Play – outs: Υποβιβασμός για Λεβαδειακό, «τελικός παραμονής» το Ιωνικός – Λαμία!

Η τελευταία αγωνιστική των Playouts είναι αυτή που θα ξεκαθαρίσει ποια ομάδα ανάμεσα σε Ιωνικό και Λαμία θα… ακολουθήσει τον Λεβαδειακό στη Superleague 2!

Οι Βοιωτοί για άλλη μια φορά έχασαν τη νίκη στις καθυστερήσεις αφού η Λαμία ισοφάρισε στο 93′ και έμεινε ζωντανή. Το επόμενο Σάββατο πάει στη Νίκαια για… δύο αποτελέσματα αφού πλην της νίκης σώζεται και με την ισοπαλία.

Αντίθετα ο Ιωνικός που δεν κατάφερε να κρατήσει δύο φορές το προβάδισμα κόντρα στον ΟΦΗ θέλει μόνο τρίποντο.

Την προτελευταία αγωνιστική εξασφάλισαν μαθηματικά παραμονή ο ΠΑΣ Γιάννινα που επικράτησε με 1-0 του Αστέρα, αλλά και οι Αρκάδες παρά την ήττα τους, όπως και ο Παναιτωλικός παρά την δική του ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο!

 

Υποβιβάστηκε στο 90΄+3 ο Λεβαδειακός

Επειτα από ένα δραματικό παιχνίδι, Λαμία και Λεβαδειακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο «Αθανάσιος Διάκος», για την 6η αγωνιστική των Play Out. Με το αποτέλεσμα αυτό, η Λαμία θα διεκδικήσει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία την τελευταία αγωνιστική – με τον Ιωνικό να είναι ο έτερος διεκδικητής – σε αντίθεση με τον Λεβαδειακό που αποχαιρετά πρόωρα τα σαλόνια.

Τα πάντα κρίθηκαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με το γκολ του Ζόραν Τόσιτς να «λυτρώνει» την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου». Η οποία, νωρίτερα, είχε χαμένο πέναλτι με τον Τζέισον Μεντίνα (42’) ενώ είδε και τον Γιώργο Νίκα (45’+1’) να ευστοχεί στο δικό του, ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Που είχαν και δοκάρι με τον μεγάλο άτυχο, Μπακαρί Σακό (76’).

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμπάντα, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σλίβκα, Τζανδάρης (62’ Τσούκαλος), Νούνιες (55’ Τσιλούλης), Στάνκο, Μαρτίνεθ (69’ Τόσιτς), Μεντίνα (69’ Μανούσος).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Γκροφ, Χάμοντ, Τσάπρας, Νίκας, Μεχία (90’+2’ Συμελίδης), Γιαννιώτας (90’+2’ Ντεντάκης), Γερεμέγεφ (46’ Σακό/83’ Μπελμόντ), Βρακάς (73’ Σαχπεκίδης), Λιάγκας, Παναγιώτου, Παζ.

«Τελικός» παραμονής για Ιωνικό με Λαμία, μετά το 2-2 με ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ και ο Ιωνικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στο Ηράκλειο, για την 6η αγωνιστική των Play Out της Super League και πλέον οι Νικαιώτες επικεντρώνονται στον «τελικό» με τη Λαμία, όπου θα παίξουν την παραμονή τους.

Ο ΟΦΗ μπήκε αποφασισμένος  αλλα οι Νικαιώτες ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 13΄.

Ο Μάντζης μπήκε από τα δεξιά, έκανε την σέντρα και ο Μασάς από κοντά δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-1.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου και τελικά έφεραν το ματς στα ίσα στο 45΄, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Μπάκιτς, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ άφησε… άγαλμα τον Χουτεσιώτη.

Στο 52΄ ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Πασαλίδη για μαρκάρισμά με τις τάπες πάνω στον αστράγαλο του Φαντιγκά, και ο Ιωνικός εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα περνώντας και πάλι μπροστά στο σκορ.

