Σπουδαία παράσταση τίτλου της ΑΕΚ

Επιβλήθηκε με 3-0 του Παναθηναϊκού και είναι πλέον στο +4 απ’ αυτόν

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε μια σπουδαία παράσταση τίτλου, κυριάρχησε ολοκληρωτικά του Παναθηναϊκού με 3-0 στο ντέρμπι κορυφής της OPAP Arena για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ και έκανε τεράστιο άλμα προς την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος στη Super League.

Η Ένωση ήταν ανώτερη, πέτυχε τρία γκολ, είχε δύο δοκάρια και μεγάλες ευκαιρίες και στο πιο κρίσιμο ντέρμπι έδειξε πιο έτοιμη και πιο αποφασισμένη. Το πλάνο του Αλμέιδα λειτούργησε άψογα, σε αντίθεση με εκείνο του Τερίμ, ο οποίος υπέστη τη βαρύτερη ήττα του απ’ τη μέρα που ανέλαβε τους Πράσινους.

Οι κιτρινόμαυροι, που εξουδετέρωσαν πλήρως τον Ιωαννίδη, τον Μπακασέτα και κάθε επιθετικό και δημιουργικό ατού του τριφυλλιού, επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους απ’ την αρχή μέχρι και το τέλος και έφτασαν πανάξια σε μια μεγάλη νίκη.

Το τέλος της βραδιάς βρήκε τον Αλμέιδα και τους παίκτες του μεγάλους κερδισμένους, όχι μόνο του ντέρμπι αλλά και συνολικά της αγωνιστικής, καθώς οι έτεροι συνδιεκδικητές του τίτλου έχασαν βαθμούς, την ώρα που η ΑΕΚ πήρε το τρίποντο.

Η ΑΕΚ μπήκε με μεγάλη ορμή στο παιχνίδι και στο 6’ ο Ελίασον έκλεψε την μπάλα στον άξονα απ’ τον Αράο, ο Πινέδα του πάσαρε ξανά και ο Σουηδός, ο οποίος ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, εκτέλεσε με δυνατό αριστερό σουτ γράφοντας νωρίς το 1-0.

Η ΑΕΚ έφτασε στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ στο 38’. Ο Ακαϊντίν έκανε αδύναμο γύρισμα προς τον Ντραγκόφσκι, ο Πόνσε έκλεψε την μπάλα, βγήκε απέναντι απ’ τον Ντραγκόφσκι, πλάσαρε ιδανικά στη γωνία και έγραψε το 2-0, σκορ με το οποίο έκλεισε το α’ ημίχρονο.

Ο Τερίμ έκανε δύο αλλαγές και άλλαξε σύστημα στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου επιλέγοντας να παίξει με τρεις στην άμυνα και δύο επιθετικούς. Οι «πράσινοι» ρίσκαραν περισσότερο και η ΑΕΚ βρήκε χώρους για να απειλήσει. Σε μια τέτοια φάση στο 61′ είχε διπλό απίθανο δοκάρι. Αρχικά το σουτ του Πινέδα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και το βολ πλανέ του Πόνσε απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι και στη συνέχεια η μπάλα πήγε στο αριστερό δοκάρι!

Το τρίτο γκολ δεν άργησε για την ΑΕΚ καθώς στο 69′ οι γηπεδούχοι έπαιξαν γρήγορα στην αντεπίθεση. Ο Πινέδα σέντραρε από αριστερά, ο Γκατσίνοβιτς τσίμπησε την μπάλα, ο Γεντβάι και ο Ντραγκόφσκι απέτρεψαν το γκολ σε πρώτο χρόνο, όμως ο επερχόμενος Ελίασον έσπρωξε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα, σκόραρε για δεύτερη φορά και διαμόρφωσε με πανηγυρικό τρόπο το 3-0.

Το παιχνίδι… έσβησε στη συνέχεια με την ΑΕΚ να ρίχνει τον ρυθμό κάνοντας διαχείριση και τον Παναθηναϊκό να μην έχει ούτε κουράγιο, ούτε τρόπο για να αντιδράσει. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Κιτρινόμαυρους να πανηγυρίζουν έξαλλα μια νίκη που τους φέρνει πολύ πιο κοντά στο repeat.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (76’ Άμραμπατ), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (82’ Μάνταλος), Ελίασον (77’ Μήτογλου), Αραούχο (58’ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (76’ Γκαρσία)

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (77’ Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Γεντβάι, Χουάνκαρ (64’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (64’ Βέρμπιτς), Λημνιός (46’ Σπόραρ), Παλάσιος (46’ Βιλένα), Ιωαννίδης.

Έχασε πολύτιμο έδαφος ο Ολυμπιακός

O Ολυμπιακός, μένοντας στο 1-1 με τον Άρη στο Κλ. Βικελίδης έχασε την ευκαιρία για να προσπεράσει τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία και να πλησιάσει τον Παναθηναϊκό. Αν και οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ απώλεσαν κλασικές ευκαιρίες, έχοντας δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος, ενώ έπεσε και πάνω στον Κουέστα που ήταν σχεδόν ανίκητος.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γκολ του Άρη. Στο 48′ ο Ντόη έκανε λάθος στην πίεση του Μορόν, ο οποίος πήρε την μπάλα και πλάσαρε στο τετ-α-τετ τον Τζολάκη γράφοντας το 1-0. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, καθώς στο 53′ ο Μαρτίνς έκανε το διαγώνιο σουτ και ο Ελ Κααμπί που μπήκε στην πορεία της μπάλας, την έσπρωξε στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Ολυμπιακός άγγιξε την ανατροπή στο 58′ με τετ α τετ του Ζέλσον Μαρτίνς αλλά και στο 74′ με τον Ελ Κααμπί. Ο Άρης είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μορόν στο 91′, όμως το τελείωμα του Ισπανού ήταν αδύναμο. Το γκολ δεν ήρθε για καμία απ’ τις δυο ομάδες και το ματς έληξε δίχως νικητή.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ζιλ, Νταρίντα (92′ Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης (60′ Μανού Γκαρθία), Σαβέριο (60′ Ζαμόρα), Μορόν.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Ιμπόρα, Έσε (68′ Τσικίνιο), Φορτούνης, Γιόβετιτς (68′ Ποντένσε), Μαρτίνς (79′ Ναβάρο), Ελ Κααμπί (87′ Ελ Αραμπί).

Βαθμολογία

1.ΑΕΚ 75

2.Παναθηναϊκός 71

3.ΠΑΟΚ 68

4.Ολυμπιακός 67

5.Άρης 49

6.Λαμία 35.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.