Σήμερα το ΑΕΚ-Αρης, τη Δευτέρα το ντέρμπι των αιωνίων

ΑΕΚ εναντίον Αρη σήμερα στα Λιόσια

Το δεύτερο ντέρμπι «αιωνίων» της κανονικής περιόδου την τρέχουσα σεζόν στην Basket League διεξάγεται τη Δευτέρα (22/1, 20:15), στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει το δύο στα δύο απέναντι στον Ολυμπιακό και να βάλει «πλώρη» για το πλεονέκτημα μέχρι και τη σειρά των τελικών, καθώς στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, στο ΣΕΦ, στις 30 Οκτωβρίου, για την 4η αγωνιστική, οι «πράσινοι» είχαν περάσει νικηφόρα με 54-66.

Στην ιδανική γι’ αυτόν περίπτωση ο Ολυμπιακός θέλει όχι απλώς το «διπλό», αλλά και νίκη με +13 για να έχει αυτός το «πάνω χέρι», στην περίπτωση πάντα… που οι δύο ομάδες ισοβαθμήσουν και με δεδομένο το νέο σύστημα διεξαγωγής, σύμφωνα με το οποίο οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν πέντε αγώνες (από ένα ματς με κάθε άλλη ομάδα) πριν από τα πλέι οφ.

Με τη νίκη του ΣΕΦ στις 30 Οκτωβρίου, ο Παναθηναϊκός είχε μειώσει σε 18-2 το επιμέρους σκορ των ντέρμπι «αιωνίων» σε όλες τις διοργανώσεις από τις 23 Δεκεμβρίου 2021.

Από τα υπόλοιπα ματς της 15ης αγωνιστικής, ξεχωρίζουν σήμερα Σάββατο (20/1) το ΑΕΚ-Άρης και το Προμηθέας Πατρών-Περιστέρι.

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη (20/1, 17:15, ΕΡΤ3) στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, σε ένα ματς που θα τιμηθεί η μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη. Η ΑΕΚ (6η, 6-8) προέρχεται από το δεύτερο φετινό της σερί δύο ηττών, αφού έχασε από τον Ολυμπιακό εντός και τον Απόλλωνα εκτός έδρας. Ο Άρης (5ος, 7-7) πάει στο ντέρμπι ερχόμενος από την ήττα στην Καρδίτσα, που ήταν η τρίτη συνεχόμενη στην οποία υποχρεώθηκε μακριά από το Nick Galis Hall, αφού είχαν προηγηθεί εκείνες στο Λαύριο και στο ΣΕΦ.

Ο Προμηθέας υποδέχεται το Περιστέρι, το Σάββατο (20/1, 20:15, ΕΡΤ3). Ο Προμηθέας (3ος, 9-5) προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη του επί του Αμαρουσίου ενώ πριν από αυτήν είχε τρεις ήττες στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια του. Έχει ρεκόρ 6-1 στο «Δ. Τόφαλος». Το Περιστέρι (4ο, 8-6) προέρχεται από την πλευρά του, από την εντός έδρας εντυπωσιακή νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Την Κυριακή (21/1), στις 17:15, ο ΠΑΟΚ θέλει ν’ αφήσει πίσω του τον αποκλεισμό από το BCL αλλά και τη βαριά ήττα στο Περιστέρι, όταν υποδέχεται το Λαύριο. Στις 18:00, στον Κολοσσό δεν σκέφτονται άλλο αποτέλεσμα παρά τη νίκη απέναντι στον ουραγό Απόλλωνα Πατρών στη Ρόδο, ενώ στις 20:15 η Καρδίτσα θα προσπαθήσει να «πιάσει» το Μαρούσι στον βαθμολογικό πίνακα, με νίκη επί θεσσαλικού εδάφους.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Basket League έχει ως εξής:

Σάββατο, 20 Ιανουαρίου

ΟΚΑΛ 17:15  ΑΕΚ-Άρης
Τόφαλος 20:15  Προμηθέας Π.-Περιστέρι

Κυριακή, 21 Ιανουαρίου
ΠΑΟΚ 17:15  ΠΑΟΚ-Λαύριο
Καλλιθέας  18:00  Κολοσσός Ρ.-Απόλλων Π.
Μπουρούσης 20:15  Καρδίτσα-Μαρούσι

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου
ΟΑΚΑ 20:15  Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.