Συγκεκριμένα στο 65΄ ο Φαντιγκά τροφοδότησε τον Μάντζη στην πλάτη της άμυνας, με τον τελευταίο να στρώνει την μπάλα στον Μασάς, που έγραψε το 2-1. Και πάλι, όμως, ο ΟΦΗ δεν σήκωσε λευκή πετσέτα και στο 81΄ ο Ντιφουμά «μοίρασε» στον Ντικό, ο οποίος με κεφαλιά από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς – Λάρσον, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης (75′ Διαμαντής), Θοράριρσον – Περέα, Ντιουσέ, Μπάκιτς – Ντίκο (90’+5′ Μοσκέρα), Φελίπε (75′ Μπιφούμα).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης – Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα (85′ Μάνος), Βαλεριάνος – Κάνιας, Σάκιτς (85′ Ελευθεριάδης), Φαντιγκά (71′ Γούλερι) – Μασάς, Μάντζης.

                «Κλείδωσε» την παραμονή ο ΠΑΣ

Με τον Ροσέρο να σημειώνει στο 84΄ το μοναδικό, αλλά «χρυσό» γκολ της αναμέτρησης, ο ΠΑΣ Γιαννινα νίκησε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στους «Ζωσιμάδες», για την 6η αγωνιστική των Play Out και «κλείδωσε» και μαθηματικά την παραμονή των Ηπειρωτών στη Super League. Παρέμειναν κατηγορία, παρά την ήττα τους οι Αρκάδες.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης (92΄Μπορνταγκαράι), Πήλιος, Μορέιρα (62΄Κόντε), Λιάσος, Γκίνο, Τζίμας, Παμλίδης(90΄’ Καραχάλιος), Μπάλαν (62΄Ροσέρο).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιάννης Δουβίκας): Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Ρεγκίς (88΄Μπερτόγλιο), Τιλίκα (78’ Σανταφέ), Μπαρτόλο, Σίτο (88; Κωστέας).

 

                Νίκη γοήτρου ο Ατρόμητος, 2-0 τον Παναιτωλικό

Χαμογελαστοί έφυγαν Ατρόμητος και Παναιτωλικός από το Περιστέρι. Οι μεν γηπεδούχοι επειδή επικράτησαν με 2-0, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των Play Out, οι δε φιλοξενούμενοι επειδή, παρά την ήττα, θα βρίσκονται και του χρόνου στη Super League, καθώς τους ευνόησαν τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Αγκιμπού Καμαρά (30’) και Βίκτωρ Κλωναρίδης (85’) τα γκολ για την ομάδα του Κρις Κόουλμαν.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Μπρανέσκου, Αθανασίου, Κεσχρίντα, Χατζηισαϊας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλες, Καμαρά (87’ Φριντζόνσον), Οικονομίδης (79’ Ερλινγκμαρκ), Κλωναρίδης, Κωτσόπουλος (87′ Τζαβίδας), Ρομπάιγ (67’ Ροτάριου).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (36’ Ντουάρτε), Λάρσον, Μαλής, Χουχούμης, Μλάντεν, Μπουζούκης (46’ Ντίας), Ξενιτίδης (61’ Κολοβός), Μόρσεϊ (74’ Καρέλης), Χουάνπι, Ζοάο Πέδρο.

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Ατρόμητος – Παναιτωλικός 2-0

ΟΦΗ – Ιωνικός 2-2

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Λαμία – Λεβαδειακός 1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOUTS

7.Ο.Φ.Η. 38

  1. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 37
  2. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 33
  3. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 30
  4. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30

12.ΛΑΜΙΑ 28

——————————————-

  1. ΙΩΝΙΚΟΣ 26
  2. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 25

 

Η τελευταία αγωνιστική (7η)

Σάββατο 13 Μαϊου

Παναιτωλικός – ΟΦΗ (8μμ)

Ιωνικός – Λαμία (8μμ)

Aστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος (8μμ)

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα (8μμ)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.