Παγκόσμιο κλειστού στίβου: Σκέψεις για ματαίωση…

Ήταν 29 Ιανουαρίου του 2020, όταν η Διεθνής Ομοσπονδία ανακοίνωνε την αναβολή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην πόλη Νανζίνγκ της Κίνας από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου.

Ο κορωνοϊός έκανε… θραύση στην Κίνα και χωρίς πολλές συζητήσεις η διοργάνωση αναβλήθηκε για τον Μάρτιο του 2021. Από τότε πέρασαν περίπου ένδεκα μήνες, αλλά το θέμα της διεξαγωγής του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού δεν έχει ξεκαθαρίσει. Η κινεζική κυβέρνηση δεν συζητάει καν την μη εφαρμογή των μέτρων που έχει πάρει για τον κορωνοϊό πριν και κατά τη διάρκεια του σημαντικού αγώνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να εξαιρεθούν από τα μέτρα τα μέλη των αποστολών που θα πάνε στην Νανζίνγκ για το πρωτάθλημα του κλειστού. Αθλητές, αθλήτριες, παράγοντες, συνοδοί, θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών από τη στιγμή που θα  φθάσουν στην Κίνα. Αυτό και μόνο είναι αξεπέραστο πρόβλημα.

Οι πρώτες σκέψεις για την ματαίωση της διοργάνωσης ήδη γίνονται. Το εμβόλιο μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο (και) για το πρωτάθλημα του κλειστού, αλλά ουδείς είναι σε θέση να πει με σιγουριά ότι τα μέτρα για τον κορωνοϊό θα αρθούν στην Κίνα μετά την κυκλοφορία του εμβολίου.

Sports3.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.