Σφράγισε την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς η Βολιώτισσα ποδηλάτρια Ελένη Καλατζή

Η Ελένη Καλατζή (δεξιά) μαζί με τον προπονητή της Γιώργο Βαρβεράκη και τη συναθλήτριά της Ηρώ Μηλάκη

Η Ελένη Καλατζή, η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια ποδηλασίας ΑΜΕΑ, μετά τη μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης της τρίτης θέσης και του χάλκινου μεταλλίου στο tandem στο τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που διεξήχθη στο Κεμπέκ του Καναδά από την περασμένη Πέμπτη 8 έως και την Κυριακή 11 Αυγούστου, σφράγισε την πρόκρισή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το ελληνικό γυναικείο tandem, το οποίο συνθέτουν οι Ελένη Καλατζή και Ηρώ Μηλάκη (πιλότος), στον αγώνα αντοχής απόστασης 76 χιλιομέτρων είχε συγκομιδή 72 βαθμών στην παγκόσμια κατάταξη και πλέον η πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι βέβαιη.

Αυτό αποκάλυψε σε δήλωσή του ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης:  «Ήταν ένας αγώνας ορόσημο στην προσπάθειά μας για πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Τα κορίτσια Μηλάκη Ηρώ και Καλατζή Ελένη κατάφεραν και πάλι το ακατόρθωτο!

Κόντρα στα προγνωστικά και τις πιθανότητες,  μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα από την επανένωση τους ως πλήρωμα Τάντεμ, κατάφεραν να πάρουν μετάλλιο σε μια παγκόσμια διοργάνωση,  απέναντι σε όλες τις υπερδυνάμεις του αθλήματος.

Οι αθλήτριες σωματείου ΑμεΑ ΤΑΛΩΣ σε μια απαιτητική και δύσκολη διαδρομή 76 χιλιομέτρων κατάφεραν μετά από πολλές προσπάθειες να αποσπαστούν από το κυρίως γκρουπ και να κερδίσουν το χάλκινο μετάλλιο πίσω από το πλήρωμα της Αγγλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Οι 72 βαθμοί που κέρδισαν οι Ελληνίδες αθλήτριες από αυτή τη διοργάνωση ουσιαστικά σφραγίζουν και το εισιτήριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες!

Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του σωματείου ΤΑΛΩΣ και τον πρόεδρο  Επιτροπάκη Πάρη για την πολύτιμη βοήθειά καθώς και όλους όσους στηρίζουν τις προσπάθειές μας!

Είμαστε υπερήφανοι γιατί καταφέραμε με πολλές και μεγάλες δυσκολίες,  αλλά και στερήσεις να κρατήσουμε ψηλά την Ελληνική σημαία,  στην άλλη άκρη του πλανήτη!

Αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη σε όλους όσοι αγωνίζονται καθημερινά στη χώρα μας, για πετύχουν το ακατόρθωτο, με αξιοπρέπεια, μεράκι, πίστη και αφοσίωση».

Έχει μετακομίσει εδώ και δύο χρόνια στο Ηράκλειο

Να σημειωθεί επίσης ότι στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης του Παγκοσμίου κυπέλλου ποδηλασίας Καλατζή και Μηλάκη πήραν την έκτη θέση.

Η 18χρονη σήμερα Ελένη Καλατζή, η οποία έχει πρόβλημα όρασης (πάσχει από τη νόσο του Stargardt, αντιμετωπίζοντας εκφύλιση της ωχράς κηλίδας), έχει μετακομίσει από τα 16 της στο Ηράκλειο, για να μπορεί να προπονείται στον Α.Σ. ΑμεΑ «Τάλως» υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γιώργου Βαρβεράκη, που θεωρείται από τους κορυφαίους στην Ευρώπη.

Πάντως, οι δύο αθλήτριες δε γνώριζαν εξ αρχής ότι η πρόκρισή τους στους Παραολυμπιακούς είναι δεδομένη κι αυτό φαίνεται από το ποστάρισμά τους στην προσωπική τους σελίδα στο facebook:

“Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε σημαντικούς βαθμούς για την πρόκρισή μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Με την πιλότο μου, Ηρώ Μηλάκη, και τον προπονητή μας, Γιώργο Βαρβεράκη, δουλέψαμε σκληρά και θα συνεχίσουμε αδιάκοπα τις προσπάθειές μας. Ευχαριστώ όλους όσοι στηρίζουν τις προσπάθειές μας, δίνοντάς μας δύναμη να συνεχίσουμε”, τόνισε η Έλενα Καλατζή.

«Τα καταφέραμε! Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στον Καναδά! Είμαι πραγματικά περήφανη και χαρούμενη γι’ αυτό το μετάλλιο! Το  Τόκιο ένα βήμα πιο κοντά», έγραψε η Αργυρώ Μηλάκη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.