Προανήγγειλε τη χρησιμοποίηση των νεαρότερων παικτών ο Στ. Ξηροφώτος

Στο στούντιο του Blue Heart Fm φιλοξενήθηκε την Τρίτη ο προπονητής της Νίκης, Στ. Ξηροφώτος, ο οποίος τόνισε ότι θα δοθούν ευκαιρίες στους νεαρότερους παίκτες του ρόστερ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά αυτό θα γίνει με μέτρο και χωρίς να εγκαταλείπεται ο στόχος της νίκης σε κάθε ματς.

Ο 42χρονος τεχνικός μίλησε ανάμεσα στ’ άλλα:

Για τη χρησιμοποίηση των πιο νεαρών παικτών μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος:

«Όσοι εκφράζουν την άποψη ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε τα νεαρά παιδιά, την εκφράζουν καλοπροαίρετα και καλώς την εκφράζουν. Τη σέβομαι, αλλά έχω και εγώ τη δικιά μου. Είναι κατάλληλη ώρα οι πιο νεαροί να πάρουν τώρα τις ευκαιρίες, καθώς είμαστε απαλλαγμένοι από τα μεγάλο άγχος του πρωταθλητισμού. Πιστεύω ότι τώρα θα τους δοθεί η ευκαιρία και θα είναι και πολύ καλή, συνδυάζοντας όμως και τον στόχο να κερδίζει η ομάδα. Γι’ αυτό και θα μπουν ένας-ένας ή δύο-δύο στην ενδεκάδα.

Και όταν η ομάδα κέρδιζε, που είχε έξι συνεχόμενες νίκες, αυτά τα παιδιά είχαν συμμετοχή στην καλή εικόνα, καθώς στην προπόνηση ζητάμε απ’ αυτούς που δε θα παίξουν σε ρεαλιστικές συνθήκες να κάνουν τον αντίπαλο και τον έκαναν καλά. Όπως βοήθησαν αυτά τα παιδιά τους πιο μεγάλους, ώστε να είναι καλοί την Κυριακή, έτσι πρέπει να βοηθήσουν και οι άλλοι αυτά τα παιδιά. Θεωρώ, δουλεύοντας μαζί τους κάθε μέρα, ότι τώρα είναι πραγματικά έτοιμοι και θα ‘ναι και καλοί».

Για το ματς με την Αμβρακία και τις ευθύνες των παικτών:

«Εγώ δε δέχομαι τη δικαιολογία. Από τη στιγμή που μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο πρέπει να παίξουμε και έχω απαιτήσεις από όλα τα παιδιά να είναι καλοί. Παράπονα ιδιαίτερα δε θα κάνω ποτέ. Δεν ήταν καλή η εμφάνισή μας, έτσι όπως μπήκαμε στο πρώτο ημίχρονο. Δε θέλω να σταθώ εκεί. Θέλω να πάμε μπροστά, να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά και να τελειώσει η χρονιά με την ελπίδα ότι πραγματικά έμεινε κάτι για την ομάδα, γιατί από τον στόχο της ανόδου βγήκαμε εκτός. Δεν είμαστε ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία ομάδα που χάνει τον στόχο, αλλά το θέμα είναι πώς διαχειρίζεσαι την κάθε κατάσταση. Εγώ δε φοβάμαι να ρισκάρω μέχρι το τέλος, ασχέτως αν τα παιχνίδια είναι δύσκολα και θα δούμε πώς θα τελειώσει η σεζόν».

Για το αύριο της Νίκης:

«Τελειώνοντας η χρονιά, πρώτα ο Θεός, θα αφήσω στην ομάδα μία γραπτή έκθεση γι’ αυτό που κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνει. Για να γίνει αυτό σωστά, πρέπει να δούμε και στο χορτάρι και τα καινούρια παιδιά και να δείξουν πραγματικά ότι αξίζουν. Θέλω να ολοκληρώσω το έργο μου, έτσι, όπως πρέπει».

Για τις δυσκολίες και το βάρος που πέφτει πάνω του:

«Δε μ’ αρέσουν οι δικαιολογίες. Εγώ κοιτάω μόνο το αγωνιστικό. Δε θα ακούσετε εύκολα δικαιολογίες από μένα. Έξι συνεχόμενα ματς στο δεύτερο γύρο είχαμε νίκες. Στον Τηλυκράτη δεχθήκαμε το γκολ στο 5ο λεπτό και μετά ήταν μονόλογος. Όσοι ήταν εκεί το είδαν. Με την Πύδνα δεν κάναμε καλή εμφάνιση, αλλά δε μας πίεσαν. Στο δεύτερο γύρο η κακή παρένθεση ήταν της Αμβρακίας. Θέλω να κοιτάξουμε μπροστά.

Οι αιτίες που μία ομάδα βγαίνει από τους στόχους της είναι πολλές. Δεν είναι μόνο μία. Εμείς θα κοιτάξουμε με θάρρος να δώσουμε την ευκαιρία ακόμη και στους πολύ νεαρούς παίκτες 16 και 17 ετών που έχουμε, κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι η Νίκη πρέπει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Αυτό το είχαμε πει και στο Κύπελλο και φτάσαμε στον τελικό του ομίλου. Εμείς δεν είπαμε ότι δεν ήταν στόχος. Και το ματς με την Α.Ε. Καραϊσκάκης θέλαμε να το πάρουμε και δεν κρυφτήκαμε, παρόλο που δώσαμε ευκαιρίες σε όλους. Ναι μεν θα δοθούν ευκαιρίες, αλλά τον Πιερικό θέλουμε να τον κερδίσουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.