Πέτρος Κούκουρας: Από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού Β. και τη Μικτή ΕΠΣΘ, στην πρωταθλήτρια Ουγκάντας

Ο Πέτρος Κούκουρας, μπορεί να είναι γνωστός για κάποιους μέσα από τις συνεντεύξεις σε εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια, που έχει δώσει, ειδικά το τελευταίο διάστημα μετά από τη συμφωνία και το συμβόλαιο που υπέγραψε στην μεγαλύτερη ομάδα της Ουγκάντας, αλλά αυτό που ίσως δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι μεγάλωσε στον Βόλο.
Ο Πέτρος είναι 33 ετών με καταγωγή από την Καβάλα, αλλά μεγάλωσε στον Βόλο, μιας και ο πατέρας του δούλευε στα ιπτάμενα δελφίνια στα τέλη της δεκαετίας του ’80, τα οποία εκτελούσαν τα δρομολόγια προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Έμεινε στον Βόλο μέχρι τις αρχές του Λυκείου και πήγαινε στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού Βόλου, στον Παλατιακό, ενώ ήταν και μέλος της Μικτής ΕΠΣΘ.
Όταν τελείωσε το Λύκειο αποφάσισε να σπουδάσει στην Αγγλία sport science και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα όπου διετέλεσε προπονητής για δύο χρόνια στις ακαδημίες του ΠΑΟ Ν. Επιβάτες στην Θεσσαλονίκη και στο Κορδελιό με τον Μίκι Τσίρκοβιτς. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Greenwich με τίτλο profootball coaching strength and conditioning. Επέστρεψε στην Ελλάδα με την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού, έγινε κάτοχος του προπονητικού διπλώματος UEFA A’ και για ένα χρόνο, το 2015, βρέθηκε για έξι μήνες στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και για άλλους τόσους στη Σπάρτη. Στη συνέχεια αποφάσισε να ξενιτευτεί και να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό όπως τόσοι και τόσοι συνομήλικοι του. Πήγε στην Κίνα όπου ανέλαβε υπεύθυνος ακαδημιών της Γκουανγκζού Desen όπου παρέμεινε για δύο χρόνια και στη συνέχεια έκανε την πρώτη μετάβαση στην Αφρική, όπου δούλεψε στην Pacific Heroes, στο πρωτάθλημα της Γκάνας. Ακολούθησε η θητεία για ένα χρόνο ακόμα στην Εθνική του Νοτίου Σουδάν, ως βοηθός προπονητή. Τον περασμένο Σεπτέμβριο υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την μεγαλύτερη ομάδα της Ουγκάντας, χώρα της Κεντρικής Αφρικής, την SC Villa, η οποία έχει 16 κατακτήσεις πρωταθλημάτων. Όπως σημειώνει ο Πέτρος Κούκουρας σχετικά με το ποδόσφαιρο στην πόλη όπου ζει και εργάζεται στην Αφρική «είναι μια πόλη με 22 εκατομμύρια πληθυσμό και σίγουρα το ποδόσφαιρο αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια. Οι άνθρωποι εδώ αγαπάνε πολύ το ποδόσφαιρο αλλά ο κορωναϊός δεν επιτρέπει την προσέλευσή τους στα γήπεδα», ενώ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις τονίζει «η αλήθεια είναι ότι οι εγκαταστάσεις δεν είναι πολύ καλές, αλλά γίνονται φιλότιμες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια ώστε να υπάρξουν βήματα προόδου και σ’ αυτόν τον τομέα. Οι διοικήσεις των ομάδων στην Ουγκάντα έχουν αυξήσει τους προϋπολογισμούς τους και οι ομάδες βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, αυξάνοντας αισθητά τον ανταγωνισμό». Σχετικά με την ομάδα που βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες, σημειώνει «είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ουγκάντα και έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα 16 φορές στη χώρα. Έχει καλούς παίκτες, κυρίως νέους σε ηλικία και έχουμε 8 παίκτες στην Εθνική Νέων (Κ-20), όπου το περασμένο καλοκαίρι έφθασε στον τελικό του African Cup of Nations.Στην ερώτηση για το εάν θα επέστρεφε στην Ελλάδα εάν του γινόταν κάποια καλή πρόταση απαντάει «Είμαι αρκετά χαρούμενος στην Ουγκάντα. Έχω υπογράψει τριετές συμβόλαιο και στόχος μας είναι να καθιερώσουμε σε υψηλό επίπεδο τους νεαρούς φερέλπιδες παίκτες που έχει η ομάδα μας. Εάν, βέβαια, προέκυπτε κάποια σοβαρή και καλή πρόταση από την Ελλάδα, δεν θα έλεγα όχι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.