Ότι έγινε στα 100 έγινε και στα 200μ.

Νταμπλ έκανε η Άρτεμις Αναστασίου που χθες κέρδισε τα 100 και σήμερα τα 200 μέτρα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου που διεξάγεται στον Βόλο, ενώ ίδια ήταν και η τριάδα…

Η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ) πάντως έγινε το πρόσωπο των σπριντ γυναικών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου στον Βόλο. Με φετινό ρεκόρ και χρόνο 23.40 , η 24χρονη έκανε το νταμπλ στη διοργάνωση και έδειξε μεγάλη βελτίωση.

Η αθλήτρια του Χρήστου Κατσίκα μετά τα 100 κέρδισε και στα 200 μ. και υπερασπίστηκε το χρυσό μετάλλιο της περσινής χρονιάς, ενω η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) ήταν 2η με 23.56.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και στα 200 η Βολιώτισσα Δήμητρα Τσουκαλά (πλέον των Πρωταθλητών Κομοτηνής) που σε κάθε της αγώνα δείχνει την εξαιρετική της κατάσταση. Η βολιώτισσα πρώην αθλήτρια της ΝΙΚΗΣ ήρθε τρίτη όπως και χθες στα 100.

Το χάλκινο στα 200 η Δήμητρα Τσουκαλά το πήρε με ατομικό ρεκόρ στα 23.61.

Στο 200άρι των ανδρών, ο Γεράσιμος Γκαμπίτσης έκανε νέο ατομικό ρεκόρ με 21.47 για να αφήσει δεύτερο τον Γιώργο Καλογεράκη, που έκανε επίσης ατομικό ρεκόρ τερματίζοντας σε 21.75. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Κόκκινος με 21.91.

 

Νταμπλ η Κορένεβα

Εξαιρετική Οξάνα Κορένεβα που μετά τον τίτλο στο τριπλούν, κέρδισε και τον τίτλο στο μήκος.

Η 30χρονη πρωταθλήτρια, κατάφερε να κάνει 6.37μ. και να περάσει μπροστά από την Βασιλική Χαϊτίδου που είχε 6.35μ., προβάδισμα το οποίο διατήρησε ως το τέλος καθώς η Χαϊτίδου δεν μπόρεσε να απαντήσει και έτσι αρκέστηκε στη δεύτερη θέση. Στην έκτη και τελευταία της προσπάθεια, όμως, η Κορένεβα βελτίωσε το ρεκόρ κάνοντας 6.43μ. (0.8). Στην τρίτη θέση κατετάγη η Μαρία Στεφανοπούλου με 6.15μ..

 

Τον τίτλο στα γενέθλιά της η Γναφάκη

Δώρο γενεθλίων στον εαυτό της έκανε η Δήμητρα Γναφάκη, που σήμερα κλείνει τα 26 και το γιόρτασε κερδίζοντας ακόμη μία φορά τα 400μ. με εμπόδια γυναικών. Με χρόνο 56.69 τερμάτισε πρώτη και έδειξε σε καλή κατάσταση αν και σίγουρα θα ήθελε έναν χρόνο καλύτερο από το ατομικό της ρεκόρ που είναι 56.16. Η ίδια θα τρέξει σε μίτινγκ στη Μασσαλία πριν από το Βαλκανικό πρωτάθλημα, όπου θα επιδιώξει να γράψει 55 δευτερόλεπτα για να γίνει η δεύτερη όλων των εποχών (55.94 έχει η Χριστίνα Χατζή).

Δεύτερη ήταν η Ολυμπία Καραγιάννη με 59.88 ενώ την τριάδαα έκλεισε η Ελευθερία Μοναστηριώτη με 1:01.36.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Δημήτρης Λεβαντίνος δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη και με 51.33 πήρε τον πανελλήνιο τίτλο. Στη δεύτερη θέση ο νεαρός Κωνσταντίνος Κουτράκος, έδειξε να είναι πολύ ανταγωνιστικός αφού τερμάτισε σε 51.67 (ατομικό ρεκόρ) ενώ το ίδιο ισχύει και για τον τρίτο, Χαράλαμπο Χαρατσίδη, που τερμάτισε σε 51.97.

 

Πέμπτο τίτλο η Σκαρβέλη

Μία ακόμη νίκη σημείωσε η πρωταθλήτρια της σφυροβολίας, Σταματία Σκαρβέλη, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στον Βόλο.

Η ρίπτρια, που βρισκόταν στην Κρήτη το τελευταίο διάστημα και έκανε προπονήσεις με το γκρουπ του Κωστή Παπαμαρκάκη, σημείωσε ακόμη μία νίκη σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα την πέμπτη στην καριέρα της με καλύτερη βολή στα 68.83μ.. Η ίδια, ψάχνει τις βολές στα 70 μέτρα που θα της δώσουν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια και το ερχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Σταυρούλα Κοσμίδου, η οποία προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 αν και στον σημερινό αγώνα δεν είχε το αποτέλεσμα που ήθελε μιας και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 61.49μ.. Την πρώτη τριάδα ολοκλήρωσε η Ναταλία Μάγου με 56.95μ..

 

Ξανά ο Θανόπουλος τη δισκοβολία

Ο Ιάσονας Θανόπουλος ήταν νικητής στη δισκοβολία των ανδρών με βολή στα 56.19μ., που έριξε στην έκτη του προσπάθεια. Ο αθλητής έφτασε στις έξι νίκες στη διοργάνωση όσες έχει και ο Γιώργος Τρέμος, ο οποίος ήταν πέμπτος. Ο Δημήτρης Παυλίδης ήταν δεύτερος με 55.26μ., στον τελευταίο του αγώνα πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23. Η τριάδα έκλεισε με τον Αρτέμη Αδαμάκη με καλύτερη βολή στα 52.56μ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.