Πρωτιές για Γιάννη Κλόκα και Βάνα Σπύρου του ΣΔΥΒ

Η βράβευση του Γιάννη Κλόκα

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που οι ρυθμοί χαλαρώνουν κάπως για τους δρομείς, λίγο πριν μπει το φθινόπωρο που κάθε βδομάδα του θα έχει πλήθος αγώνων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι διοργανώσεις όμως δεν σταματούν ποτέ και ο 4ος Λαϊκός Δρόμος Καστανιάς-Μουχάς, σε μία πανέμορφη διαδρομή στη Λίμνη Πλαστήρα, ήταν ο αγώνας που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους αθλητές της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Ελλάδας, της Μακεδονίας και άλλων περιοχών, όπως και για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου.
Στις 9.30 το πρωί της Κυριακής 6 Αυγούστου δόθηκε η εκκίνηση για τα 5,5 χιλιόμετρα. Ο Γιάννης Κλόκας, που άφησε για λίγο το ποδήλατο επιστρέφοντας προσωρινά στους αγώνες δρόμου, το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς αναδείχθηκε για 3η φορά νικητής του αγώνα.

O αθλητής του ΣΔΥΒ πέτυχε το 3 στα 3, έχοντας ισάριθμες νίκες στη γενική κατάταξη στις 3 χρονιές που έτρεξε τον αγώνα. Ο Γιάννης Κλόκας είχε αναδειχθεί νικητής στην πρώτη διοργάνωση το 2018 με 23:12 και στη δεύτερη διοργάνωση το 2019 με 22:29, ενώ ο φετινός του χρόνος ήταν 22:43.

Κυμάνθηκε επομένως και φέτος σε πολύ κοντινό χρόνο, παρότι η προπόνησή του είναι ποδηλατική λόγω των υποχρεώσεών του για τους αγώνες ποδηλασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα συνεχίζει να κατέχει το ρεκόρ διαδρομής του αγώνα των 5,5 χιλιομέτρων, με το 22:29 που είχε πετύχει το 2019.
Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε από τον ΣΔΥΒ επίσης στα 5,5 χιλιόμετρα ο Κώστας Ξένος και τερμάτισε 16ος με 27:19, βελτιώνοντας κατά δυόμισι λεπτά το περσινό του 29:47.
Στις 10.00 το πρωί ακολούθησε η διεξαγωγή του αγώνα των 10 χιλιομέτρων. Η Βάνα Σπύρου αναδείχθηκε και φέτος η μεγάλη νικήτρια του 4ου Λαϊκού Δρόμου Καστανιάς – Μουχάς.

Μάλιστα τερμάτισε σε 51:25 και έτσι βελτίωσε κατά περισσότερο από 3 λεπτά το 54:30 με το οποίο είχε κερδίσει και τον περσινό αγώνα. Παράλληλα πέτυχε νέο ρεκόρ διαδρομής γυναικών του αγώνα, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε η ίδια.

Η βράβευση της Βάνας Σπύρου

Αγωνιστική δράση υπήρξε και μία ημέρα πριν, με τον 7ο Ορεινό Αγώνα Ασβεστόπετρας που έγινε στον Προφήτη Ηλία Ασβεστόπετρας Πτολεμαΐδας. Ο Γιάννης Ζήσης κατέλαβε από τον ΣΔΥΒ την 11η θέση στα 7,5 χιλιόμετρα με 47:24.

Στάλθηκαν οι 159 επιβεβαιώσεις εγγραφών για Μαραθώνιο Αθήνας
Ακόμη τρεις εγγραφές εξασφάλισε ο ΣΔΥ Βόλου για τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Στα 42.195 μέτρα θα τρέξει η 64χρονη Βούλα Μακεδόνα, ενώ στα 5 χιλιόμετρα η 15χρονη Φανή Βαλιάντζα και ο πατέρας της Γιάννης. Ήδη από την οικογένεια είχαν γραφτεί στον Μαραθώνιο η Κάλλη Σαράφη και ο Χρήστος Βαλιάντζας και στα 5χλμ ο Ζαχαρίας Βαλιάντζας, συνεπώς η οικογένεια θα έχει πενταπλή συμμετοχή-ρεκόρ στον αγώνα.
Οι ομαδικές εγγραφές του ΣΔΥ Βόλου έφτασαν τις 159, χωρίς να υπολογίζονται όσοι κάνουν την εγγραφή ατομικά. Η διοργάνωση έστειλε στο μέιλ κάθε δρομέα την επιβεβαίωση της συμμετοχής και τα πλήρη στοιχεία.

Κάθε δρομέας πρέπει να ελέγξει προσεκτικά τα στοιχεία (απόσταση, όνομα, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνο, αν η εγγραφή είναι στο απλό ή στο ενισχυμένο πακέτο, μέγεθος t-shirt, καλύτερος χρόνος για τα μπλοκ, απόσταση-αγώνας καλύτερου χρόνου), για την περίπτωση που υπάρχει κάποιο λάθος.

Αν κάποιος διαπιστώσει οτιδήποτε που χρειάζεται διόρθωση, πρέπει να απαντήσει στο μέιλ της διοργάνωσης για την αλλαγή ή να το αναθέσει στον ΣΔΥΒ. Κατόπιν πρέπει να επιβεβαιώσει ότι η διόρθωση έγινε.

