Πεζοπορική αποστολή στη λίμνη Βαϊκάλη για τρεις Βολιώτες

Περιπέτεια στην παγωμένη Σιβηρία

Σε μία ξεχωριστή αποστολή ετοιμάζονται να πάρουν μέρος οι αθλητές του ΕΟΣ Βόλου Νίκος Μαγγίτσης Νίκος, Κώστας Παναγιώτου και Αθανάσιος Κατσαντώνης, που θα πραγματοποιήσουν χειμερινή πεζοπορική διάσχιση της λίμνης Βαϊκάλης στη παγωμένη Σιβηρία.

Η πορεία θα γίνει πεζοπορικά, ενίοτε με ορειβατικά σκι και ενίοτε με κραμπόνς πάνω στον πάγο, όπου χρειάζεται. Η προσπάθεια των τριών Βολιωτών θα είναι πεζοπορική και αβοήθητη, και όλο τους τον εξοπλισμό (σκηνές, υπνόσακοι, ρουχισμός, γκαζάκια, τρόφιμα κλπ) θα τον σέρνουν σε έλκηθρα, που θα τραβάνε μόνοι τους.

Η αναχώρηση από τον Βόλο έγινε σήμερα με αρχικό προορισμό την Αθήνα, και μέσω Μόσχας οι τρεις Βολιώτες θα βρεθούν στο Ιρκούτσκ. Από εκεί, σε απόσταση 250 χλμ θα βρεθούν στη δυτική ακτή της λίμνης στο νησάκι Oλχόν. Από τις 18 έως και τις 20 Φεβρουαρίου με περπάτημα πάνω στη παγωμένη λίμνη η βολιώτικη αποστολή θα φτάσει στην απέναντι πλευρά και στο χωριό Τούρκα.  Η επιστροφή στον Βόλο προσδιορίζεται στις 24 Φεβρουαρίου.

Το υλικό από την αποστολή, (φωτογραφίες και βίντεο) θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι την όλη προσπάθεια θα παρακολουθούν με συχνή δορυφορική επικοινωνία και  live σύνδεση οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Αγριάς σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Ο ΕΟΣ Βόλου παράλληλα κάνει λόγο για πρωτοποριακή και εξαιρετικά δύσκολη αποστολή που σχεδιάζουν και υλοποιούν οι Βολιώτες ορειβάτες του και λάτρεις της περιπέτειας, σε μια από τις απομακρυσμένες και αφιλόξενες περιοχές του πλανήτη μας, στην παγωμένη Σιβηρία, και μάλιστα χειμώνα. Οι θερμοκρασίες στα μέσα Φεβρουαρίου, «πέφτουν» στους -30 βαθμούς Κελσίου! Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στη στέπα της Σιβηρίας τον χειμώνα, ρίχνουν το συντελεστή ψύχους στους -50 βαθμούς(!), ενώ η απόσταση που θα περπατήσουν οι Βολιώτες ορειβάτες υπολογίζεται να είναι στα 180 χιλιόμετρα. Άλλωστε, το ΔΣ του ΕΟΣ Βόλου εύχεται καλή επιτυχία στους Αθλητές να χαρούν την εμπειρία και να επιστρέψουν όλοι χαρούμενοι και υγιείς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.