Ολυμπιακός Βόλου και Πύρασος προετοιμάζονται για τον 52ο τελικό κυπέλλου ΕΠΣΘ

Αυτό το τρόπαιο ποιος θα το πάρει;

Για 52η φορά και μόνο με ένα διάλλειμα (λόγω κορωνοϊού) θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου ΕΠΣΘ, με τους Ολυμπιακό Βόλου και Πύρασο Νέας Αγχιάλου να προετοιμάζονται για τη μεταξύ τους αναμέτρηση που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 28/04 στο γήπεδο του Βελεστίνου.

Θα κάνει τέσσερις τις κατακτήσεις του ο Ολυμπιακός Βόλου, ή θα κάνει έξι τις δικές του ο Πύρασος Νέας Αγχιάλου; Αυτό θα φανεί στο τέλος, με τις δύο ομάδες να έχουν ως στόχο, αφού έφτασαν ως εδώ, να αναδειχθούν κυπελλούχοι ΕΠΣΘ για την αγωνιστική περίοδο 2023-24.

Ο Πύρασος είναι σαφώς πιο ξεκούραστος, από τη στιγμή που δεν είχε τη διαδικασία πρωταθλητισμού στις πλάτες του, όπως είχε ο Ολυμπιακός Βόλου, ειδικά στις τελευταίες αγωνιστικές, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν και τα μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική στις σκέψεις τους, με την αγωνιστική δράση γι’ αυτούς ν’ αρχίζει στις 12 Μαΐου, με αντίπαλο τον Ατρόμητο Παλαμά, εκτός έδρας μάλιστα.

Η προϊστορία

Από την περίοδο 1971-72, όταν στην ΕΠΣΘ συμμετείχαν και ομάδες από άλλους νομούς της Θεσσαλίας πολυνίκης του θεσμού είναι ο ΓΣ Αλμυρού, έχοντας κατακτήσει 10 φορές το συγκεκριμένο τρόπαιο. Ο Ρήγας Φεραίος Βελεστίνου ακολουθεί με επτά, και οι Πύρασος Ν. Αγχιάλου και Νίκη Βόλου με πέντε. Θησέας Αγριάς, Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής έχουν από τρεις, ΑΟ Σκιάθου, Δάφνη από δύο, και από μία φορά οι ΑΕ Διμηνίου, Σαρακηνός, ΦΘ Αγχίαλος, Τοξότης, Ακρόπολη, Εθνικός, Πηλέας, Μαγνησιακός, Πρωτεσίλαος, Αστέρας Ριζομύλου και Άρης Μελισσατίκων.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είχε βρεθεί και στον περσινό τελικό, όπου είχε ηττηθεί 1-0 στην παράταση από τον Θησέα Αγριάς, ενώ μία χρονιά πριν (2021-22) ήταν ο Πύρασος που είχε παίξει απέναντι στην Αγία Άννα, κατακτώντας το τρόπαιο με σκορ 2-1. Τελευταία χρονιά που είχε πάρει μέρος σε τελικό κυπέλλου ΕΠΣΘ ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν το 2019, έχοντας επικρατήσει τότε 3-0 σε βάρος του Αίαντα Σούρπης.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.