Περισσεύουν οι λύσεις στον Ολυμπιακό Βόλου

Με διπλές προπονήσεις κυλά η καθημερινότητα των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου στο Ελατοχώρι Πιερίας και άπαντες παρουσιάζονται ευχαριστημένοι από το επίπεδο δουλειάς που γίνεται, κάτι που εκφράστηκε και στις δηλώσεις που έκανε ο γενικός αρχηγός, Γιάννης Θεοδωρίδης, ο οποίος μίλησε για την καλύτερη προετοιμασία των τελευταίων χρόνων.

Φυσικά, στην ομάδα ενσωματώθηκε και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο Πορτογάλος Σερτζίνιο, κι έτσι ο Περικλής Αμανατίδης και οι συνεργάτες του δουλεύουν πλέον με 26 ποδοσφαιριστές (απουσιάζει λόγω στρατού ο Διβανές) και διαπιστώνουν ότι πραγματικά οι αγωνιστικές λύσεις περισσεύουν και πως το ρόστερ που έχει διαμορφωθεί έχει εκτός από μεγάλη ποιότητα και μεγάλο βάθος.

Συγκεκριμένα στη θέση του τερματοφύλακα υπάρχουν οι Γιακουμής, Παλιούρας και Κωνσταντίνου, δύο δηλαδή έμπειροι (με τον πρώτο φυσικά να έχει αποκτηθεί για βασικός), και ένας νεαρός και εξελίξιμος από την ακαδημία του συλλόγου.

Για τη θέση του δεξιού μπακ υπάρχει ο πιο μπαρουτοκαπνισμένος Σάββας, αλλά και ο 21χρονος Μαργαρίτης, ο οποίος έκανε καλή χρονιά με τον Αμβρυσσέα.

Από την αριστερή πλευρά υπάρχει ο Μπουτζίκος που επέστρεψε στην ομάδα μετά τη χρονιά, που έφερε την αποχώρηση από τη Football League, και ο Παπουτσογιαννόπουλος, ο οποίος αποκτήθηκε γι’ αυτό κυρίως το πόστο, αν και μπορεί να παίξει και από απέναντι, αφού κυρίως χρησιμοποιεί το δεξί του πόδι. Έτσι οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν ένα ζευγάρι παικτών για κάθε άκρο της άμυνας.

Για τις θέσεις των στόπερ η τεχνική ηγεσία υπολογίζει στους Λεάντρο Πίντο, Οικονομόπουλο, Νόνη, Παπαϊωάννου και Πατσή.

Υπεροπλία υπάρχει και για τις θέσεις των κεντρικών χαφ με ανασταλτικό κυρίως ρόλο με τους Ρόκα, Ναζίμ, Κόλα να είναι οι πρώτες επιλογές, ενώ στο ρόστερ βρίσκεται και ο 21χρονος Καναβός, που ήταν στον Ρήγα Φεραίο και τον Αστέρα Ριζομύλου.

Πιο επιθετικοί χαφ που μπορούν να αγωνιστούν πιο μπροστά στον άξονα είναι οι Λώττας, Ευθυμιάδης, Διβανές και ο νεαρός Ζάχος.

Και στα άκρα υπάρχουν ποιοτικές λύσεις με τον Ζγκούρη, τον Σερτζίνιο, τον Καμπλιώνη και τον Σκοπελίτη, που έχουν δείξει ότι παίζουν και στις δύο πλευρές, ενώ ο Ολυμπιακός έχει την τύχη να διαθέτει δύο σέντερ φορ πρωτοκλασάτους, οι οποίοι μπορούν με ευχέρεια να στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα. Και οι δύο έχουν σημειώσει μαζί στη Β’ και Γ’ Εθνική 115 γκολ, 61 ο Φλίγκος και 54 ο Σαχινίδης.

Μάλιστα υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως οι δύο αυτοί παίκτες θα πρέπει να παίζουν μαζί στην ενδεκάδα, με τον Περικλή Αμανατίδη να έχει στη σκέψη του και το 4-4-2, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι κάνει ανάμεσα σε άλλες και τις πρώτες δοκιμές μ’ αυτό το σύστημα, όταν δουλεύει στο Ελατοχώρι την τακτική με τους παίκτες του. Πίσω απ’ Φλίγκο και Σαχινίδη, τέλος, υπάρχει ο 20χρονος Μπέικος για την επίθεση.

Από κει και πέρα, κι ενώ όλα δείχνουν ότι δε θα δοθεί κανένα φιλικό στο Ελατοχώρι, οι όποιες νέες προσθήκες, καθώς διαρρέεται ότι το ρόστερ ακόμη δεν έχει κλείσει, θα γίνουν κατά μεγάλη πιθανότητα μετά την επιστροφή στον Βόλο.

Η βολιώτικη ομάδα είναι μόνη της αυτή τη στιγμή στο ξενοδοχείο Μύθος στο προπονητικό κέντρο που προετοιμάζεται, αφού έφυγε η δεύτερη ομάδα του Ατρομήτου, που ήταν εκεί, και ακολούθησε η αναχώρηση και της σερβικής ομάδας με πιτσιρικάδες ποδοσφαιριστές.

Τέλος, να σημειωθεί ότι επίκεινται και επισκέψεις από διοικητικά στελέχη στο Ελατοχώρι κυρίως το Σάββατο, ενώ το ίδιο σκέπτονται να κάνουν και κάποιοι φίλαθλοι.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.