Στην Αθήνα με το «εισιτήριο» της πρόκρισης η Εθνική

Επί ελληνικού εδάφους, με το «εισιτήριο» της πρόκρισης για τους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας (17/08) η αποστολή της Εθνικής μπάσκετ ανδρών.

Η «γαλανόλευκη» έμεινε όρθια στην Τιφλίδα και με το καλάθι του Παπανικολάου στο τελευταίο δευτερόλεπτο πήρε μεγάλη νίκη επί της Γεωργίας (86-85) και ταυτόχρονα εξασφάλισε μαθηματικά την είσοδό της στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στην Κίνα.

Παρά την κόπωση του ταξιδιού (η αποστολή αναχώρησε από την Γεωργία τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας) υπήρχε μεγάλη ευφορία στις τάξεις των διεθνών και του τεχνικού τιμ, καθώς τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε των προκριματικών η Ελλάδα θα παίξει χωρίς άγχος στη συνέχεια.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στις 30 Νοεμβρίου την Γερμανία (εντός) στις 3 Δεκεμβρίου θα μεταβεί στο Βελιγράδι για το ματς με την Σερβία, στις 21 Φεβρουαρίου θα υποδεχθεί την Γεωργία, ενώ στις 24 του ίδιου μήνα θα κλείσει τις υποχρεώσεις του στα «παράθυρα» της FIBA με τον αγώνα κόντρα στην Γερμανία (εκτός έδρας).

Σε αυτές τις αναμετρήσεις ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του παίκτες από την Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ και αναμένεται να στηριχτεί στα παιδιά που έπαιξαν στην πρώτη φάση δίνοντας ευκαιρίες και σε κάποια νέα πρόσωπα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.