Σταμάτησε στο 53′ η Νίκη, 5-0 την Α.Ε. Λεονταρίου

Μία εύκολη όσο και ευρεία φιλική επιτυχία με σκορ 5-0 απέναντι στην Α.Ε. Λεονταρίου από την πρώτη τοπική κατηγορία της Καρδίτσας σημείωσε η Νίκη στο Πανθεσσαλικό. Η ομάδα των Μπούις-Ξηροφώτου, που είχε, όπως αναμενόταν, και τους τέσσερις ξένους στη βασική ενδεκάδα, έδειξε, χωρίς βεβαίως ο αντίπαλος να προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα, ότι έχει με πλήρη σύνθεση μεγαλύτερη φαντασία και ταχύτητα καθώς και περισσότερες προσωπικές εμπνεύσεις στο παιχνίδι της. Όλα αυτά ως το 53′, αφού με τη βασική της ενδεκάδα δημιούργησε την τελευταία της μεγάλη φάση σ’ αυτό το σημείο, έχοντας πετύχει μάλιστα όλα της τα γκολ της ως το πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους. Ελάχιστα αγότερα και οι πέντε διαφορετικοί σκόρερ των Βολιωτών αντικαταστάθηκαν και τίποτε μέχρι την … πρόωρη λήξη δεν ήταν το ίδιο από πλευράς θεάματος και ρυθμού.

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στα πλάγια της άμυνας ήταν οι Γενιτσαρίδης-Δημολιός και στο κέντρο αυτής οι Βέργος και Μωυσίδης. Μέτσε και Ντόλγκι ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, ο Μπάιριτς δεξιά και ο Σούσκιν αριστερά οι πλάγιοι μεσοεπιθετικοί, ενώ ο Γιάκοβλεφ έπαιζε πίσω από τον Τζιώρα.

Στο δεύτερο λεπτό ο Γιάκοβλεφ σούταρε προς την εστία μέσα στην περιοχή, αλλά αμυντικός έδιωξε με το κεφάλι σε κόρνερ. Στο 8’ ωστόσο η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα με φοβερό γκολ του Γενιτσαρίδη, που κρέμασε τον Θ. Σαλαγιάννη με ψηλοκρεμαστό σουτ με το αριστερό πόδι εκτός περιοχής σχεδόν από δεξιά γωνία της περιοχής. Έτσι έγινε το 1-0 για τη Νίκη με σκόρερ τον δεξιό της μπακ, ο οποίος είχε ένα καλό σουτ στο 10’ αυτή τη φορά από τον κεντρικό άξονα με το καλό δεξί του πόδι, όμως ο τερματοφύλακας του Λεονταρίου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Στο 19’ οι φιλοξενούμενοι ανησύχησαν τρόπον τινά για πρώτη φορά τη Νίκη, όταν έγινε ατομική προσπάθεια και σουτ του Διπλάρη, που αποκρούστηκε από τον Μωυσίδη κοντά στο σημείο του πέναλτι.

Στο 25’ έγινε το 2-0 με εύστοχο πέναλτι του Τζιώρα, που κέρδισε ο Γιάκοβλεφ, ενώ στο 28’ ο Γενιτσαρίδης βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά σε πλάγια θέση και πέρασε παράλληλα, προλαβαίνοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ωστόσο πριν φτάσει η μπάλα στον Τζιώρα, που περίμενε να τη σπρώξει στα δίχτυα, έκοψαν αμυνόμενοι.

Ένα λεπτό μετά ο Ντόλγκι έπιασε ένα μακρινό σουτ με μεγάλη δύναμη, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Ακολούθως στο 32’ ο Θ. Σαλαγιάννης πρόλαβε να πέσει στα πόδια του Τζιώρα και να μπλοκάρει, ενώ στο 33’ έγινε το 3-0. Ο Γιάκοβλεφ από τα δεξιά πέρασε για τον Ντόλγκι, που στο πρώτο δοκάρι με κοντινό διαγώνιο σουτ με το δεξί σκόραρε.

Στο 37’ οι κυανόλευκοι πέτυχαν ακόμη ένα γκολ με τον Σούσκιν, που είδε τον Θ. Σαλαγιάννη σε σέντρα του Γενιτσαρίδη από τα δεξιά να μην καθαρίζει τη φάση, και περιμένοντας στο πίσω δοκάρι πλάσαρε σε κενή εστία για το 4-0.

Στο 46’ ο Γιάκοβλεφ κέρδισε αναμφισβήτητο πέναλτι και το εκτέλεσε ο ίδιος ξεγελώντας τον Παρθένη. Έτσι έγινε με το που ξεκίνησε το δεύτερο μέρος το 5-0.

Στο 53’ ο Σούσκιν μπήκε ταχύτατα από τα αριστερά και έσπασε για τον Γιάκοβλεφ, που με ραμπόνα προσπάθησε να απειλήσει. Η μπάλα κόντραρε και πήρε ύψος, με τον Τζιώρα να προσπαθεί ανεπιτυχώς με ανάποδο ψαλίδι να κάνει κάτι καλό, αλλά δεν το ‘πιασε γεμάτα.

Μέχρι το τέλος λόγω και των πολλών αλλαγών, μεταξύ αυτών και ενός νεαρού ακραίου Έλληνα για τη Νίκη, που έπαιξε και από τις δύο πτέρυγες της μεσαίας γραμμής (δεν έκαναν γνωστό το όνομά του οι άνθρωποι της ομάδας), ο ρυθμός έπεσε. Έτσι, πέραν μίας κεφαλιάς του Τσιανάκα που απέκρουσε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα ο Παρθένης και τα χαμένα τετ-α-τετ του Ματθαίου στο 82′ και του Γαρυφαλλόπουλου στο 85’ (και στα δύο απέκρουσε ο Παρθένης) δεν είχαμε άλλη φάση. Ο διαιτητής Πακλατζής (βοηθοί οι Μπέλλου και Αντωνίου) σφύριξε για τελευταία φορά στο 86’, προκαλώντας την αντίδραση του Γιάννη Παφλιά, προπονητή του Λεονταρίου, καθώς ήθελε να περάσει κι άλλους παίκτες στο γήπεδο.

Ο παλαίμαχος της Νίκης τιμήθηκε στο ημίχρονο του αγώνα από το μέλος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου Γιώργο Διάκο αλλά και από τον Όμιλο Φιλάθλων Νίκης (Παναγιώτης και Γιάννης Αθανασίου).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης (66’ Ράπτης), Γενιτσαρίδης (56’ Λάιος), Δημολιός (66’ Ζιώγας), Βέργος (66’ Σφονδυλιάς), Μωυσίδης (66’ Ματθαίου), Ντόλγκι (56’ Τσιανάκας), Μέτσε (66’ υπό δοκιμή), Μπάιριτς, Σούσκιν (56’ Βουρδάκης), Γιάκοβλεφ (56’ Ιορδανίδης), Τζιώρας (56’ Γαρυφαλλόπουλος)

Α.Ε. ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ: Θ. Σαλαγιάννης (39′ λ. τρ. Παρθένης), Τσέλιος, Καλιακούδας (26′ λ. τρ. Αρσενίδης), Τσέτσας, Σαΐνης Χρ., Ακριβόπουλος (46′ Κουρτογιάννης, λ.τ. 76′ Ζντράβας), Σαΐνης Μάνθος, Σαλαγιάννης (46′ Τσικρίκης), Σαΐνης Μάριος, Διπλάρης, Λουκάς (51’ Παναγιωτίδης)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.