Πέμπτη πρόκριση για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε τετράδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Με την πρόκρισή του εις βάρος της Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, αφού πήρε για πρώτη φορά το εισιτήριο για τους “4” ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ έγινε η τρίτη κατά σειρά ελληνική ομάδα που πέτυχε το εν λόγω επίτευγμα.

Πάντως, η πρόκριση των ερυθρόλευκων στα ημιτελικά είναι η πέμπτη διαχρονικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού τρεις φορές πήγε στους “4” ο Παναθηναϊκός (σ.σ. τη μία μάλιστα έφτασε και στον τελικό του Γουέμπλεϊ με τον Άγιαξ) και μία η ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός έφτασε τη σεζόν 1970-71 στον τελικό όπου έπαιξε κόντρα στον Άγιαξ (στα ημιτελικά απέκλεισε τον Ερυθρό Αστέρα), ενώ το 1984-85 αποκλείστηκε στους “4” του Πρωταθλητριών από την Λίβερπουλ και το 1995-96 από τον Άγιαξ στα ημιτελικά του Champions League.

Όσον αφορά δε στην ΑΕΚ, η Ένωση είχε φτάσει στους “4” του UEFA τη σεζόν 1976-77, με την Ένωση να αποκλείει τότε στα προημιτελικά την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς και να χάνει την ευκαιρία να βρεθεί και στον τελικό, αποκλειόμενη από τη -μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου- Γιουβέντους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.