Σπαθής: Φαβορί ο Ολυμπιακός, στόχος μας οι τρεις βαθμοί

Τον τίτλο του φαβορί στον προσεχή αντίπαλο του Ρήγα Φεραίου, Ολυμπιακό Βόλου, έδωσε, με δηλώσεις του στο magnesiasports, ο παίκτης – προπονητής της ομάδας του Βελεστίνου, Χρήστος Σπαθής, εκφράζοντας, όμως, την πεποίθησή του πως αν αυτός και οι συμπαίκτες του καταφέρουν να “βγάλουν” στον αγωνιστικό χώρο αυτά που δούλεψαν όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις, θα μπορέσουν να πάρει τους τρεις βαθμούς. “Άφησε το θετικό του στίγμα στον Ρήγα ο Λάκης Μπακάλης, αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά”, ήταν η αναφορά του στο πρόσωπο του τεχνικού των ερυθρολεύκων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου την Κυριακή:
“Παίζουμε κόντρα σε μία ομάδα, η οποία διαθέτει πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα και, αδιαμφισβήτητα, έχει τον τίτλο του φαβορί, στη μεταξύ μας αναμέτρηση. Για εμάς αυτό, όμως, δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Στόχος μας είναι η νίκη κι οι τρεις βαθμοί. Δουλέψαμε πολύ καλά στις προπονήσεις αυτήν την εβδομάδα και πιστεύω πως, αν δείξουμε συγκέντρωση και “βγάλουμε” στον αγωνιστικό χώρο όσα είπαμε και δουλέψαμε τις τελευταίες μέρες, θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Χρειάζεται τεράστια προσπάθεια και προσήλωση από την πλευρά μας. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε”.

Για το αν το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί “ζωής ή θανάτου” για τον Ρήγα κι αν, στο πλαίσιο αυτού, υπάρχει άγχος:
“Άγχος υπάρχει, αλλά είναι δημιουργικό. Έχω πει πολλές φορές στους ποδοσφαιριστές μου πως είναι αρκετά νωρίς να κοιτάμε τη βαθμολογία, εξάλλου βρισκόμαστε εδώ και αρκετούς μήνες σε δύσκολη θέση. Προσπαθούμε να αποβάλλουμε το άγχος και να παίζουμε κάθε Κυριακή το ποδόσφαιρό μας, προκειμένου να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε, για να μείνουμε στην κατηγορία. Δεν υπάρχει λόγος να κοιτάμε τη βαθμολογία, κάθε ομάδα παίζει, προκειμένου να εκπληρώσει τους στόχους της κι εμείς το ίδιο. Δεν μπορώ να πω πως το παιχνίδι της Κυριακής είναι “ζωής ή θανάτου” για εμάς. Όλα τα παιχνίδια, και αυτά που παίξαμε τις προηγούμενες εβδομάδες κι αυτά που έρχονται μετά τον Ολυμπιακό, είναι πάρα πολύ σημαντικά. Είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας και στόχος μας είναι οι τρεις βαθμοί. Αλλά, αν έρθει κάποιο άλλο αποτέλεσμα, δε θα τελειώσει κάτι για εμάς. Πρέπει να πάρουμε όσα περισσότερα θετικά αποτελέσματα μπορούμε μέχρι το τέλος και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε το στόχο μας”.

Για το αν μπορεί να επηρεάσει τις δύο ομάδες το γεγονός ότι ο Ρήγας έχει μία πολύ καλή παράδοση κόντρα στον Ολυμπιακό στο Βελεστίνο:
“Η παράδοση είναι πάντα ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δεν έχουμε ηττηθεί στο Βελεστίνο από τον Ολυμπιακό, εδώ και αρκετά χρόνια, κι εμείς θα προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε. Πιστεύω πως πάντα η προϊστορία επηρεάζει τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές, άλλους θετικά κι άλλους αρνητικά. Θέλουμε το ματς της Κυριακής, λοιπόν, προκειμένου να συνεχίσουμε την καλή παράδοση που έχουμε κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και για να πάρουμε κάποιους βαθμούς, ώστε να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την εκπλήρωση του στόχου μας, που είναι η παραμονή”.

Για την επιστροφή του Λάκη Μπακάλη στο Βελεστίνο, ως αντίπαλος:
“Με τον κ. Μπακάλη έχουμε συνεργαστεί για πολλά χρόνια στο παρελθόν. Το είχαμε κάνει άψογα και οι σχέσεις μας παραμένουν άριστες, ακόμα και σήμερα. Ο Λάκης Μπακάλης είναι ένας άνθρωπος που τον εκτιμά όλος ο κόσμος του Βελεστίνου κι οι ποδοσφαιριστές του Ρήγα, καθώς έχει αφήσει ένα θετικότατο στίγμα στην ομάδα. Σίγουρα, θα είναι ένα δύσκολο συναίσθημα για αυτόν να μας βρει μπροστά του, ως αντίπαλο, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα της δικής του ομάδας και θα έρθει να μας κερδίσει. Κι εμείς, από την πλευρά μας, θα κάνουμε το ίδιο. Αυτό που πρέπει να τονίσω, πάντως, είναι ότι με τον κ. Μπακάλη θα είμαστε αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά. Ευελπιστώ να γίνει ένα καλό παιχνίδι την Κυριακή, ο κόσμος που θα έρθει να το παρακολουθήσει, να το ευχαριστηθεί και να κερδίσει ο καλύτερος”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.