Παπαδόπουλος: «Πιο πολύ διαμαρτυρόμασταν παρά παίζαμε ποδόσφαιρο»

Στις διαμαρτυρίες των παικτών του για το τέρμα που πέτυχε η Βέροια στάθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Σούλης Παπαδόπουλος, θεωρώντας ουσιαστικά ότι η ομάδα έχασε τη συγκέντρωσή της, αλλά δηλώνοντας ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Παράλληλα έδωσε το σύνθημα για δουλειά ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τα Τρίκαλα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Σούλης Παπαδόπουλος (προπονητής Ολυμπιακού Βόλου): «Έγινε ένα παιχνίδι αρκετά καλό. Οι δύο ομάδες είναι ψηλά στη βαθμολογία και θέλανε για τους ίδιους λόγους τη νίκη. Αν και ξεκινήσαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, με την πρώτη φάση που κάνει ο αντίπαλος πετυχαίνει το γκολ. Εμείς χάσαμε τη συνοχή και την ηρεμία μας και στο πρώτο ημίχρονο ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς. Ίσως και να είχε και ένα δεύτερο γκολ. Εμείς πιο πολύ διαμαρτυρόμασταν για το γκολ που δεχτήκαμε, παρά να κοιτάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Στο ημίχρονο μιλήσαμε με τους παίκτες, ηρεμήσαμε και νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο ήμαστε αρκετά καλοί και νομίζω ότι δικαιούμασταν κάτι παραπάνω, απέναντι σε μία ομάδα αρκετά καλή και προς το τέλος που είχαμε ανοιχτεί, έβγαινε στις αντεπιθέσεις πολύ γρήγορα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμαστε η ομάδα που ξέρουμε και το μόνο που μας έλειψε ήταν το γκολ.

Συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Είναι μια δυνατή ομάδα και κάνει πολύ καλή δουλειά. Μας ξέφυγαν τώρα, δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε από το να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι, να το κερδίσουμε για να πάμε πιο ψηλά στη βαθμολογία. Νομίζω ότι είμαστε μια ομάδα αρκετά καλή, θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, και όταν παίζεις με καλές ομάδες δείχνεις ακόμη περισσότερο τις δυνατότητές σου. Στο δεύτερο ημίχρονο μου άρεσε πάρα πολύ η ομάδα μου, απέναντι σε μία ομάδα πάρα πολύ καλή. Αλλά αυτό που έγινε στο πρώτο ημίχρονο που δεχθήκαμε το γκολ και αρχίσαμε να διαμαρτυρόμαστε δεν πρέπει να ξανασυμβεί, γιατί είτε είναι οφσάιντ είτε δεν είναι, είτε είναι λάθος του διαιτητή-άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν λάθη σε βάρος μας-εμείς πρέπει να κάνουμε καλά τη δουλειά μας απέναντι σε μία ομάδα πολύ καλή. Σίγουρα έκανε καθυστερήσεις για να κρατήσει το αποτέλεσμα, αλλά το ποδόσφαιρο είναι…

»Εδώ στην Ελλάδα γενικά βιαζόμαστε να βγάλουμε πρωταθλητή ή κάποιες ομάδες βιαζόμαστε να τις ρίχνουμε κατηγορία. Δεν είναι το πολύ μεγάλο πρωτάθλημα, αλλά έχει πολλά παιχνίδια ακόμα. Είδαμε κάποια αποτελέσματα σήμερα, εγώ κοιτάω μόνο τη δική μου ομάδα. Κανένα παιχνίδι δεν έχει τελειώσει πριν ξεκινήσει, και κανένα δεν έχει ξεκινήσει πριν τελειώσει. Όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι. Κάποιες ομάδες περίμεναν να κερδίσουν και δεν κέρδισαν σε πιο εύκολα παιχνίδια. Είτε παίζεις στην έδρα σου, ή μακριά, όλα τα παιχνίδια τρεις βαθμούς δίνουν.

