Π. Μποτσιβάλης: Δεν είχα υποχρέωση να ρωτήσω κανέναν

Τη δική του άποψη έδωσε μιλώντας στον Γιώργο Καρεκλίδη και στο Ράδιο Ένα 102,5 για τις εκλογές του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου και για τις κατηγορίες εναντίον του, επειδή κατέθεσε υποψηφιότητα, ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου του συλλόγου, Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ο οποίος τόνισε ότι δεν υποχρεούνταν να ρωτήσει κανέναν.

Αρχικά ο έμπειρος παράγοντας δήλωσε:

«Υποψηφιότητα μπορεί να βάλει οποιοδήποτε μέλος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, που να έχει ένα χρόνο και πάνω. Όσον αφορά τις υπεύθυνες δηλώσεις, εγώ έχω δυο σειρές υπεύθυνες δηλώσεις. Μια που κατέθεσα και άλλη μια να την αφήσω εδώ, γιατί είχα κανονίσει να απουσιάζω την επόμενη εβδομάδα. Οι υπεύθυνες δηλώσεις χρειάζονται, για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση, ώστε όποιοι εκλεγούν κι αν εκλεγούν, να δώσουν την υπεύθυνη δήλωση, για να σταλεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Αφού είναι κάποιος μέλος εδώ, δε χρειάζεται καμία υπεύθυνη δήλωση, για να βάλει υποψηφιότητα. Να ενημερώσω ποιον εγώ; Ενημέρωσα δυο-τρεις ανθρώπους που ήταν φίλοι μου. Το ποιος θα βάλει υποψηφιότητα ούτε εμένα ήταν κανένας υποχρεωμένος να έρθει να με ρωτήσει, ούτε εγώ να ρωτήσω αν θα βάλω ή όχι. Γι’ αυτό λοιπόν που δημιούργησαν, θα πέσουν κάποιες μάσκες και θα τελειώσουν αυτά τα πράγματα. Κάποιοι ενοχλήθηκαν. Δεν υπάρχει λόγος που αναβλήθηκαν οι εκλογές».

Για τις φήμες περί αλλαγής ονόματος και φανέλας επισήμανε:

«Το καταστατικό ορίζει ότι, για να γίνει αλλαγή ομάδας, φανέλας , αλλαγή στο οτιδήποτε θέλει γενική συνέλευση. Τι αν είναι ο Τσεκούρας, ο Μποτσιβάλης στο διοικητικό συμβούλιο; Για αρμοδιότητες που είναι υπεύθυνη η γενική συνέλευση, μπορεί να κάνει κάτι το διοικητικό συμβούλιο; Όχι. Ούτε καν θέμα να το φέρει δεν μπορεί. Μου είπαν να υπογράψω. Τι να υπογράψω; Δεν είναι αρμοδιότητά μου».

Για το αν όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, ο κ. Μποτσιβάλης απάντησε:

«Ας μη με ψηφίζανε. Είχαν το δικαίωμα. Δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Κάποιο μαγικό χέρι με τη διαιτησία, κάποιο μαγικό χέρι με τις εκλογές, χωρίς λόγο και αιτία. Δε φαίνεται αυτό; Ο Ολυμπιακός πρέπει να θωρακιστεί. Μια οικογένεια είναι η ομάδα. Βάζουν υποψηφιότητα 10-20 εκλεκτά μέλη, τα οποία θεωρούν ότι μπορούν να βοηθήσουν, και ψηφίζουμε τον καλύτερο. Δεν υπάρχουν ούτε ψηφοδέλτια, έτσι ξέρω εγώ στις ομάδες».

Για την αναβολή των εκλογών, τέλος, κατά μία βδομάδα σχολίασε:

«Εγώ θα συγκεντρώσω όλους τους υποψηφίους, καθώς είμαι τώρα με τον κ. Τσεκούρα, και θα τους καλέσω όλους στα γραφεία, για να ορίσουμε εμείς τις εκλογές. Δεν έχει η εφορευτική επιτροπή το δικαίωμα να ορίσει, εμείς θα ορίσουμε».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν πιο μπροστά από την επόμενη Τετάρτη και πως αυτό που έγινε είναι παράτυπο, προσθέτοντας πως «η Εφορευτική Επιτροπή δεν ενημέρωσε κανέναν, ούτε το δικηγόρο της ομάδας, ούτε τον πρόεδρο, ούτε τον γενικό γραμματέα, ούτε τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης. Τώρα πρέπει να λύσουμε το θέμα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.