Πρωταθλήτρια με… σκούπα η Ανόρθωση, 90-72 επί της Αγριάς (φωτογραφίες)

Φινάλε στη φετινή Α1 ΕΣΚΑΘ

Έχοντας το πλεονέκτημα του 2-0 από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η Ανόρθωση ήθελε μία νίκη επί της Αγριάς για να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα και το εισιτήριο της επιστροφής στη National League 2, και αυτό έκανε απόψε στο κλειστό του ΕΑΚ, με το τελικό 90-72.

Σε μία αναμέτρηση που είχε δύναμη και ταχύτητα σε αρκετές φάσεις, η Ανόρθωση ήταν εξαιρετικά εύστοχη και ανταποκρίθηκε πλήρως στην πίεση που προσπάθησε να ασκήσει η ομάδα του Στέφανου Τύμπα και του Σπύρου Στρατίκη. Για δύο δεκάλεπτα η Αγριά έδειξε διάθεση να παλέψει, αλλά με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, τα συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα των Σιμάκη (δύο) και Ζησόπουλου άνοιξαν την ψαλίδα της διαφοράς και ουσιαστικά ξεκαθάρισαν το που θα καταλήξει το ροζ φύλλο αγώνα.

Η Ανόρθωση έφτασε αήττητη στην κατάκτηση του τίτλου, έχοντας 24 νίκες και καμία ήττα στη φετινή Α1 ΕΣΚΑΘ, «σκουπίζοντας» όλους τους αντιπάλους της, όπως λέγεται και στην μπασκετική διάλεκτο!

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 48-38, 74-51, 90-72

Ανόρθωση (Βλιώρας-Ζαφειρίου): Καραγεώργος 9 (2), Ίλτσογλου 6 (1), Παλαιοπάνος 2, Αγριγιάννης 1, Ζησόπουλος 12 (2), Μπόγδανος 20 (1), Κρητικός, Σταθούρος 5 (1), Σιμάκης 23 (4), Σιμώτας, Φιλίππου, Παρασκευάς 12.

Αγριά (Τύμπας-Στρατίκης): Μανώλης, Ευαγγελινός 9 (1), Καραμανλής 12 (2), Ντάκης 11 (2), Τουτουτζόγλου 9 (2) Κοντάκης 5, Μέλλιος, Αρχοντής, Σκαμάγκας 5 (1), Καλαϊτζής 14 , Ξηρόπουλος 4, Καρασάββας 3.

Δείτε φωτογραφίες από την αναμέτρηση και τους πανηγυρισμούς των μελών της Ανόρθωσης μετά το τέλος αυτής:

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.