Plan b για το αθλητικό κέντρο της Νίκης, δεν πάει καλά ο φάκελος στο ΕΣΠΑ

Κατά πάσα πιθανότητα δε θα εγκριθεί, σύμφωνα με τον κ. Φάτση, το ποσό που ήλπιζαν

Ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα σημεία της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου στην αίθουσα Τύπου στο Πανθεσσαλικό ήταν και η ενημέρωση που έκανε ο Στέργιος Φάτσης για το θέμα του μεγαλεπήβολου έργου της κατασκευής του αθλητικού κέντρου του συλλόγου στο γκαράζ του ΟΣΕ πίσω από το «Παντελής Μαγουλάς».

Αρχικά έκανε μία αναφορά στην ανακατασκευή του Π. Μαγουλάς, επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή του μέχρι τον Απρίλιο θα έχει παραδοθεί το έργο:

«Αν δε μας πιάσουν οι αργίες, μπορεί να βγει και τις επόμενες μέρες ανάδοχος για το Π. Μαγουλάς, αλλιώς θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο. Θεωρώ ότι μέχρι τον Απρίλιο και για πολιτικούς λόγους θα έλεγα το έργο θα γίνει».

Στη συνέχεια μίλησε για το έργο στον χώρο της ΓΑΙΑΟΣΕ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο φάκελος στο ΕΣΠΑ δεν πάει καλά και πως είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί το ποσό, που ήλπιζαν, γι’ αυτό πρέπει να περάσουν στο plan b με αλλαγή της νομικής μορφής της εταιρείας Μαγνήτων Νίκη Μονοπρόσωπη Α.Ε., ώστε να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να αναζητηθούν τα χρήματα που χρειάζονται, περίπου 400.000 ευρώ, από όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο έργο. Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Μέσα στον Φεβρουάριο θα γίνει μία Γενική Συνέλευση μόνο για τη ΓΑΙΑΟΣΕ. Είχαμε πάρει την έγκριση της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης να δημιουργηθεί μία εταιρεία, με μοναδικό στόχο να κατατεθεί ο φάκελος στο ΕΣΠΑ. Έτσι κι έγινε. Δημιουργήθηκε η Νίκη Μαγνήτων Μονοπρόσωπη  Α.Ε.  και ένα Δ.Σ., γιατί έπρεπε το νομικό πρόσωπο να ενταχθεί μέσα στο φάκελο που θα πηγαίναμε στο ΕΣΠΑ. Ως μέτοχος φαίνεται ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου, γιατί πληρούσε τις οικονομικές εγγυήσεις.

Με το που δημιουργήθηκε η εταιρεία έπρεπε να καταβληθεί το ποσό των 24.000 ευρώ, γιατί είναι το χαμηλότερο ποσό, που μπορεί να έχει μία ανώνυμος εταιρεία. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, αντιπρόεδρος είναι ο Βασίλης Βενέτης και μέλος είμαι εγώ. Το μέλος του Ερασιτέχνη στη συγκεκριμένη εταιρεία θ’ αλλάζει κάθε φορά που θα υπάρχει καινούριο διοικητικό συμβούλιο και το νέο Δ.Σ. θα αποφασίσει ποιον θα έχει εκπρόσωπο μέσα στην Ανώνυμη Εταιρεία. Εγώ πήγα ως εκπρόσωπος της Ερασιτεχνικής, όχι ως φυσικό πρόσωπο.

Επειδή ο φάκελος στο ΕΣΠΑ δεν πάει καλά και κατά μεγάλη πιθανότητα δε θα μας εγκριθεί το ποσό που ελπίζαμε-μακάρι να γίνει, αλλά το βλέπουμε δύσκολο-, πρέπει να περάσουμε στο plan b. Κι αυτό είναι που θα συζητήσουμε στη Γ.Σ. του Φεβρουαρίου. Πρέπει να γίνει μία Γ.Σ. της ίδιας Α.Ε., όπου πρέπει να πάρει απόφαση για αλλαγή νομικής μορφής από

Νίκη Μαγνήτων Μονοπρόσωπη  Α.Ε. σε Νίκη Μαγνήτων Α.Ε.

Θα ζητήσει τροποποίηση καταστατικού, αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και θα μπει ένα ποσό που θα καλύψει τις ανάγκες κατασκευής του έργου. Θα δοθεί ένα τρίμηνο-τετράμηνο ως περιθώριο, για να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από όσους θέλουν να δώσουν χρήματα ή να επενδύσουν στο συγκεκριμένο έργο. Μιλάμε για ένα ποσό περίπου 400.000 ευρώ. Λογαριασμός στην τράπεζα υπάρχει. Θα βγουν οι μετοχές, που δε θα είναι ανώνυμες βάσει νόμου πλέον, αλλά ονομαστικές για όλες τις Α.Ε. Θα υπάρχουν και προνομιούχες ονομαστικές. Αν κάποιος δώσει ένα ποσό, για να επενδύσει και ως επιχειρηματίας, τότε θα πάρει προνομιούχες μετοχές, γιατί ελπίζει ότι αυτό το πράγμα θα πάει καλά και μπορεί να δημιουργηθεί υπεραξία και κάποια στιγμή να του δοθεί και μέρισμα.

Αυτό θα είναι σε γενικές γραμμές το πλάνο. Πρέπει να γίνουν οι αρχαιρεσίες σε επίπεδο Α.Ε., η οποία χωρίς την Ερασιτεχνική είναι τίποτα. Η Ερασιτεχνική έχει υπογράψει τη σύμβαση. Κι εκεί λοιπόν σε μας σαν σώμα θα πέσει η ευθύνη τι θα ζητήσουμε από τον φορέα διαχείρισης της ΓΑΙΑΟΣΕ, που θα είναι η Α.Ε. για κέρδος της Ερασιτεχνικής. Ήδη υπάρχει ένα κείμενο που έχει συνταχθεί από δικηγόρο για το ανταποδοτικό κομμάτι της Ερασιτεχνικής από τη ΓΑΙΑΟΣΕ. Αυτό το κομμάτι θα μας απασχολήσει στην επόμενη Γενική Συνέλευση, γιατί πρέπει να “κλειδώσουμε” για τα επόμενα χρόνια άσχετα από το Διοικητικό Συμβούλιο και ποιος θα είναι πρόεδρος αύριο-μεθαύριο, τη σχέση της Α.Ε. με τον Ερασιτέχνη».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.