Ολοκλήρωσε την ακριβότερη πώληση στην ιστορία της η ΑΕΚ

Με την παραχώρηση του Εζεκιέλ Πόνσε στη Χιούστον Ντάιναμο, η AEK ολοκλήρωσε σήμερα Σάββατο (14/6) την ακριβότερη πώληση της ιστορίας της, βάζοντας στα ταμεία της ένα ποσό της τάξης των 8,5-9 εκατ. ευρώ.

Ένα εξαιρετικό deal για τον «δικέφαλο», που κατάφερε να πουλήσει τον Αργεντινό με σχεδόν τρεις φορές περισσότερα λεφτά από ότι τον αγόρασε (3,5 εκατ. ευρώ) μόλις μια χρονιά μετά την απόκτησή του.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό, ωστόσο, πως με την πώληση του Πόνσε δημιουργείται και ένα μεγάλο κενό στη γραμμή κρούσης των «κιτρινόμαυρων». Οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον Αργεντινό και ήδη εξετάζονται περιπτώσεις επιθετικών, όπως αναφέρει η σημερινή εφημερίδα «Ώρα των Σπορ».

Δεδομένα το έργο της ΑΕΚ δεν είναι εύκολο, αφού η απόκτηση ενός επιθετικού που θα έχει το… σίγουρο γκολ έχει πάντα ιδιαιτερότητες, όμως, το deal με τον Πόνσε της δίνει μια άνεση όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι.

Μιας από τις περιπτώσεις που έχουν ακουστεί έντονα, μάλιστα, είναι αυτή του άλλοτε παίκτη της «Ένωσης», Λούκας Μπογιέ. Ο 28χρονος, που πέρασε από την ΑΕΚ το 2018-19, θέλει να αποχωρήσει από τη Γρανάδα, η οποία υποβιβάστηκε, ωστόσο, παρόλο που έχει στοιχεία που ενδεχομένως θα ταίριαζαν στην αγωνιστική φιλοσοφία του Ματίας Αλμέιδα, είναι εξτρέμ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι προχωρημένο και όλα τα μεταγραφικά μέτωπα στην ΑΕΚ αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την επόμενη εβδομάδα, όπου ο «Πελάδο» θα επιστρέψει στην Ελλάδα, για να πιάσει δουλειά ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ένα όνομα που ακούστηκε είναι του Αργεντινού Έρικ Λαμέλα, που έπαιξε φέτος στη Σεβίλλη.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.