Με την καλή της ενδεκάδα έβγαλε ποιότητα και κέρδισε 2-0 τον Θησέα η Νίκη

Ο διαιτητής Καλαντζής και οι βοηθοί τους με τους δύο αρχηγούς Ιορδανίδη και Οικονόμου

Με 2-0 επικράτησε του Θησέα στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού η Νίκη Βόλου, που στο πρώτο μέρος λόγω και των δοκιμών που ήθελε να κάνει ο Ισαάκ Χοβέ παρατάχθηκε με μία πειραματική ενδεκάδα, ενώ στην επανάληψη, που έπαιξαν οι θεωρητικά βασικοί, έβγαλε ποιότητα στο γήπεδο και παρότι η ομάδα είναι φανερό ότι δεν είναι έτοιμη, ξεδίπλωσε πολλές αρετές και κατάφερε στο τελευταίο δεκάλεπτο να σκοράρει δύο φορές, με τον Μασκουνιάν στο 81’ και τον Ροχάνο στο 85’. Οι κυανόλευκοι έδειξαν ότι διαθέτουν τρεις παίκτες που ξεχωρίζουν και μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανά πάσα στιγμή, τον Ισπανό Κρουθ και τους Αργεντινούς Λούκας Γκαρσία και Ροχάνο, ενώ και ο Σάββας Κυριακίδης ήταν πολύ καλός.

Από την άλλη ο Θησέας έδειξε εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο στο πρώτο 45λεπτο, που είχε δύο πολύ καλές στιγμές να προηγηθεί, ενώ δεν κινδύνευσε. Στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, εστίασε στο αμυντικό κομμάτι κυρίως και στο τέλος δέχθηκε δύο τέρματα, γνωρίζοντας τη φιλική ήττα.

Ντεμπούτο να σημειωθεί ότι έκανε ο νεοαποκτηθείς δεξιός μπακ Κώστας Κυριακίδης, μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά.

Η διάταξη των δύο ενδεκάδων της Νίκης

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Κώστα Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τη στιγμή που ο υπό δοκιμή Φλώρος (είχε παίξει και με τον Μαγνησιακό και ανήκε στην αυστριακή Κιτσμπούχελ), ο Βοσκόπουλος, ο Αλιατίδης και ο Μπιτσάκος τοποθετήθηκαν με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά στην άμυνα. Στο κέντρο μοναδικός αμυντικός μέσος ήταν ο Μπάμης, έχοντας μπροστά του τον υπό δοκιμή Χατζή (ο 19χρονος μέσος είχε πέρσι μία γεμάτη χρονιά με 22 ματς και τρία γκολ στον ΠΑΟ Κουφαλίων στη Γ’ Εθνική) και τον Ιορδανίδη. Τέλος, στην επίθεση ρόλο εξτρέμ είχαν οι Λίτσιος και Καρβούνης, ενώ κλασικός προωθημένος ήταν ο Ροχάνο.

Στο δεύτερο μέρος η ενδεκάδα της Νίκης αποτελούνταν από τον Αποστολίδη στο τέρμα, τους Παγώνη, Βοσκόπουλο, Αλιατίδη και Κυριακίδη στην άμυνα, τον Μπιτσάκο στον άξονα ως μοναδικό ανασταλτικό χαφ (στο πρώτο είχε παίξει αριστερός μπακ), ενώ ως εσωτερικοί επιθετικοί μέσοι κινούνταν οι Ντομίνγκεθ και Λούκας Γκαρσία. Δεξιά στην επίθεση έπαιξε ο Μασκουνιάν, αριστερά ο Κρουθ και φορ συνέχισε ο Ροχάνο.

Η διάταξη του Θησέα

Ο Λάκης Μπακάλης επέλεξε για το αρχικό σχήμα, που ήταν το 3-4-2-1 τον Κεφαλά κάτω από τα δοκάρια, τριάδα στην άμυνα τους Ιακωβίδη, Γιαουπλάρι και Μπόρα, ενώ πλάγιοι μπακ χαφ ήταν οι Κυρίτσης και Διαμαντόπουλος. Στην ίδια ευθεία με τους δύο τελευταίους ήταν στον άξονα οι Γαλανόπουλος και Χατζησταμάτης, ενώ ρόλο εσωτερικών επιθετικών χαφ είχαν οι Οικονόμου και Πέτσης. Τέλος, ο Βλάχος ήταν μόνος στην επίθεση.