Ως τις 25 Σεπτεμβρίου η διοργάνωση θα δέχεται αλλαγές συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής απόστασης ή μεταβίβαση της εγγραφής σε άλλον δρομέα, χωρίς χρέωση. Κατόπιν οι αλλαγές θα χρεώνονται από τη διοργάνωση προς 5 ευρώ η καθεμία.
Αν κάποιος δρομέας δεν έλαβε μέιλ, θα πρέπει να ενημερώσει τον ΣΔΥΒ, για να ελέγξει αν δεν έφτασε σωστά. Ούτως ή άλλως πάντως οι 159 εγγραφές έχουν γίνει. Ο σύλλογος συνεχίζει να κρατά λίστα αναμονής για όποιον θα θελήσει στο προσεχές διάστημα να γραφτεί.

Επίσης ο ΣΔΥΒ συνεχίζει να δέχεται κρατήσεις για τα λεωφορεία που θα ναυλώσει ο σύλλογος και για το ξενοδοχείο, για την εκδρομή που θα γίνει για τον αγώνα το Σαββατοκύριακο 11-12 Νοεμβρίου. Στην εκδρομή μπορούν να μετέχουν και συγγενείς και φίλοι των δρομέων, ανεξάρτητα από το αν θα τρέξουν στον αγώνα.

Για όλα αυτά τα θέματα καθώς και επίσης για εγγραφές για τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, για τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, για το 11o Skiathos Trail Run 2023 Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη, εγγραφές νέων μελών και για κάθε θέμα του συλλόγου, γίνεται συνάντηση έξω από το στάδιο ΕΑΚ Βόλου από ώρα 19.00 ως 19.30 κάθε Τετάρτη. Επίσης θα γίνονται συναντήσεις και στα γραφεία του συλλόγου στο Πανθεσσαλικό, σε ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται. Για όλα τα θέματα τα μέλη του συλλόγου μπορούν καθημερινά να επικοινωνούν με τον σύλλογο, με το Δ.Σ. ή με τον Κ. Παλάντζα στο 6993953012.

Ανακοίνωση για το 11o Skiathos Trail Run 2023

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών του 11oυ Skiathos Trail Run 2023 Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη αναφέρεται: «Ανοιξαν οι εγγραφές για το φετινό #skiathostrailrun2023 που θα διεξαχθεί στο νησί μας την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, με σημείο εκκίνησης το Μπούρτζι και ώρα έναρξης 9 π.μ.

Έπειτα από τον περσινό πρώτο αγώνα Special Olympics Skiathos Run για άτομα με νοητική αναπηρία σε συνεργασία με την ομοσπονδία των Special Olympics Hellas, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνέχειά του στο πλαίσιο του Skiathos Trail Run. Ο αγώνας δρόμου είναι 800 μέτρων και θα διεξαχθεί με τη συνεισφορά φροντιστών αθλητών κατά μήκος του παλαιού λιμένα Σκιάθου. Σας περιμένουμε όλους το Σεπτέμβριο! Το σάιτ του αγώνα: https://www.skiathosrun.gr.
Θα γίνουν επίσης οι καθιερωμένες διαδρομές trail 23χλμ και urban trail 10χλμ και οι Παιδικοί Αγώνες. Ο ΣΔΥ Βόλου δέχεται βέβαια εγγραφές για τα μέλη του και γι’ αυτό τον αγώνα στον οποίο θα μετέχει για 11η φορά.

Πρόσκληση στον ΣΔΥ Βόλου για αγώνα στην Πτολεμαΐδα

Στις 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 14ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου ΔΕΗ Μνήμες Λιγνίτη στην Πτολεμαΐδα, μία πλούσια διοργάνωση που γίνεται από τον Σπάρτακο και τη ΔΕΗ Α.Ε.

«Είναι μία εκδήλωση που κάθε χρόνο τιμά τους λιγνιτωρύχους. Αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους στον βωμό του καθήκοντος για την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτούς που συνεχίζουν και σήμερα να κάνουν το ίδιο, κάτω από σκληρές, αντίξοες, απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνθήκες. Αυτούς που εργάζονται με ζήλο, αυταπάρνηση και συνέπεια» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

Θα γίνουν διαδρομές Ημιμαραθωνίου και 5 χιλιομέτρων και ο ΣΔΥΒ εξασφάλισε για τα μέλη του φιλοξενία από τη διοργάνωση σε ξενοδοχείο και την κάλυψη της διατροφής, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν. Τα μέλη του ΣΔΥΒ που επιθυμούν να συμμετέχουν και να φιλοξενηθούν από τη διοργάνωση, μπορούν να αναθέσουν στους υπεύθυνους του συλλόγου την εγγραφή τους ή τηλεφωνικά στον Κ. Παλάντζα στο 6993953012.

Για την απώλεια του Παναγιώτη Φιλιππίδη
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του Παναγιώτη Φιλιππίδη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών. Ο Παναγιώτης Φιλιππίδης ήταν επί δεκαετίες δρομέας – μαραθωνοδρόμος, από τα παλαιότερα στελέχη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου.

Μάλιστα έτρεξε στον Δρόμο Υγείας Βόλου 5 χιλιομέτρων στις 11 Νοεμβρίου 1990, ο οποίος ήταν πρώτος αγώνας που διοργάνωσε ο ΣΔΥΒ από της ιδρύσεώς του και έγινε στη διαδρομή Πολιτιστικό Άλσος Νέας Ιωνίας Ελικοδρόμιο – παραλία Βόλου.

Ο Παναγιώτης Φιλιππίδης ήταν γνωστός σε όλη την Ελλάδα, καθώς συνέδεσε το όνομά του με τον «Καραγκιόζη» και το Θέατρο Σκιών. Εργάστηκε για χρόνια στο ΚΕΠ Ν. Ιωνίας και συνταξιοδοτήθηκε από εκεί, ενώ ήταν ιδρυτής του Θεσσαλικού Θεάτρου Σκιών στον Βόλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.