Πάτησε παρκέ ο Ολυμπιακός Βόλου, τελευταία προσθήκη ο Kώστας Κρητικός

Ετοιμάζεται για τη νέα προσπάθεια στη Γ’ Εθνική

Την πρώτη του συγκέντρωση πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας η ομάδα μπάσκετ Ανδρών του Ολυμπιακού Βόλου, που υπό τις οδηγίες του προπονητή Γιώργου Κοσμάτου πλέον ετοιμάζεται για την κατηγορία της Γ’ Εθνικής (National League 2 όπως ονομάζεται πλέον).

Ο στόχος παραμένει η καλή πορεία και η όσο το δυνατόν πιο σύντομα εξασφάλιση της παραμονής σ’ αυτή, με ένα ιδιαίτερα ανανεωμένο ρόστερ και με βάση τόσο ταλαντούχους νεαρούς όσο και κάποιους πιο έμπειρους παίκτες.

Οι μεταγραφές δεν έχουν ολοκληρωθεί για το «ερυθρόλευκο» σύνολο, με έναν ακόμη παίκτη να κάνει την εμφάνισή του στην πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού Βόλου. Ο λόγος για τον 28χρονο Βολιώτη στην καταγωγή Κώστα Κρητικό, που τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια ήταν κάτοικος Σουηδίας για επαγγελματικούς λόγους, αλλά πλέον έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και ετοιμάζεται να ενισχύσει τον Ολυμπιακό Βόλου στη νέα του προσπάθεια. Όπως αναφέρεται, ο Κρητικός αγωνίζεται ως small forward και το τεχνικό επιτελείο πιθανότατα θ’ ανάψει το «πράσινο φως» για την ένταξή του στο δυναμικό της ομάδας.

Φιλικά και τουρνουά στον Βόλο

Την ίδια στιγμή, οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν ήδη επαφές με άλλες ομάδες, για τα πρώτα τους φιλικά παιχνίδια, τόσο εντός Μαγνησίας όσο και με σύνολα απ’ όλη τη Θεσσαλία. Παράλληλα ετοιμάζονται και για τουρνουά που θα διοργανώσουν, όπως κάνουν σε κάθε περίοδο προετοιμασίας.

Ο πρώτος προγραμματισμός κάνει λόγο για διοργάνωση τουρνουά το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου στον Βόλο, και μέχρι στιγμής το πιθανότερο είναι να συμμετέχουν σ’ αυτό τόσο η Νίκη Βόλου όσο και δύο ομάδες από τα Βαλκάνια. Πρόκειται για ένα σύνολο από τη Σερβία και την πόλη Λέσκοβατς αλλά και για ένα ακόμη από την Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας, χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί 100% ακόμη η συμμετοχή τους στη φιλική διοργάνωση.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.