«Ουδείς μπορεί να προβλέψει οτιδήποτε»

Στη δυνατότητα οικονομικής επιβίωσης των συλλόγων αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο διευθυντής της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου. Άλλωστε, στις αποφάσεις που ανακοίνωσε η UEFA, υπήρξε κι ένα πακέτο πιο «ελαστικών μέτρων» που αφορούσαν τη διαδικασία αδειοδοτήσεων και την εκτέλεση των ελέγχων πάνω στο Financial Fair Play.

«Εκτιμώ πως τις επόμενες ημέρες θα λάβουμε μία σχετική επιστολή από την UEFA, που θα μεταθέτει χρονικά την όλη διαδικασία ελέγχου από 31 Μαΐου, πιθανότατα για ένα μήνα. Το ακριβές διάστημα θα το καθορίσει η ίδια η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης για το ποιες ομάδες θα κατέχουν την άδεια για να συμμετάσχουν στα Κύπελλα Ευρώπης του χρόνου» ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

Παράλληλα, συμπληρώνει: «Ισχύει ότι για την αγωνιστική περίοδο 2020/21 αναστέλλεται ο έλεγχος βιωσιμότητας ή πλάνο βιωσιμότητας όπως το αποκαλούν οι περισσότεροι στην Ελλάδα. Ουδείς ειλικρινά μπορεί να προβλέψει αυτή τη στιγμή τι θα αφήσω πίσω της αυτή η λαίλαπα του κορωνοϊού στα χρηματοοικονομικά στοιχεία των συλλόγων. Είναι αδύνατο να υπάρχει αυτή τη στιγμή μία σταθερή πρόβλεψη για το ποια θα είναι τα έσοδα των ομάδων, ποιες αναπροσαρμογές θα χρειαστεί να γίνουν προς τα κάτω σε συμφωνίες με χορηγούς, πως θα αλλάξουν οι κατηγορίες των εξόδων ή ακόμη και των περικοπών σε συμβόλαια που μελετούν απολύτως λογικά κάποιοι σύλλογοι. Είναι ξεκάθαρο πως όλα θα πρέπει να αξιολογηθούν εκ νέου, καθώς δεν γίνεται καμία ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία σε αυτή τη φάση να καταρτίσει προϋπολογισμό».

«Βεβαίως, όπως καταλαβαίνετε, όλα αλλάζουν καθημερινά. Όλα επανεξετάζονται σε συνδυασμό με τις συνθήκες που διαμορφώνονται σε όλο τον πλανήτη από την πανδημία και παρακολουθούμε μέρα με τη μέρα τις εξελίξεις, όντες σε ανοικτή γραμμή με την UEFA για οποιαδήποτε άλλη τροποποίηση…» ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.