Πολλοί χαμένοι βαθμοί εντός έδρας για τον Ολυμπιακό Βόλου

Τι κόστισε στη μάχη της παραμονής…

Περισσότερο αγγαρεία μοιάζει το τελευταίο παιχνίδι τόσο της χρονιάς όσο και στη Γ’ Εθνική για έναν τουλάχιστον χρόνο για τα μέλη του Ολυμπιακού Βόλου, που στο φινάλε υποδέχονται τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης, έχοντας χάσει κάθε ελπίδα για παραμονή.

Την ίδια στιγμή ο αντίπαλος, που είχε κερδίσει στην έδρα του τον Ολυμπιακό Βόλου 1-0, θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να αποφύγει κάθε σενάριο υποβιβασμού που τον εμπλέκει. Ωστόσο ο Ολυμπιακός Βόλου έχει κίνητρο να διεκδικήσει τη νίκη και για να περιορίσει κάπως τη ζημιά που υπέστη στην έδρα του φέτος…

Ποια έδρα δηλαδή θα αναρωτηθεί κανείς, αφού ο Ολυμπιακός Βόλου έδωσε μεν τα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια στη Νεάπολη, αλλά αναγκάστηκε να παίξει και στον Αλμυρό και στο Στεφανοβίκειο. Όπως και να έχει, εντός έδρας η βαθμολογική συγκομιδή των «ερυθρόλευκων» φέτος ήταν κακή. Και ομάδα που δεν μπορεί να πάρει βαθμούς στην έδρα της δύσκολα μπορεί να πετύχει οποιονδήποτε στόχο.

Μόλις τρεις νίκες πήραν εντός έδρας φέτος οι «ερυθρόλευκοι», με Σβορώνο και Μακεδονικό Φούφα και Εδεσσαϊκό, και οι τρεις με το λιτό 1-0, αλλά τουλάχιστον έδωσαν βαθμούς. Βαθμούς έδωσαν και οι ισοπαλίες με Κοζάνη, ΑΟ Χανιώτης (1-1) και ΑΕΠ Κοζάνης (0-0), αλλά σαφώς λιγότερους. Ωστόσο εντός έδρας ο Ολυμπιακός Βόλου ηττήθηκε από ΠΟ Ελασσόνας, Δωτιέα Αγιάς, Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, Πιερικό, Κεραυνό Αγγελοχωρίου ( σε όλα με 0-1) και Καστοριά (με 1-2). 24 χαμένοι βαθμοί εντός έδρας λοιπόν για τον Ολυμπιακό Βόλου και μόλις 9 κερδισμένοι… Έτσι, καμία ομάδα δεν μπορεί να εξασφαλίσει παραμονή.

Όπως και να έχει η επόμενη μέρα έχει σημασία πλέον, αφού στα πεπραγμένα κάτι είναι εξαιρετικά δύσκολο ν’ αλλάξει. Κανείς δεν βασίζεται σε πιθανή αναδιάρθρωση της κατηγορίας όπως έχουν ζητήσει με ανοιχτή επιστολή τους 30 ομάδες της Γ’ Εθνικής, με τον Ολυμπιακό Βόλου να προσυπογράφει πάντως, και οι περισσότεροι περιμένουν τη Γενική Συνέλευση της 2ας Μαΐου για να δουν τι μπορεί να προκύψει περισσότερο για τους επενδυτές…

Xρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.