Στη δημοσιότητα η προκήρυξη για τα πρωταθλήματα ΕΠΣΘ

Έναρξη στις 16-17 Σεπτεμβρίου για την Α’ κατηγορία

Την προκήρυξη για τα πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2023-24 έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΠΣΘ, με τα σωματεία να καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα από αυτά μέχρι και τις 14 Ιουλίου, ενώ ανακοινώθηκαν και επισήμως οι ημερομηνίες έναρξης, με τη σέντρα να γίνεται το σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου στην Α’ κατηγορία, όπως είχε ήδη δημοσιεύσει και το «Magnesiasports».

Όσον αφορά τη Β’ και τη Γ’ κατηγορία, η έναρξή τους προσδιορίστηκε το σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου. Σύμφωνα λοιπόν με την προκήρυξη τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στα παραπάνω πρωταθλήματα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλουν μέχρι και την 14/07/2023 ημέρα Παρασκευή και ώρα 23:59 ηλεκτρονικά στην Ένωση:

α. Την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής της ΕΠΣΘ με όλα τα ζητούμενα στοιχεία στην

παραπάνω ημερομηνία.

β. Για την ποδοσφαιρική περίοδο 2023-2024 το παράβολο συμμετοχής στο Πρωτάθλημα καθώς και η ετήσια συνδρομή ως μέλους της Ε.Π.Σ.Θ. θα είναι ως εξής : Α’ Κατηγορία 300 ευρώ, Β’ Κατηγορία 200 ευρώ, Γ’ Κατηγορία 100 ευρώ.

γ. Παραχωρητήριο χρήσης γηπέδου (θα αποσταλεί όταν εκδοθεί από τον αντίστοιχο Δήμο)

δ. Συνυποσχετικό Διαιτησίας – Δήλωση Σωματείου περί αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των Εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων της FIFA, UEFA και ΕΠΟ ως περικλείεται στην ηλεκτρονική δήλωση του Πρωταθλήματος.

  1. Τα σωματεία με την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωμένα να εξοφλήσουν κάθε προϋφιστάμενη οικονομική εκκρεμότητα με την Ένωση ή με την ΕΠΟ, άλλως αποκλείονται από το πρωτάθλημα και δεν μπορούν να αποκτούν, να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν με οποιονδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές.
  2. Η δήλωση συμμετοχής σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή του καταστατικού της Ε.Π.Ο., καθώς και της Ε.Π.Σ.Θ., των διατάξεων του Κ.Α.Π., των όρων της προκήρυξης, της αντίστοιχης οικονομικής εγκυκλίου, των διατάξεων των κανονισμών της Ε.Π.Ο., καθώς και των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Θ., διαφορετικά αποκλείονται από το πρωτάθλημα, με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Θ. και υποβιβάζονται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.
  3. ‘Όσα σωματεία δεν αποστείλουν με την δήλωση συμμετοχής τα παραπάνω δικαιολογητικά δεν θα συμπεριληφθούν στην κλήρωση.

Η ημερομηνία – ώρα της κλήρωσης θα οριστεί με νεότερη ανακοίνωση. Με την ολοκλήρωση των δηλώσεων σε κάθε κατηγορία θα ανακοινωθούν οι κατηγορίες των τριών πρωταθλημάτων.

Επίσης τονίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στην Γ’ Κατηγορία έχει B’ Ομάδα Ερασιτεχνικού Σωματείου καθώς και κάθε νέο, σωματείο ή μέλος, εφόσον πληρούνται οι σχετικές περιοριστικές προϋποθέσεις και έχει καταθέσει την δήλωση συμμετοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, η δε διαδικασία αναγνώρισής του από την ΕΠΟ έχει ολοκληρωθεί μέχρι της προηγουμένης από την ημέρα κλήρωσης, καθώς επίσης όσα σωματεία επαναδραστηριοποιηθούν.

Τα δεδομένα για το κύπελλο

Παράλληλα, η ΕΠΣΘ έδωσε στη δημοσιότητα και την προκήρυξη για το κύπελλο που διοργανώνει, χωρίς ν’ αλλάζει κάτι δραματικά.

Στους αγώνες Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων ΕΠΣΘ μετέχουν υποχρεωτικά οι ομάδες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας καθώς και οι ομάδες της Α’ και Β’ κατηγορίας ΕΠΣΘ. Η συμμετοχή των ερασιτεχνικών ομάδων σωματείων που ίδρυσαν ΠΑΕ, είναι προαιρετική. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή Β’ ομάδων στο Κύπελλο.

Τα σωματεία που έχουν υποχρέωση ή δυνατότητα συμμετοχής στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέχρι 14/7/2023 και ώρα 23:59 δήλωση συμμετοχής στην Ε.Π.Σ.Θ. σε ειδικό πεδίο που περικλείεται στην Δήλωση Συμμετοχής Πρωταθλήματος 2023-2024. Το παράβολο συμμετοχής για την περίοδο 2023-2024 είναι 50 (πενήντα) ευρώ.

Η μη υποβολή δήλωσης συμμετοχής συνεπάγεται τον αποκλεισμό της ομάδας από το κύπελλο και, επί πλέον, επιφέρει τις κυρώσεις που προβλέπονται στον ΚΑΠ Επαγγελματικών – Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.