Πιο βατό πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό Βόλου από την Κυριακή

Απέναντι στην Ακρόπολη Σέσκλου για την 11η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ

Aν εξαιρέσει κανείς το παιχνίδι με την Αγία Άννα που αναβλήθηκε, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει ορισμός, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει δύο σχετικά βατά παιχνίδια μπροστά του, για να κλείσει ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, αντιμετωπίζοντας την ερχόμενη Κυριακή αρχικά την Ακρόπολη Σέσκλου, και μετά τον ΑΟ Σκιάθου, στο φινάλε του πρώτου μισού της διοργάνωσης.

Ο ερχόμενος αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» μετράει μόλις δύο νίκες μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ, απέναντι στον Πανιώνιο Νέας Ιωνίας (3-0 για την 5η αγωνιστική) και τη ΦΘ Αγχίαλος (3-2 για την 10η και πιο πρόσφατη αγωνιστική), oμάδες που είναι οι μοναδικές που έχει σε χαμηλότερες θέσεις στη βαθμολογία, από τη 12η στην οποία βρίσκεται. Από εκεί και πέρα έχει γνωρίσει επτά ήττες, ενώ δεν έχει διεξαχθεί ακόμη η αναμέτρηση με τον ΑΟ Σκιάθου, που είχε αναβληθεί στην 9η αγωνιστική λόγω απαγορευτικού απόπλου.

Η Ακρόπολη του Βαγγέλη Τσουκάλη, έχει την τρίτη χειρότερη επίθεση μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, αφού στα εννέα παιχνίδια που έχει δώσει έχει πετύχει εννέα τέρματα, ενώ ο ΑΟ Σκιάθου σε οκτώ παιχνίδια έχει σημειώσει μόλις έξι τέρματα, και η ΦΘ Αγχίαλος έχει πετύχει οκτώ σε δέκα αναμετρήσεις. Όμως έχει και τη δεύτερη χειρότερη άμυνα, καθώς έχει δεχθεί 32 γκολ (μ.ό. 3,5 τέρματα ανά αγώνα), ενώ την αρνητική πρωτιά έχει ο Πανιώνιος Νέας Ιωνίας με 36 γκολ παθητικό σε δέκα αναμετρήσεις.

Οι αριθμοί δείχνουν θεωρητικά ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι το φαβορί στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στο γήπεδο του Μαγνησιακού (με τους «ερυθρόλευκους» γηπεδούχους). Ωστόσο όλα κρίνονται εντός του αγωνιστικού χώρου, και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού Βόλου δεν θέλει από τους παίκτες του να δείξουν σημάδια χαλάρωσης, αλλά βελτίωσης σε σχέση και με τις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Ένα καλό ερώτημα είναι βέβαια αν το προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού Βόλου θα προτιμήσει ν’ ανακατέψει την τράπουλα, για να δώσει ανάσες σε λογιζόμενους ως βασικούς έως τώρα παίκτες αλλά και την ευκαιρία σε άλλους που συνήθως έρχονται από τον πάγκο, να δείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν περισσότερα. Σ’ αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείεται πχ ο Κακάμης που προέρχεται από τραυματισμό ή ο Τασιούλης που αισθάνεται ενοχλήσεις, να μείνουν εκτός ενδεκάδας προκειμένου να προφυλαχθούν, ενόψει και του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος. Άλλωστε, θα πρέπει να θεωρεί κανείς δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα ενισχυθεί κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, έχοντας ήδη γίνει συζητήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση…!

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.