Παπαπέτρου και Αντετοκούνμπο συμφωνούν: «Πρώτα η νίκη και μετά ο αντίπαλος»

Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να υποτιμήσει την Μπούντουτσνοστ, όπως παραδέχθηκαν οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Θανάσης Αντετοκούνμπο ενόψει της αυριανής (4/04, 21:00) αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, από την οποία θα κριθεί εάν οι «πράσινοι» θα προκριθούν στα play offs της Euroleague.

Η ομάδα από το Μαυροβούνιο δεν έχει απολύτως τίποτα να χάσει, θα παίξει χωρίς άγχος όπως κάνει εδώ κι αρκετό καιρό (έχει αποκλειστεί) και θα επιδιώξει να κλείσει με μία νίκη γοήτρου την εφετινή της παρουσία στη διοργάνωση (προέρχεται από 9 σερί ήττες).

Αυτό δείχνουν να το γνωρίζουν καλά οι παίκτες και το προπονητικό τιμ του «τριφυλλιού». Ο Ιωάννης Παπαπέτρου παραδέχθηκε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της NOVA: «Πριν από τρεις μήνες, θα μας χαροποιούσε να μαθαίναμε ότι θα φτάσουμε εδώ. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, γιατί η Μπούντουτσνοστ είναι πάρα πολύ επικίνδυνη ομάδα.

Δεν πρέπει να επαναπαυθούμε, για να μην πάει χαμένο και το πώς γυρίσαμε την κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες. Αν χάσουμε θα είναι μεγάλη αποτυχία για όλους μας.

Απειλεί από όλες τις θέσεις η Μπούντουτσνοστ, πρέπει να επικεντρωθούμε στην άμυνά μας. Αν ξεκινήσουμε απ’ αυτήν και βρούμε ενέργεια από τον κόσμο, θα είναι το κλειδί για να τα καταφέρουμε».

Πρόσθεσε ακόμη ο διεθνής φόργουορντ: «Η ήττα από την Ρεάλ είναι μάθημα, ενώ και με την Μπασκόνια είχαμε ένα άσχημο ημίχρονο. Του Ρούντι ήταν ένα τυχερό σουτ, αλλά το έχουμε αφήσει πίσω. Αύριο πρέπει να παίξουμε 40 λεπτά καλό μπάσκετ».

Σε ερώτηση για το αν προτιμά αντίπαλο σε περίπτωση πρόκρισης του Παναθηναϊκού, απάντησε: «Το θέμα είναι να περάσουμε. Δεν μπορούμε να επιλέξουμε».

Σε ανάλογο ύφος ήταν και οι δηλώσεις του Θανάση Αντετοκούνμπο. Ο διεθνής φόργουορντ επισήμανε από την πλευρά του: «Δεν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο ματς. Δεν μας νοιάζει αυτό, πρέπει να κερδίσουμε. Έχουμε αποκτήσει την ταυτότητά μας.

Είμαστε στην τελική ευθεία, πρέπει να κερδίσουμε. Δεν είναι καθόλου εύκολο να παίζεις δύο μήνες “τελικούς”, αλλά τα αποδυτήριά μας ανταποκρίθηκαν όπως έπρεπε. Πρέπει να κερδίσουμε ακόμα ένα τέτοιο ματς.

Το πιο σημαντικό είναι πως δείξαμε τον χαρακτήρα μας όταν βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο», ανέφερε ο άσος των «πρασίνων» στο ίδιο μέσο ενημέρωσης, ενώ συμφώνησε με το συμπαίκτη του: «Δεν θέλω να διαλέξω. Πρώτα πρέπει να πετύχουμε τον στόχο μας και να προκριθούμε στα πλέι-οφ. Θα δούμε μετά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.