Προβληματικός και ανέτοιμος ο ΠΑΟ, έχασε εύκολα από τη Φενέρ

Ο Παναθηναϊκός είχε προβληματική εικόνα στην Κωνσταντινούπολη και γνώρισε «βαριά» ήττα από τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη με 83-69 για την Euroleague.

Οι πράσινοι, με εξαίρεση ένα «ξέσπασμα» στην τελική ευθεία, όταν όμως όλα είχαν κριθεί, εμφάνισαν ξανά… παιδικές ασθένειες σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, βρέθηκαν στο -18 από την πρώτη περίοδο και ουδέποτε απείλησαν την πιο έτοιμη και διαβασμένη τουρκική ομάδα. Είναι φανερό πως το τριφύλλι του Εργκίν Αταμάν θέλει χρόνο, για να βρει τα πατήματά του.

Η αρνητική εικόνα του Παναθηναϊκού στη γεμάτη Ulker Sports Arena είχε πολλές αιτίες και διαφορετικές εξηγήσεις: εύκολα λάθη (11 ασίστ/ 13 λάθη) στην επίθεση στην 1η και στην 3η περίοδο, χαμηλή επιθετική συγκομιδή από παίκτες – πρωταγωνιστές για 30+ λεπτά, χαμένα ριμπάουντ κυρίως στη 2η περίοδο και έλλειψη αμυντικής προσήλωσης. Έτσι, ο Παναθηναϊκός, που παρατάχθηκε με τον Κώστα Σλούκα στη σύνθεσή του, αλλά δίχως τους Ιωάννη Παπαπέτρου – Ντίνο Μήτογλου, υποχώρησε στο 1-2. Αντιθέτως, η Φενέρμπαχτσε ανέβηκε στο 2-1, στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της μετά τον τραυματισμό του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Το ελληνικό δίδυμο της Φενέρμπαχτσε ήταν εκ των πρωταγωνιστών των νικητών, με τον Γιώργο Παπαγιάννη να έχει 15 πόντους σε 19′ και τον Νικ Καλάθη να συμπληρώνει 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Διψήφιος ήταν και ο Τζόναθαν Μότλεϊ, που έκανε μεγάλη «ζημιά», όταν οι Τούρκοι «ξέφυγαν» (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), ενώ ορεξάτος ήταν και ο Μάρκο Γκούντουριτς (12 πόντοι, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα).

Στην αντίπερα όχθη, με εξαίρεση ένα μικρό «κρεσέντο» του Κάιλ Γκάι (13π. στη 2η περίοδο), οι παίκτες του Αταμάν έπαιρναν… κάτω από τη βάση μέχρι το 32′. Σε εκείνο το σημείο και με τη διαφορά στο -25 το δίδυμο Λούκα Βιλντόζα – Ματίας Λεσόρ είχε θετικές «εκλάμψεις», με τον πρώτο να φτάνει τους 10 πόντους και τα 4 ριμπάουντ και τον δεύτερο να μετράει 19 πόντους (7/7 δίποντα), 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Όμως, όταν οι δυο τους βρήκαν επιθετικό ρυθμό ήταν πλέον αργά, με τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει την ήττα.

Δεκάλεπτα: 27-9, 43-28, 67-45, 83-69

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ιτούδης): Μότλι 14 (6 ριμπάουντ), Γουίλμπεκιν 7, Παπαγιάννης 15, Ντέιβις 7, Μπιμπέροβιτς 6, Πιέρ 4 (10 ριμπάουντ), Γκούντουριτς 12 (5 ασίστ, 3 κλεψίματα), Καλάθης 12 (4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο), Μαντάρ 6, Σεστίνα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 2, Βιλντόσα 10 (4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γκάι 13 (3 ριμπάουντ), Μπαλτσερόφσκι (2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Σλούκας 4 (1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), Γκραντ 6 (2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Λεσόρ 19 (4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Αντετοκούνμπο 4, Γκριγκόνις 5, Ερνανγκόμεθ (6 ριμπάουντ), Μαντζούκας 6.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.