»Για μένα οι μεταγραφές γίνονται το καλοκαίρι. Εγώ προσπαθώ αυτά τα 2-3 παιδιά που έχουν έρθει να παίζουν σιγά σιγά. Άλλο να τους ξέρω εγώ και άλλο να τους ξέρει η ομάδα. Έρχονται από τον πάγκο και μας βοηθάνε πάρα πολύ».

Κώστας Γεωργιάδης (προπονητής Βέροιας): «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που πέρα από την ιστορία της και τις παραστάσεις που έχει από την πρώτη εθνική, είναι μία ομάδα που έχει πάρα πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και έναν πάρα πολύ έμπειρο προπονητή και είναι από τις λίγες που προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο, κάτι που μας έκανε ιδιαίτερα προσεκτικούς και συγκεντρωμένους, όλη την εβδομάδα. Ερχόμαστε από δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις που πήραμε τέσσερις βαθμούς και να φτάσουμε στις δύο πρώτες θέσεις Προετοιμαστήκαμε με ένα επιπλέον κίνητρο για τον Ολυμπιακό Βόλου και στο πρώτο ημίχρονο μετά το πρώτο δεκάλεπτο, δικαιούμαστε να πετύχουμε ένα και δύο τέρματα και να πάρουμε ένα σκορ που θα μας δημιουργούσε περισσότερη ασφάλεια για τη συνέχεια. Απέναντι σε μία ομάδα που είναι καλή σε άδειο χώρο να τρέξει, στην κόντρα επίθεση.

»Μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο λέγοντας στα παιδιά να ξεχάσουν τις ευκαιρίες που χάθηκαν και να εστιάσουμε στην τακτική μας σκέψη για ένα δεύτερο τέρμα και για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Ο αντίπαλος έχει πάρα πολύ έμπειρους παίκτες, άλλαξε και σχηματισμό, έφτασε κάποιες φορές στην εστία μας, αλλά μετά το πρώτο 20λεπτο, κρατώντας την μπάλα στα πόδια μας και ακολουθώντας το αγωνιστικό μας πλάνο είχαμε κι εμείς 3-4 ευκαιρίες. Είναι μια σπουδαία νίκη και έχουμε να κάνουμε έναν απολογισμό και να παίρνουμε τα θετικά και να αφήνουμε τα αρνητικά. Είναι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με ομάδες χαμηλά να κερδίζουν και να κόβουν βαθμούς».

Παύλος Μητρόπουλος (παίκτης Ολυμπιακού Βόλου): «Σημαντική η νίκη της Βέροιας, και κομβική για τη συνέχεια. Νομίζω ότι είχε από ένα ημίχρονο η κάθε ομάδα. Στο δεύτερο δικαιούμασταν ένα γκολ κι εμείς και νομίζω ότι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Ξέραμε ότι έχουμε δύο πολύ κομβικά παιχνίδια για τη συνέχεια, που θα κρίνουν πάρα πολλά. Η ομάδα ήταν πολύ καλή στο δεύτερο ημίχρονο, έβγαλε αντίδραση. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, είμαστε μέσα στους στόχους και το παιχνίδι της Κυριακής θα κρίνει το πόσο μπορούμε να ακολουθήσουμε, γιατί αν κερδίσουμε, δύσκολα θα χάσουμε κάποιο παιχνίδι από εκεί και πέρα».

Δημήτρης Στάμος (ποδοσφαιριστής Βέροιας): «Ήταν σημαντικό παιχνίδι για να πάρουμε μία βαθμολογική ασφάλεια από μία πολύ ποιοτική ομάδα, πολύ επικίνδυνη και ανεβασμένη τον τελευταίο καιρό. Αλλά τα πάντα είναι στα πόδια μας και όλα εξαρτώνται από εμάς. Στο πρώτο ημίχρονο ήμαστε κυρίαρχοι και μπορούσαμε να πετύχουμε τουλάχιστον δύο τέρματα. Στο δεύτερο δεν είχαμε την απαιτούμενη ηρεμία, αλλά δεν κινδυνεύσαμε ιδιαίτερα και ήμαστε αρκετά επικίνδυνοι σε κόντρα επιθέσεις».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.