Σκληρά μέτρα της UEFA  για την παραβίαση του FFP

Την εφαρμογή σκληρών μέτρων κατά των συλλόγων που θα παραβιάζουν τους κανόνες του Financial Fair Play σκέφτεται να εφαρμόσει η UEFA.

Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, η ποινή του διετούς αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που επιβλήθηκε πριν από μερικά 24ωρα στην Μάντσεστερ Σίτι, είναι μόνο η αρχή των όσων επακολουθήσουν για τις ομάδες που παρουσιάζουν «πλασματικά κέρδη».

Με βάση το ρεπορτάζ της έγκυρης ιταλικής εφημερίδας, η UEFA αποφάσισε να διευρύνει τις έρευνές της στα οικονομικά ζητήματα, αναζητώντας διορθωτικά μέτρα που θα μπορούν να περιορίσουν τα αποκαλούμενα «πλασματικά κέρδη».

Η διαχείριση των παικτών (ανανεώσεις συμβολαίων, μεταγραφές), αποτελεί στην πραγματικότητα ένα από τα πιο σημαντικά κονδύλια του προϋπολογισμού για τους συλλόγους και ταυτόχρονα έναν από τους πιο γρήγορους τρόπους διακανονισμού των λογαριασμών τους.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία είναι αποφασισμένη να επικεντρωθεί σε αυτήν την πρακτική που χρησιμοποιείται στην μεταγραφική αγορά από πολλούς συλλόγους, προκειμένου να αποφύγουν την επιβολή κυρώσεων λόγω των παραβιάσεων του Financial Fair Play.

Όπως επισημαίνει η Gazzetta dello Sport, θα χρειαστεί χρόνος για την σχετική ανάλυση, με συνέπεια τα διορθωτικά μέτρα να μην παρουσιαστούν πριν από την επόμενη μεταγραφική περίοδο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.