Ορίστηκαν οι αγώνες των Μικτών-Πρεμιέρα αύριο Τετάρτη

Στο αθλητικό κέντρο «Όλγα Βασδέκη»

Για μία εβδομάδα κράτησε τελικά η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων, με τις αναμετρήσεις της πρεμιέρας ανάμεσα στις Μικτές ΕΠΣ Θεσσαλίας και ΕΠΣ Λάρισας να πραγματοποιούνται αύριο Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στο Βασδέκειο.

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, οι Κ15 και Κ17 της ΕΠΣ Θεσσαλίας έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά, για ν’ αποκλειστούν από τα αντίστοιχα σύνολα της ΕΠΣ Εύβοιας. Φέτος, οι ομάδες έχουν αλλάξει ηλικιακά όρια, καθώς πλέον οι κλήσεις αφορούν παίκτες κάτω των 14 και κάτω των 16 ετών (2000-10 και 2007-08 αντίστοιχα), και η αρχή για τις ομάδες της ΕΠΣΘ γίνεται την Τετάρτη στο Βασδέκειο απέναντι στις ομάδες της γειτονικής ΕΠΣΛ, με το παιχνίδι των Κ16 ν’ αρχίζει στις 12:00 και αυτό των Κ14 στις 14:00.

Υπενθυμίζεται ότι η πρεμιέρα είχε αναβληθεί με την ΕΠΟ ν’ αναφέρει ότι ήθελε να αποσαφηνίσει θέματα που προέκυψαν και αφορούν στην διασφάλιση της έγκυρης συμμετοχής των ποδοσφαιριστών στους αγώνες, ούτως ώστε να μην εμφανιστούν προβλήματα σχετιζόμενα με τα ειδικά προνόμια των αθλητών από τις αγωνιστικές τους διακρίσεις.

Στον όμιλο της ΕΠΣ Θεσσαλίας είναι επίσης η ΕΠΣ Λάρισας, η ΕΠΣ Καρδίτσας και η ΕΠΣ Τρικάλων, στον 6ο από τους 13 συνολικά ομίλους που απαρτίζουν το πρωτάθλημα. Πιθανότατα να υπάρχει και μία αλλαγή της λογικής σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, με την ΕΠΣΘ την περασμένη περίοδο με τη δικαιολογία των χιλιομετρικών αποστάσεων να δίνει εντός έδρας αγώνες στη… Λαμία!

Οι αγώνες 1ης Φάσης στους ομίλους από 1 έως και 12 θα διεξαχθούν με τη μορφή 12 αγώνων για τον κάθε ένα όμιλο (διπλοί αγώνες). Η 1η Φάση στον Όμιλο 13 (αφορά τις ομάδες από νησιωτικές περιοχές) θα διεξαχθεί με τη μορφή 5 Αγωνιστικών (μονοί αγώνες). Στη 2η Φάση προκρίνονται οι 13 πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου και οι 3 καλύτερες δεύτερες ομάδες. Η επιλογή των τριών καλύτερων δεύτερων Ομάδων που θα προκριθούν στη 2η Φάση των Πρωταθλημάτων Κ14 & Κ16, θα προκύψει από τους βαθμούς που θα συγκεντρώσουν οι τρείς (3) καλύτερες δεύτερες Ομάδες των δεκατριών (13) Ομίλων.

Σημειώνεται ότι για την επιλογή των τριών καλύτερων δεύτερων ομάδων που θα προκριθούν στη 2η Φάση, στις Ομάδες που ανήκουν στους Ομίλους από 1 έως και 12 (εξαιρείται ο Όμιλος 13), ειδικά και μόνο για την επιλογή της δεύτερης καλύτερης Ομάδας, δεν θα υπολογιστούν οι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει από τους δύο (2) αγώνες τους με την Ομάδα που θα καταλάβει την τελευταία θέση στη βαθμολογία του κάθε Ομίλου.

Οι 16 ομάδες που θα προκύψουν από την 1η Φάση θα χωριστούν σε 2 γκρουπ με γεωγραφικά κριτήρια και έπειτα θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και τα ζευγάρια που θα προκύψουν θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες με γηπεδούχο την ομάδα που θα κληρωθεί πρώτη σε κάθε ζευγάρι. Ακολουθούν στη συνέχεια τα προημιτελικά, οι ημιτελικοί και ο τελικός, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγώνες ομάδων Κ14 διαρκούν 80 λεπτά (40+40) και αυτοί των Κ16 90 λεπτά (45+45).

Xρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.