«Περίπατος» της εθνικής πόλο με Καζακστάν

Εύκολο έργο είχε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών απέναντι στο Καζακστάν, στο δεύτερο παιχνίδι της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνέτριψε 18-2 την ασιατική ομάδα, έκανε το «2 στα 2» και πλέον περιμένει το κρίσιμο ματς της Παρασκευής (21/7, 07:30) με τις ΗΠΑ, που θα κρίνει την πρώτη θέση του Γ΄ ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο Θοδωρής Βλάχος προφύλαξε τον αρχηγό Γιάννη Φουντούλη και τον βασικό αμυντικό Δημήτρη Σκουμπάκη, αλλά αυτό δεν επηρέασε σε καμία περίπτωση την εξέλιξη του παιχνιδιού, που ήταν η αναμενόμενη. Η ελληνική ομάδα επέβαλε από την αρχή την ανωτερότητά της, αξιοποιώντας τους φουνταριστούς και βγαίνοντας σε γρήγορες επιθέσεις, ενώ η άμυνα της ήταν απολύτως αποτελεσματική (με εξαίρεση ένα «εύκολο» γκολ από τα 2μ. στην αρχή, που θα πρέπει να δυσαρέστησε πολύ τον ομοσπονδιακό προπονητή). Η εθνική έφτασε στο 9-1 ήδη στα μέσα της δεύτερης περιόδου, αλλά στη συνέχεια οι διεθνείς χαλάρωσαν, έκαναν κάποια «φτηνά» λάθη και είχαν μερικές επιπόλαιες επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει σε -σχετικά- αξιοπρεπή για το Καζακστάν επίπεδα.

Γιώργος Δερβίσης και Νίκος Γκίλλας, που είχαν μείνει εκτός 13άδας στην πρεμιέρα με την Αυστραλία, έκαναν το ντεμπούτο τους στη φετινή διοργάνωση, όπως και ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος, ο οποίος πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια στο β΄ ημίχρονο, αντί του Ζερδεβά.

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 5-0, 4-1, 3-0

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Χαλυβόπουλος 1, Γκιουβέτσης 2, Γκίλλας 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης 3, Καλογερόπουλος 2, Τζωρτζάτος

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (Νεμπόισα Ομπράντοβιτς): Μπαλφανμπάγεφ, Τσόι, Κάνις, Μάρκοβιτς, Αρτιουχ, Μπελούσοφ, Σακένοφ, Βουκσάνοβιτς, Αχμέτοφ 1, Ρουντάι 1, Λαμάγεφ, Σονζιγκίτοφ, Ματόλινετς

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.