Σε τρεις δόσεις η 17η αγωνιστική της Basket League

Πρώτο χρονικά ματς το Κολοσσός Ρόδου-ΑΕΚ

Στις 16:00 σήμερα Σάββατο (3/2) «ανοίγει η αυλαία» της 17ης αγωνιστικής της Basket League, με τη διεξαγωγή της αναμέτρησης, Κολοσσός Ρόδου-ΑΕΚ. Η ομάδα της Ρόδου προέρχεται από την ήττα στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη, αλλά μετρά τρεις διαδοχικές νίκες στην έδρα της. Η «Ένωση» έδωσε τέλος στο σερί των τριών ηττών της στην Basket League με την εκτός έδρας επικράτηση της επί της Καρδίτσας στην 16η αγωνιστική. Σήμερα (3/2, 17:15) επίσης ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ουραγό Απόλλωνα Πατρών και θέλει επιτακτικά τη νίκη.

Μετά την… κουραστική «διαβολοβδομάδα» στη Euroleague, o Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, επιστρέφουν στις εγχώριες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, για την 17η αγωνιστική.

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Δευτέρα (5/2, 17:15) τον Άρη στο ΟΑΚΑ, με τους «πράσινους» να έχουν βρει χημεία και ρυθμό και αποδίδουν σε υψηλό επίπεδο και σίγουρα είναι το φαβορί, κάτι που δεν αναιρείται από το γεγονός ότι χθες (2/2) έχασαν από τη Ζαλγκίρις στη Λιθουανία με 80-68 και δεν έδωσαν συνέχεια στην εντυπωσιακή νίκη με 17 πόντους διαφορά  επί της Ολίμπια Μιλάνο στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός όμως προέρχεται από δύο νίκες στη «διαβολοβδομάδα», με Άλμπα Βερολίνου εντός και Μπάγερν στο Μόναχο παρά τις απουσίες των τραυματιών Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μουσταφά Φαλ, δείχνοντας σημάδια άμεσης προσαρμοστικότητας. Την Κυριακή οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν (4/2, 17.15) στην Πάτρα τον Προμηθέα, που προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες στην Basket League, από Περιστέρι και Λαύριο και θα προσπαθήσει ν’ αντιδράσει κόντρα στον Ολυμπιακό. Την τελευταία νίκη τους οι Αχαιοί στο ελληνικό πρωτάθλημα την πέτυχαν στις 13 Ιανουαρίου, όταν πέρασαν νικηφόρα από το Μαρούσι, για την 14η αγωνιστική.

Σε ό,τι αφορά στο τρίτο στον βαθμολογικό πίνακα Περιστέρι, αγωνίζεται στη Θεσσαλία, απέναντι στην Καρδίτσα την Κυριακή (4/2, 20:15).

Η αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Basket League «πέφτει» τη Δευτέρα (5/2, 20:15), στο κλειστό του Αγίου Θωμά, όπου το Μαρούσι φιλοξενεί το Λαύριο, σε μία αμφίρροπη -όπως αναμένεται- «μάχη». Οι δύο ομάδες μοιράζονται θέση και βαθμούς, καθώς αμφότερες έχουν ρεκόρ 5-11.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής της Basket League (Α1 ανδρών) έχει ως εξής:

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου

Καλλιθέας 16:00  Κολοσσός Ρ.-ΑΕΚ
ΠΑΟΚ 17:15  ΠΑΟΚ-Απόλλων Π.

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου
Τόφαλος 17:15  Προμηθέας Π.-Ολυμπιακός
Μπουρούσης 20:15  Καρδίτσα-Περιστέρι

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου
ΟΑΚΑ  17:15  Παναθηναϊκός-Άρης

Αγ. Θωμά  20:15  Μαρούσι-Λαύριο

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.