Πάνω από 250 παίκτες στην Αγγλία ζήτησαν βοήθεια λόγω κατάθλιψης από τον κορωνοϊό

Συνταρακτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Παικτών (PFA) στην Αγγλία, όσον αφορά τη βοήθεια που έχουν ζητήσει ποδοσφαιριστές για ζητήματα όπως κατάθλιψη, στρες, κατάχρηση αλκοόλ, ακόμα και ενδοοικογενειακή βία, αποτέλεσμα της αποχής και της καραντίνας.

Τα νούμερα σίγουρα τρομάζουν ενώ μπορεί να είναι και μεγαλύτερα αφού αρκετές ομάδες έχουν δημιουργήσει τις δικές τους ψυχολογικές ομάδες για να βοηθήσουν τους παίκτες τους.

Συνολικά 258 ποδοσφαιριστές, εν ενεργεία και μη, ζήτησαν την βοήθεια της Ένωσης τις δύο τελευταίες εβδομάδες, θα να βρουν λύση στο πρόβλημα της κατάθλιψης λόγω της διακοπής των αγώνων και της καραντίνας. Το νούμερο είναι ανεβασμένο κατά 40% σε σχέση με πέρυσι. Οι 64 είναι ποδοσφαιριστές των μεγάλων κατηγοριών, ενώ 13 υποθέσεις έχουν χαρακτηριστεί ως… υψηλού κινδύνου.

Οι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν αρκετά ψυχολογικά προβλήματα, γι’ αυτό και ομάδες της Premier League όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ δημιούργησαν ένα ειδικό τμήμα βοήθειας προς τους παίκτες του.

πηγή: sdna.gr

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.