“Τσίμπησε” βαθμό στην Ξάνθη ο Παναιτωλικός

Ένα βαθμό, ο οποίος μπορεί να του φανεί υπερπολύτιμος στη μάχη που δίνει για την παραμονή, πήρε ο Παναιτωλικός απέναντι στην Ξάνθη στα Πηγάδια. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, είχαν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό Χεσούς Φερνάντεθ.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας νικήθηκε μόνο από την άσπρη βούλα από τον Τζουρίτσκοβιτς στην επανάληψη, απέκρουσε την εκτέλεση του Κάστρο στο τέλος του πρώτου 45λεπτου, ενώ είχε πολλές σωτήριες επεμβάσεις.

Οι δύο ομάδες είχαν παράπονα για τη διαιτησία του Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου. Ο διαιτητής του συνδέσμου Αρκαδίας τα άκουσε από τους φιλοξενούμενους για το πέναλτι το οποίο έδωσε αφού είδε και ο ίδιος το VAR, ενώ οι γηπεδούχοι του διαμαρτυρήθηκαν για το φάουλ από το οποίο προήλθε το 1-1.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μαλής στην προσπάθεια του να βγει πρώτος στην μπάλα γκρέμισε τον Κάστρο και ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος έδωσε το πέναλτι. Ο Κάστρο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ο Φερνάντεθ επέλεξε σωστά να πέσει στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός πατούσε καλύτερα, αλλά στο 57’ δέχθηκε γκολ μετά από μία φάση που σήκωσε μεγάλη συζήτηση. Ο Ουίλιαμ έπεσε στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Ντάλσιο και ο διαιτητής χρειάστηκε να δει ο ίδιος το VAR, για να αποφανθεί τελικά ότι ήταν πέναλτι, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα. Ο Ο Τζουρίτσκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να ανεβάζουν στροφές και άρχισαν να πιέζουν τον Παναιτωλικό, όμως ο Κάστρο τους έκοψε τη φόρα. Ο Αργεντινός επιθετικός σε μια αψυχολόγητη ενέργεια έκανε επικίνδυνη προβολή και χτύπησε τον Φερνάντες, με τον διαιτητή να τον αποβάλει σωστά. Αυτή η εξέλιξη άλλαξε τις ισορροπίες του ματς με τον Παναιτωλικό να τα βγαίνει μπροστά για το γκολ της ισοφάρισης. Και τελικά το πέτυχε στο 82’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαϊράμοβιτς.

Ξάνθη: Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Τερκί, Κοβάτσεβιτς (90’ Φασίδης), Ντουρίτσκοβιτς (77’ Στάρτζεον), Ντε Αμορίμ (77’ Φοσέ), Μπαριέντος (90’ Μουλέν), Κάστρο

Παναιτωλικός: Φερνάντεθ, Τσιγγάρας (81’ Μπαϊροβιτς), Λιάβας, Μαλής, Κέβιν, Ντάλσιο, Ντίας, Μουνιέ, Ρόσα, Άλβαρεζ (70’ Ντουάρτε), Ντάουντα

πηγή: sport24.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.