Στεφανίδη και Τεντόγλου, κορυφαίοι για το 2018

Η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές για το 2018 στην Ελλάδα, σε γυναίκες και άνδρες αντίστοιχα.

Στην ψηφοφορία που έγινε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, αλλά και στα social media, η κορυφαία αθλήτρια του κόσμου στο επί κοντώ και ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, συγκέντρωσαν τις περισσότερες προτιμήσεις του κοινού.

Στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, η Στεφανίδη αναδείχθηκε το 2018 πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ανοιχτό στίβο, ενώ ήταν τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και πρώτη στη συνολική βαθμολογία των αγώνων Diamond League.

Από την άλλη, ο Τεντόγλου πήρε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, πραγματοποιώντας την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Σημαντικότατη διάκριση και για τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος έφηβος για το 2018. Χρονιά που σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ ήταν 5ος στο επι κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.

Στις Νεάνιδες τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε η Μαρία Μαγκούλια, ενώ η Ελίνα Τζένγκο και ο Γεράσιμος Καλογεράκης πήραν τον τίτλο του κορυφαίου στην κατηγορία Κ18.

Η αθλήτρια του ακοντισμού ήταν νικήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων με κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην κατηγορία Κ18, ενώ αγωνίστηκε και στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Γκιορ, εκεί όπου ο Καλογεράκης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αντίστοιχο αγώνισμα των αγοριών με 77,45 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.