Στις πρώτες θέσεις οι επιδόσεις των Φλώρου και Τσιτσάκη σε Ημιμαραθώνιο φέτος

Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΓΑΣ

Δύο αθλήτριες της Νίκης Βόλου βρίσκονται μέσα στις 50 με τις καλύτερες επιδόσεις για το 2022 έως τώρα σε Ημιμαραθώνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο ΣΕΓΑΣ, και με επιδόσεις που καταγράφηκαν από τις Ευσταθία Φλώρου και Αποστολία Τσιτσάκη.

Οι επιδόσεις των δύο «κυανόλευκων» αθλητριών σημειώθηκαν στον Ημιμαραθώνιο του Βόλου στις 27 Μαρτίου, και συγκεκριμένα η Ευσταθία Φλώρου (1999) έχει την έκτη καλύτερη επίδοση Ελληνίδας αθλήτριας έως τώρα φέτος, με 1:21:15. Στην 37η θέση από την άλλη, βρίσκεται η Αποστολία Τσιτσάκη (2001), σημειώνοντας επίδοση 1:31:17.

Από την άλλη, ο Κώστας Γκελαούζος είναι ο κορυφαίος τόσο στον Μαραθώνιο όσο και στον Ημιμαραθώνιο φέτος στην Ελλάδα σύμφωνα με τις λίστες με τους 50 καλύτερους αθλητές και αθλήτριες για το 2022 έως τώρα. Ο Κώστας Γκελαούζος έχει επίδοση 2:14:15 στον μαραθώνιο που το σημείωσε στις 25 Σεπτεμβρίου στον Διεθνή Μαραθώνιο του Βερολίνου επίδοση που είναι και ατομικό του ρεκόρ, ενώ στην διάρκεια του ίδια αγώνα, το «πέρασμα» στον Ημιμαραθώνιο (21,1 χλμ.) σε 1:06:31 είναι η καλύτερη αντίστοιχα επίδοση φέτος για την Ελλάδα στον Ημιμαραθώνιο.

Στον Μαραθώνιο Γυναικών κορυφαία μέχρι σήμερα για το 2022 είναι η Ντενίζ Δημάκη με επίδοση 2:54:50 που το πέτυχε στον Διεθνή Μαραθώνιο του Βερολίνου στις 25 Σεπτεμβρίου ενώ στον Ημιμαραθώνιο η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου με επίδοση 1:18:12 που κατέγραψε στον Διεθνή νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης στις 15 Οκτωβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.