Προπονήσεις για τη Super League από Τρίτη, το μπαλάκι στις Ομοσπονδίες

Οι εξαγγελίες του Λευτέρη Αυγενάκη για τον Αθλητισμό

Δεν αλλάζουν πολλά δεδομένα για τον Αθλητισμό, με βάση τα όσα δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στην καθιερωμένη ημερήσια ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, κάνοντας πάντως γνωστό ότι από την ερχόμενη Τρίτη οι ποδοσφαιριστές της Super League θα έχουν τη δυνατότητα να προπονούνται σε συγκεκριμένους τομείς και σε ανοιχτούς χώρους σε γκρουπ των 6-8 ατόμων. Η προπόνηση όμως θα αφορά την ενίσχυση της φυσικής κατάστασης, την ενδυνάμωση και την ατομική τεχνική.

Για τα υπόλοιπα αθλήματα, πέταξε ξανά το μπαλάκι στις Ομοσπονδίες, τονίζοντας την ψήφιση της διάταξης που τους επιτρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον των πρωταθλημάτων. «Αναμένουμε τις άλλες ομοσπονδίες να αποφασίσουν, για να εξεταστεί η ατομική προπόνηση σε επόμενο χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα για τον ερασιτεχνικό Αθλητισμό, σημείωσε ότι είναι αντιληπτή η ανάγκη στήριξής του, ανακοινώνοντας τη δημιουργία μητρώου για την αποτύπωσή του. Συγχρόνως οι διοικήσεις των ΕΑΚ θα προχωρήσουν σε γενναίες οικονομικές διευκολύνσεις και ελπίζει ότι το ίδιο θα πράξει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο, σημείωσε ότι για τη χρήση όλων των χώρων άθλησης δεν γίνεται να δοθούν άμεσα απαντήσεις.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε ότι αρχίζει η εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Έτσι, θα συντάσσεται κατάλογος για όσους εισέρχονται στην εκάστοτε αθλητική εγκατάσταση, με συμπλήρωση ερωτηματολογίου και πέραν των αθλητών, όλοι θα φορούν μάσκες και κρατάνε αποστάσεις 2 μέτρων. «Χρησιμοποιούμε τα δικά μας αθλητικά είγδη. Ενημερώνουμε άμεσα σε περίπτωση συμπτωμάτων. Όσον αφορά τη χρήση οργάνων απολυμαίνονται μετά τη χρήση από κάθε αθλητή. Αποδυτήρια, ντους, κλειστά γυμναστήρια και κυλικεία παραμένουν κλειστά. Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, με μια πιλοτική περίοδος να ξεκινά από τις 5 Μαΐου και μέχρι τα μέσα του μήνα» ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Παράλληλα επισήμανε ότι πλέον θα επιτρέπονται οι ατομικές προπονήσεις για αθλητές που έχουν προκριθεί ή στοχεύουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και ατομική προπόνηση σε αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας όπως είναι το τένις, το τρίαθλο, το γκολφ και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Όσον αφορά τα μαχητικά αθλήματα δίνεται η δυνατότητα ατομικής προπόνησης και μόνο σε ανοιχτούς χώρους, ενώ τονίστηκε ότι για τον υγρό στίβο θα ληφθούν αποφάσεις αργότερα. Μέριμνα θα υπάρξει για τους αθλητές ΑμεΑ, αλλά και για τους μαθητές που θα κληθούν να εξεταστούν σε αθλήματα για σχολές, όπως ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικές Σχολές και για την ολοκλήρωση των μαθητικών πρωταθλημάτων που δίνουν μόρια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί η λειτουργία των υπαίθριων γυμναστηρίων σε πάρκα και πλατείες και καμία δράση για μαζικό αθλητισμό, καμπ και κατασκηνώσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.