Π. Μποτσιβάλης: «Έκανα τα πάντα και τώρα έχω απαιτήσεις»

Ο ισχυρός άνδρας των "ερυθρολεύκων" Παναγιώτης Μποτσιβάλης.
Μόνο νίκες περιμένει από δω και πέρα ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου

Τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Β., κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, που τόνισε ότι περιμένει στο πρωτάθλημα μόνο νίκες και πως όλοι οι παίκτες ήρθαν στην ομάδα, επειδή πίστεψαν στο όραμα του Ολυμπιακού Βόλου. Ακόμη, έστειλε το μήνυμα ότι αυτός και η διοίκησή του έκανε τα πάντα για την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές και πλέον έχει απαιτήσεις.

Αρχικά, στον κ. Μποτσιβάλη επισημάνθηκε ότι ανέλαβε ένα βαρύ φορτίο, λέγοντας: «Πιστεύουμε ότι θα αντέξουμε το φορτίο που αναλάβαμε και ότι ο κόσμος τελικά θα μας βοηθήσει και θα πετύχουμε τον στόχο μας. Η ομάδα αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ καλή θέση, είναι μία ομάδα με οικογενειακό κλίμα, στα αποδυτήρια και στα πάντα και με σωστούς ανθρώπους. Μπαίνουμε πάντα στο γήπεδο με σκοπό τη νίκη, έχοντας ένα πολύ καλό ρόστερ. Ευχαριστώ και όλους τους παίκτες που με εμπιστεύτηκαν να ‘ρθουν στη Γ’ Εθνική. Αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι μόνο νίκες. Θέλω και εγώ από τον κόσμο του Βόλου, όπως ξεκινήσαμε, να μην έχουμε προβλήματα. Δεν πετυχαίνουμε κάτι ούτε με βεγγαλικά ούτε με φασαρίες ούτε με τίποτα. Μόνο να φωνάζουν υπέρ της ομάδας χωρίς ύβρεις. Έτσι θα μπορεί η κάθε οικογένεια να έρχεται στο γήπεδο πιο άνετα με τα παιδιά και τη σύζυγο και να γίνει το ποδόσφαιρο ένα καθαρό άθλημα. Αυτό επιθυμώ να γίνει».

Σε ερώτηση αν το κλίμα βίας το πυροδοτούν και οι ηγεσίες των ομάδων, ο κ. Μποτσιβάλης απάντησε: «Σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει αυτό στον Ολυμπιακό Βόλου και αυτό ισχύει για όλη τη Δ.Ε. ποδοσφαίρου και τον Ερασιτέχνη, με τους οποίους προηγουμένως είχαμε μία μίνι σύσκεψη ενόψει του αγώνα της Κυριακής.

Εμείς θέλουμε να υπάρχει και στο γήπεδο οικογενειακό κλίμα, όπως οικογενειακό χαρακτήρα έχει και η ομάδα, γιατί θεωρούμε παιδιά μας όλους τους παίκτες, οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν προσωπικά, όπως είπα πριν. Δεν έφευγε εύκολα ένας παίκτης Β’ Εθνικής, για να ‘ρθει εδώ. Η πρώτη ερώτηση που τους έκανα ήταν αν πιστεύουν στον Ολυμπιακό Βόλου . Αν δεν απαντούσε σωστά, δεν ερχόταν. Αν δεν ήταν η απάντησή του στο πνεύμα ότι αγαπάει τον Ολυμπιακό και θέλει να βοηθήσει την ομάδα, το θέμα τελείωνε. Το ίδιο τους λέω και τώρα: αν δεν πιστεύουν στο όραμα του Ολυμπιακού, να φύγουν. Εγώ τους θεωρώ μία οικογένεια όλους».

Σχετικά με την εκκαθάριση, επισήμανε: «Το θέμα είναι να είναι νοικοκυρεμένη η ομάδα. Η εκκαθάριση να γίνει όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα για όλον τον κόσμο, γιατί όλοι πρόσφεραν κάτι. Εμείς δεν ήρθαμε εδώ, για να διώξουμε το παρελθόν ή οτιδήποτε άλλο, ήρθαμε εδώ να χτίσουμε από την αρχή τα θεμέλια, γι’ αυτό και ξεκινήσαμε από το μηδέν και φυσικά θα πρέπει να λυθούν όλα. Σεβόμαστε αυτούς που πρόσφεραν στον Ολυμπιακό αυτό που μπόρεσε ο καθένας και το επικροτούμε, έστω κι αυτούς που ήταν πρόεδροι λίγο καιρό. Πιστεύω ότι το ζήτημα της εκκαθάρισης θα λυθεί ομαλά και με καλή πίστη. Με βάση τα στοιχεία που έχω, γιατί και εγώ ήμουν πρόεδρος, συμφέρει να την κάνουμε την εκκαθάριση εμείς».

Για τις σχέσεις με τον Αχιλλέα Μπέο κι αν υπάρχει εχθρότητα, ο κ. Μποτσιβάλης σχολίασε: «Είναι τυπικές. Δεν έχω κάτι με κανέναν εγώ. Δε θέλω να μπω στο σενάριο αν έχουμε μία ψυχρή σχέση ή όχι».

Συνεχίζοντας ο κ. Μποτσιβάλης τόνισε: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι, για να ανήκει σ’ αυτές τις κατηγορίες. Εμείς έχουμε φροντίσει, για να είναι οι παίκτες σαν σε ομάδα Α’ Εθνικής. Δεν τους λείπει τίποτα, τα έχουν όλα. Επίσης ό,τι μου ζήτησε η τεχνική ηγεσία από παίκτες, όλα έγιναν. Τώρα αρχίζουν οι απαιτήσεις. Κυριακή 3 η ώρα στο Πανθεσσαλικό.

Ήμουν εκεί και συγχάρηκα τους παίκτες για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Αθηνών. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ ωραία, σε αθλητικό πνεύμα και χωρίς τραυματισμούς. Το σκορ δε με απασχολούσε τόσο όσο το να δω την ομάδα να στέκεται απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδας της Football League. Μην ξεχνάμε ότι ο Απόλλωνας νίκησε 1-3 την ΑΕΚ και ο επόμενος αγώνας ήταν μαζί μας. Εμείς δώσαμε ό,τι μπορούσαμε και έγινε ό,τι χρειαζόταν με τις εγκαταστάσεις που είναι τέλειες και τώρα απαιτούμε».

Για το αν η ενασχόλησή του με τον Ολυμπιακό Βόλου (συμφώνησε και ο ίδιος ότι δεν είναι επιχειρηματική κίνηση, για να βγάλει χρήματα) είναι θέμα συναισθήματος, ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Β. υπογράμμισε: «Στη Γ.Σ. πρότεινα ότι, αν κάποιος άλλος βρεθεί, εγώ θα τον βοηθήσω. Αλλά δε βρέθηκε άλλος. Εγώ μπήκα, για να λυθεί το αδιέξοδο. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να μπαίνει κάποιος που να μην είναι νευρικός και να μπορέσει να φέρει όλες τις πλευρές σε μία ευθεία, για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να συνεχίσει πάλι».

Τέλος ο κ. Μποτσιβάλης μίλησε για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού Β.: «Εγώ στη ζωή μου δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις άλλες ομάδες. Ο καθένας που είναι καλύτερος μέσα στο γήπεδο, ας κερδίσει».

απομαγνητοφώνηση: magnesiaports.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.