγελέως και έκρινε ενόχους όλους τους κατηγορούμενους -ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχή τους. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το δικαστήριο μετέτρεψε τη βασική κατηγορία σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο και η πρόεδρος του δικαστηρίου έκρινε 7 από τους κατηγορουμένους ένοχους για ανθρωποκτονία και τους υπόλοιπους 5 ένοχους για συνέργεια.

Κατά την έξοδο των κατηγορουμένων από την αίθουσα του ΜΟΔ, το ακροατήριο εξύβρισε τους 12, ορισμένοι φώναζαν δολοφόνοι και απαιτούσαν ισόβια, ενώ δεν έλειψαν και οι χειρονομίες. Εντός της δικαστικής αίθουσας σηκώθηκε και πλακάτ που έγραφε «Δικαιοσύνη για τον Άλκη».

Με την επανέναρξη της δίκης, θα λάβουν τον λόγο οι υπερασπιστές των κατηγορουμένων, όσων κριθούν ένοχοι, προκειμένου να αιτηθούν την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων (π.χ. μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά, ειλικρινή μεταμέλεια, μετεφηβική ηλικία).

Θεωρείται δεδομένο ότι και οι δώδεκα θα ασκήσουν έφεση για να κριθούν σε δεύτερο βαθμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.