Στίβος: Θραύση έκανε ο κορωνοϊός στο Τορούν!

Θραύση έκανε ο κορωνοϊός στο Τορούν, κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού Στίβου, παρά τα αυστηρά μέτρα των Πολωνών διοργανωτών και το πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε και ίσχυσε σε όλους τους αγώνες της χειμερινής περιόδου.

Δεκάδες ήταν οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες που επέστρεψαν στις πατρίδες τους με κορονοϊό. Υπήρξαν και εκείνοι που βρέθηκαν θετικοί στο τεστ για Covid -19, λίγο πριν από την συμμετοχή τους στην διοργάνωση της πολωνικής πόλης.

Επισήμως η βρετανική ομοσπονδία Στίβου ήταν η πρώτη που επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα του πρωτοκόλλου για τον κορωνοϊό στους αγώνες, εκφράζοντας τις έντονες ανησυχίες της στην διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου.  Το παράδειγμά της ακολούθησαν και άλλες ομοσπονδίες της «Γηραιάς ηπείρου».

Συνολικά 10 μέλη της βρετανικής αποστολής στο Τορούν επέστρεψαν στην πατρίδα τους με κορωνοϊό, ενώ τις μέρες που ακολούθησαν ακόμα εννέα μέλη, συμπεριλαμβανομένων αθλητών και προσωπικού, ήταν θετικά σε τεστ κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή, οκτώ Ολλανδοί αθλητές, που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, ήταν θετικοί σε κορωνοϊό, μετά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους. Δύο μέλη της γαλλικής ομάδας έπρεπε να μείνουν σε καραντίνα στην Πολωνία αφού έδωσαν θετικά τεστ COVID-19, ενώ Ιρλανδοί αθλητές απομονώθηκαν στο σπίτι τους, μετά την επιστροφή της από το Τορούν.

Στην ελληνική αποστολή στο Τορούν δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Άπαντες υποβλήθηκαν σε τεστ (ήταν όλα αρνητικά) και έμειναν σε καραντίνα το χρονικά διάστημα που ορίζεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Sports3.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.