Στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός ο απίθανος Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ, νίκησε τον Ρώσο με 3-0 σετ (7-5, 6-2, 6-3) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, όπου θα βρει απέναντί του το νικητή του αγώνα Νόβακ Τζόκοβιτς – Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του στο γαλλικό Όπεν, απέναντι σε έναν αντίπαλο που παραδοσιακά του «έβαζε δύσκολα». Με αυτό τον τρόπο, ο Τσιτσιπάς σημείωσε τη δεύτερη παρουσία του στην τετράδα ενός τουρνουά της σειράς Γκραν Σλαμ, μετά το Australian Open το 2019.

Με την απόδοση που έπιασε ο Τσιτσιπάς, έκανε πολύ δύσκολο το έργο του αντιπάλου του, του οποίου επιβλήθηκε ευκολότερα του αναμενόμενου και χωρίς να χάσει σετ για τέταρτο συνεχή αγώνα.

Μέχρι τώρα, η μοναδική απώλεια του Έλληνα αθλητή ήταν στην πρεμιέρα του, όταν είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 0-2 από τον Χάουμε Μουνάρ. Έκτοτε, ο Τσιτσιπάς μέτρησε 15 σερί κερδισμένα σετ, που απεικονίζουν εύγλωττα την αγωνιστική κατάστασή του.

Παρά την αρχική «ψυχρολουσία» (δέχθηκε break στο πρώτο σετ) ο Tsitsifast όχι μόνο δεν πτοήθηκε, μα… αλλάζοντας ταχύτητα μετά το 5-3 στο πρώτο σετ άφησε τον Ρώσο να παρακολουθεί…

Το σερβίς του σταθεροποιήθηκε σε εξαιρετικό επίπεδο, το παιχνίδι από τη βασική γραμμή επίσης και η παρουσία του έβγαζε αυτοπεποίθηση, γεμίζοντας το ελληνικό φίλαθλο κοινό με υποσχέσεις για τη συνέχεια…

«Αν σας πω, δεν θα είναι μυστικό πλέον για το τι έκανα και κέρδισα εύκολα. Νιώθω πολύ άνετα παίζοντας εδώ και παρά το γεγονός ότι δεν ξεκίνησα καλά, θυμάμαι πως είμαι ένας αγωνιστής και στις δύσκολες στιγμές παλεύω, βάζω το μυαλό μου να δουλέψει για να τα καταφέρω», σχολίασε μετά τον αγώνα, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Θέλω να παίζω το καλύτερό μου τένις εδώ, είναι ένα όνειρο να βρίσκομαι εδώ και να παίζω σε αυτό το γήπεδο και να δίνω τα πάντα. Πάντα έχανα τα μαθήματα στο σχολείο για να βλέπω τα παιχνίδια στο Ρολάν Γκαρός. Σε ευχαριστώ Παρίσι, σε αγαπώ», συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.