Τις φάσεις ο Θησέας στο πρώτο

Δύο πολύ καλές φάσεις είχε ο Θησέας στο πρώτο μέρος και η Νίκη καμία. Στο 11’ από σέντρα του Κυρίτση η κεφαλιά του Βλάχου πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 33’ ο Χατζησταμάτης βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά τον νίκησε ο Παπαδόπουλος.

Κατακόρυφη άνοδος της Νίκης στο δεύτερο

Στο δεύτερο μέρος και με τη Νίκη να αλλάζει τους επτά από τους έντεκα παίκτες, με πολλούς βασικούς να μπαίνουν στο γήπεδο, η εικόνα του αγώνα ήταν διαφορετική. Η ομάδα του Ισαάκ Χοβέ ανέλαβε τα ηνία και ο Θησέας κοίταξε να διαφυλάξει τα νώτα του.

Στο 47’ ο Λούκας Γκαρσία έβγαλε από αριστερά στο πίσω δοκάρι για τον Μασκουνιάν, που από κοντινή θέση, αλλά πλάγια σούταρε άουτ, ενώ στο 64’ ο Λούκας Γκαρσία ξεμαρκαρίστηκε, αλλά το σουτ που έκανε λίγο έξω από την περιοχή κόντραρε σε σώμα και το μπλόκαρε ο Ντάριο Βαν ντε Γουΐχε.

Στο 66’ ο Λούκας Γκαρσία βρήκε στο ύψος της μικρής περιοχής τον Ροχάνο, που έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι, αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη, αφού υποδείχθηκε επιθετικό φάουλ του Αργεντινού στον Γιαουπλάρι.

Στο 69’ ο Λούκας Γκαρσία άφησε στον Κρουθ να εκτελέσει φάουλ από τον άξονα απευθείας, με την μπάλα να περνά εκτός εστίας, ενώ στο 72’ ο Ροχάνο έκανε μία δυνατή κεφαλιά πάνω από την εστία σε σέντρα του Κυριακίδη.

Στο 75’ ο Ροχάνο επιτάχυνε εντυπωσιακά και έσπασε την μπάλα από τα αριστερά στο πίσω δοκάρι και στο ύψος του πέναλτι για τον Λούκας Γκαρσία, που δεν αποφάσισε να σουτάρει αμέσως και βγήκε προς τα έξω, ενώ στο 76’ το κόρνερ του Μασκουνιάν από τα αριστερά είχε ως αποδέκτη τον Ροχάνο, που πήρε μία νέα κεφαλιά, η οποία ήταν επίσης άστοχη.

Τελικά στο 81’ ο Μασκουνιάν με αριστερό κοντινό πλασέ στη δεξιά γωνία έπειτα από γύρισμα του Κυριακίδη έκανε το 1-0, ενώ το 2-0 έγινε τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Ροχάνο να χρίζεται σκόρερ, κάτι που δικαιούνταν, έχοντας απασχολήσει πολλές φορές προηγουμένως την αντίπαλη άμυνα. Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός πλάσαρε ουσιαστικά σε κενή εστία μετά από ασίστ του Κρουθ κι αφού προσποιήθηκε.

ΝΙΚΗ Α’ ΜΕΡΟΣ: Κ. Παπαδόπουλος, Φλώρος, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Μπιτσάκος, Μπάμης, Χατζής, Ιορδανίδης, Λίτσιος, Καρβούνης, Ροχάνο

ΝΙΚΗ Β’ ΜΕΡΟΣ: Αποστολίδης, Παγώνης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Σ. Κυριακίδης,  Μπιτσάκος (76’ Τσιώλης), Ντομίνγκεθ, Λούκας Γκαρσία, Μασκουνιάν, Κρουθ, Ροχάνο (88’ Κ. Κυριακίδης)

ΘΗΣΕΑΣ: Κεφαλάς (46’ Ντάριο Βαν ντε Γουΐχε), Ιακωβίδης, Γιαουπλάρι, Μπόρας (83’ Ζάχος), Κυρίτσης (69’ Νιαώτης), Διαμαντόπουλος, Γαλανόπουλος (46’ Ερρίκος Βαν ντε Γουΐχε), Χατζησταμάτης (80’ Γαλανόπουλος), Οικονόμου, Πέτσης (69’ Ζαχαράκης), Βλάχος (46’ Σιώμος)

*Πριν την έναρξη κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βαγγέλη Πανταζόπουλου.

 

Η Νίκη, όπως ξεκίνησε τον αγώνα
Η βασική ενδεκάδα του Θησέα
Φάση από το φιλικό παιχνίδι με πρωταγωνιστές τους Οικονόμου και Ιορδανίδη
Ο “νέος” Κώστας Κυριακίδης κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.