Ολοκληρώθηκε το 16 open και προκηρύχθηκε το 45 Rapid-To Pionaki

Ολοκληρώθηκε το τουρνουά σκακιού 16 open, που διοργάνωσε ο Α.Ο. Αγριάς Μαγνησίας «ΑΘΛΟΣ»/Τμήμα Σκακιού «ΤΟ ΠΙΟΝΑΚΙ» με τη διεξαγωγή του 5ου γύρου την Τετάρτη 29.11.2023.

Στον γύρο αυτό, τα μαύρα πέτυχαν 3 νίκες, τα λευκά 2 και υπήρξαν και 3 ισοπαλίες. Α.Ο. Αγριάς Μαγνησίας «ΑΘΛΟΣ»/Τμήμα Σκακιού «ΤΟ ΠΙΟΝΑΚΙ».

Νικητής αναδείχτηκε ο Γίτσης Χρήστος με 4,5 βαθμούς, 2ος ο Κουκουβίνος Βασίλης με 3,5 βαθμούς, ενώ αξιοσημείωτη είναι η ισοβαθμία στην 3η θέση του παλαίμαχου Χατζηπολίτη Γεωργίου, με τον νεότερο συμμετέχοντα στο τουρνουά, Κούντρια Κοσμά.

Το «Πιονάκι» ευχαριστεί τον διαιτητή του 16 ΟΠΕΝ κ. Πατρίκο Ιωάννη και τον Μποτσιβάλη Γιώργο για τη διάθεση του χώρου.

H απονομή των μεταλλίων στους νικητές, θα γίνει κατά τη διάρκεια του 45ΡΑΠΙΝΤ, η προκήρυξη του οποίου δημοσιεύτηκε.

Του τουρνουά θα γίνει την Κυριακή 17/12 στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά με ώρα έναρξης 1ου γύρου στις 11:00 π.μ.

Διευθυντής αγώνων θα είναι ο Ζιάκας Ευάγγελος, διαιτητής ο Σουλικιάς Αντώνιος (FIDE ID: 25862855), ενώ το σύστημα είναι μέχρι 21 συμμετοχές, ελβετικό 5 γύρων και από 22, μέχρι 41 συμμετοχές, ελβετικό 6 γύρων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές με ενεργό δελτίο της ΕΣΟ, ενώ το γενικό παράβολο κοστίζει 5 ευρώ. Για δύο ή και περισσότερα μέλη της ίδιας οικογενείας το συνολικό παράβολο είναι 10 ευρώ.

Καλλιτεχνικό σκάκι

Την ερχόμενη Κυριακή 10/12 και από ώρα 11:00 έως 13:30, θα γίνει στο ξενοδοχείο VALIS στην Αγριά, το 8ο Κύπελλο Ελλάδας στη Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που γίνεται ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και η Αγριά είναι η μοναδική που συμμετέχει, σε ολόκληρη την κεντρική Ελλάδα.

Όσοι θέλουν να πάρουν μέρος, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι το Σάββατο, 9/12 και ώρα 20:00.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.