«Πρωτόγνωρο να παίζω σαν ψηλός στη Νίκη»

Ο Αχιλλέας Βλαχογιάννης
Δηλώνει στο magnesiasports ο Αχιλλέας Βλαχογιάννης, που στη νίκη με τον Αίολο εντυπωσίασε

Ο 19χρονος, ύψους 2.02 Αχιλλέας Βλαχογιάννης, ήταν ο καλύτερος της Νίκης με τον Αίολο Αγυιάς, στο ματς δηλαδή που ήρθε και το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα με το εντυπωσιακό 77-57 το περασμένο Σάββατο.

Η στατιστική του Περιστεριώτη παίκτη ήταν για … Οσκαρ, αφού σε 38 λεπτά κατέγραψε 19 πόντους, 25 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και δύο λάθη και με τον δείκτη αποδοτικότητας (eifficiency) να χτυπά «κόκκινο», αφού έφτασε στο 43. Αν μη τι άλλο εντυπωσιακοί αριθμοί για τον νεαρό παίκτη, που είναι φοιτητής στον Βόλο και έχει αγωνιστεί ακόμη με τη φανέλα της Αγριάς πέρσι στη Γ’ Εθνική.

Παρόλ’ αυτά ο ίδιος θεωρεί ότι του ταιριάζει καλύτερα να παίζει στις θέσεις 2,3, παρά στις θέσεις 4-5, όπως χρησιμοποιείται στη Νίκη, σε δηλώσεις που έκανε στο magnesiasports.

Αναλυτικά η συνομιλία μας:

-Αχιλλέα, η πρώτη νίκη της ομάδας σου με τον Αίολο ήρθε με κορυφαίο εσένα… Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό;

«Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Δεν θεωρώ πως υπάρχει κορυφαίος, ήταν μια συνολική προσπάθεια από όλα τα παιδιά και εγώ απλώς έκανα από μεριάς μου ό,τι μπορούσα, για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει».

-Εκτός από βαθμούς τι άλλο σας έδωσε αυτή η νίκη;

Σίγουρα εκτός από βαθμούς η νίκη αυτή μας έδωσε ψυχολογία, αλλά και επιβεβαίωση ότι «Οι μέχρι τώρα εμφανίσεις μάς αδικούσαν και πως αυτή είναι η πραγματική δυναμικότητα της ομάδας».

-Θεωρείς ότι απολαμβάνεις της εμπιστοσύνης και του προπονητικού τιμ στη Νίκη και των συμπαικτών σου;

«Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη από προπονητές και συμπαίκτες και αυτό μου επιτρέπει να παίζω με μεγαλύτερη άνεση».

-Ετσι όπως φάνηκε στο τελευταίο ματς ακόμη πιο έντονα, αλλά και γενικότερα στα υπόλοιπα παιχνίδια ο προπονητής σου έχει δώσει ένα πιο ελεύθερο ρόλο, ώστε, έχοντας θέση ψηλού στην πεντάδα να κινείσαι μακριά από τη ρακέτα, για να εκμεταλλευτείς τα προσόντα σου, όπως την ταχύτητα και ντρίμπλα απέναντι σε πιο βαριά κορμιά. Σου ταιριάζει πιστεύεις αυτός ο ρόλος και κατά πόσο αυτό το στυλ παιχνιδιού σε βοηθά να αποδίδεις καλύτερα;

«Θεωρώ πως μπορώ να είμαι πιο παραγωγικός σαν γκαρντ, στις θέσεις 2-3, αλλά λόγω και των πολλών απωλειών που έχουμε θα κάνω ό,τι μου ζητάει ο προπονητής ώστε να βοηθήσω την ομάδα να προχωρήσει. Εγώ πάντα έπαιζα στην περιφέρεια, οπότε είναι πρωτόγνωρο για μένα να παίζω σαν ψηλός στη Νίκη Βόλου».

Πώς βλέπεις το επόμενο ματς με τον Πανελλήνιο εκτός έδρας;

«Το Σάββατο έχουμε ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με μια ιστορική ομάδα, παρόλα αυτά πιστεύω είναι μια ομάδα ίδιας δυναμικότητας με εμάς και θα προσπαθήσουμε να τους αντιμετωπίσουμε στα ίσια».

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.